Cevap: Boşanmada borçların paylaşımı
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Bu genellemeyi neye göre yaptınız.. Hukuki bir dayanağı varmıdır ?
Hukuki değil ama, toplumsal bir dayanak var bu genellemede.
Kadın evinin gülü, çocuklarının biricik bakıcısı, evin hizmetçisi, erkeğin mülkiyetinde v.s. olduğu sürece, borçlanamayacağına göre, herhalde borçlanma özgürlüğü "evin direği", eve ekmek getiren, evin yegane gelir sahibi, muhteşem insan, üstün cinsiyet erkekte olacağından, borcu ödeme kapasitesi de ancak erkekte var olacaktır. (faraza) :)
Sanırım soruyu soran üyemiz kadın. Bu da ayrı bir ironi.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki değil ama, toplumsal bir dayanak var bu genellemede.
Kadın evinin gülü, çocuklarının biricik bakıcısı, evin hizmetçisi, erkeğin mülkiyetinde v.s. olduğu sürece, borçlanamayacağına göre, herhalde borçlanma özgürlüğü "evin direği", eve ekmek getiren, evin yegane gelir sahibi, muhteşem insan, üstün cinsiyet erkekte olacağından, borcu ödeme kapasitesi de ancak erkekte var olacaktır. (faraza) :)
Sanırım soruyu soran üyemiz kadın. Bu da ayrı bir ironi.
:) :) :ok
eşim şirket kurdu ve iflas etti en azından ben öyle biliyorum.maddi olarak beni zor duruma sokmuş olması ve dolayısıyla psikolojomin bozulması nın hukukta bir yeri varmıdır?
çok çaba sarfedeceğim hukuki bir savaşamı girmiş olurum...
Evlenirken iyi günde,kötü günde diyerek evlenilmiyor mu? Sadece ekonomik olarak zor duruma düştüğünüz için mi boşanmak istiyorsunuz? Ekonomik durumlar kötü diye sevginiz bitti mi?
Sizi yadırgayarak sormuyorum yanlış anlamayın lütfen.