Cevap: 8 aylık evlıyım boşanmak istıyorumm
Fırat beyin önerisine uyarak bir avukatla görüşmeden, "yarın ilk işim dava açmak" demeden, her olasılığı tartarak, düşünerek açın davanızı.
Biz avukatlar en basit dava için bile "hadi yarın hazırlayıp açayım" diyemiyoruz. Bu tecrübeleri lütfen yabana atmayın.
teşekkürler sayın meslektaşım...
bu konuda çok doluyum gerçekten.. arkadaşımızın konusunu kirletmek istemem ancak kaç tane arzuhalcinin açtığı dava yüzünden mağdur olan insan geldi karşıma..
neyse
tercih arkadaşımızın.. biz uyarımızı yapalım da...
tabıkıde sıızn tafsıyenıze uyarak önce bır avukatla görüşücem sonra davayı açıcam çok tşk ederım ..
eşim bana ben davayı açtım dıye msj attı dosya numarasını istedım vermedı ben açtığina inanmıyourum herzamankı yalanlaraından bırı olduğunu düşünuyourm davayı açtığinı öğrenebılırmıyım
öğrenebilirsiniz.
Adalet Bakanlığının uyap sistemine cep telefonunuzdan kayıt yaptırın önce. Cep telefonu da sizin adınıza kayıtlıysa işliyor sistem.
sonra da tc kimlik numaranızı ilgili numaraya (sanırım 4060'tı ama adalet.gov'dan kontrol edin) gönderin. Kısa süre içinde hakkınızda açılmış dava varsa, ya da sizin açtığınız dava varsa cep telinize mahkemesi ve dosya numarası gelecektir. dosyayla ilgili uyapta yapılan her işlem de size anında msj yoluyla bildiriliyor bu sistemde.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
öğrenebilirsiniz.
Adalet Bakanlığının uyap sistemine cep telefonunuzdan kayıt yaptırın önce. Cep telefonu da sizin adınıza kayıtlıysa işliyor sistem.
sonra da tc kimlik numaranızı ilgili numaraya (sanırım 4060'tı ama adalet.gov'dan kontrol edin) gönderin. Kısa süre içinde hakkınızda açılmış dava varsa, ya da sizin açtığınız dava varsa cep telinize mahkemesi ve dosya numarası gelecektir. dosyayla ilgili uyapta yapılan her işlem de size anında msj yoluyla bildiriliyor bu sistemde.
hayır benım üstume tlf ve hatta yok annemın tlf kullanıyourm eşim evlıyken bana tlf aldı ve ayrılırkende tlf ver sen bırşeyı hak etmıyosun deyıp benden gerı aldı .
benım üstume olmazsa öğrenemezmıyım.
öğrenmenin bir yolu daha var ama buradan yazamam.
yarın km ile bildiririm.
ben şimdı forumdakı boşanma davası konularını okudumda urktum doğrusu 1yılın dolmasıımı beklesek acaba 3 yada 4 yıl suren boşanam davaları var kafam karıştı anlaşamadıktan sonra ıkı tarafta ayrılmak ıstıyo ve bır talepte bulunmuyossa bu davalar neden bu kadar uzun suruyo anlamış değilim
madem yarın avukatınıza gidiceksiniz artık onunla konuşun bunları
o size gerekli bilgileri verir.. yarın kararınızı verirsiniz
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
öğrenmenin bir yolu daha var ama buradan yazamam.
yarın km ile bildiririm.
İlknur hanım iyi akşamlar,
TC kimlik numarası ile UYAP/Vatandaş Portalından Adliye ve Aile Mahkemeleri taranarak öğrenilebiliyor diye biliyorum ama SMS dışında başka bir yolu ne olabilirki? Çok özel değilse aydınlatabilirmisiniz?
Saygılarımla.