Cevap: Hapis cezasından cevirilen 1 yıldan uzun cezanın adli para cezasına cevrilmesi Memur olmayı engellermi
paran varsa paracezası iyidir
Cevap: Hapis cezasından cevirilen 1 yıldan uzun cezanın adli para cezasına cevrilmesi Memur olmayı engellermi
paran varsa para cezası en iyisi
tck 125/1_3a ve 265/1_3 den yargılandım 1 yıl 3 ay hapis cezası aldım 18 yıl önce vergi usul kanunundan para cezası almıştım sabıkamı sildirmemiştim hakim beni eski sabıkası var olaraklarak degerlendirmiş hükmün geri bırakılmasını vermedi bu arada yaşımda 67 ,tck 62/1 maddeyide uygulanmamasına kanaat getirdi bugün 26 şubat 2010 tarihiyle temyize baş vurdum bu temyiz sonucu ne şekilde sonuçlana bilir cezamı paraya çevirte bilirmiyim? avukat arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Bu konuda net bilgisi olan var mı acaba? Ben de aynı durumla karşı karşıyayım
Alıntı:
ulubey1980 rumuzlu üyeden alıntı
saygıdeger hukukçular;
2 yıla kadar olan hapis cezaları mı paraya çevrilebiliyor yoksa 1 yıla kadar mı? cevap yazarsanız sevinirim
bununla ilgili emsal karara nasıl ulaşabilirim
üst sınırı 2 yıl ve daha az ceza gerektiren durumlarda para cezasına çevriliyor...