Cevap: Babama Nafaka Davası Açma İstiyorum
Av.İlknur Sezgin Temel;
Şuan farklı bir şehirde okumaktayım.Dosyalara bakamadım ama mahkeme zamanında bana nafaka bağlamış ve o zaman babamın düzenli bir geliri olmadığı için nafaka istemi kabul edilmemiş.Ayrıca ikilemde kaldığım bir konu daha var.Bu işin hukuki yanından çok psikolojik yıpratma boyutunu düşünmekteyim açıkçası.Çünkü babamın sorunlu bir mizacının ve baskıcı bir tutumunun olduğunu bilmekteyim.Annem yedi sene mahkemede dava peşinde koşmaktan yorulmuş.Ve bu dava işinin beni çok yıpratacağını düşünüyor.Bir yandan da hakkım olanı almak istiyorum ama beni rahatsız edeceğini düşünüyorum.Sonuçta daha on sekiz yaşında bir gencim.Çok kararsızım açıkçası.
guzel bilgilrniyoruz site sayesnde
Nafaka davası Asliye hukuk mahkemesinde mi açılır Aile mahkemesinde mi!
Alıntı:
Can91 rumuzlu üyeden alıntı
Av.İlknur Sezgin Temel;
Şuan farklı bir şehirde okumaktayım.Dosyalara bakamadım ama mahkeme zamanında bana nafaka bağlamış ve o zaman babamın düzenli bir geliri olmadığı için nafaka istemi kabul edilmemiş.Ayrıca ikilemde kaldığım bir konu daha var.Bu işin hukuki yanından çok psikolojik yıpratma boyutunu düşünmekteyim açıkçası.Çünkü babamın sorunlu bir mizacının ve baskıcı bir tutumunun olduğunu bilmekteyim.Annem yedi sene mahkemede dava peşinde koşmaktan yorulmuş.Ve bu dava işinin beni çok yıpratacağını düşünüyor.Bir yandan da hakkım olanı almak istiyorum ama beni rahatsız edeceğini düşünüyorum.Sonuçta daha on sekiz yaşında bir gencim.Çok kararsızım açıkçası.
Ne kadar uzun sürecek olursa olsun, hak kendiliğinden verilmeyip, söke söke alındığına göre siz de bu yolu deneyeceksiniz. Buna zorunlusunuz.
Boşanma davasının kararında sizin lehinize hükmedilmiş olan nafaka alacağı daha önce icraya konulmadıysa öncelikle bunu icraya koyarak birikmiş nafakalarınızı talep edin. Eğer icraya konulduysa İcra Ceza mahkemesine başvurun.
Nafaka borcunu ödemeyenler için hapis cezası çıkarılıyor, bunu unutmayın.