Cevap: Atatürk'e Saldırmak
Bizim Celaliler,
bizim Patronalar tıpkı Milli Mücadelenin KEMALİleri gibi
kendilerini
düşüncelerini
duygularını ifade etmek için
anasından
babasından
atasından ona kadar ne kaldı ise o delillerle
topluma
halka legalliklerini ispata çalışmışlardır...
Yazık ki bu legallik arayışları
neredeyse 1000 yıldır
Emevilerin mızraklarına sapladıkları "kutsal" kağıt(deri, papirüs desek daha doğru olur herhalde) parçaları olmuş...
Aklı başında filozoflarımız olmamış mı?
Olmuş elbet
ancak onlar da akıllarını
ya yaşamlarına satmış
ya da o kağıt parçalarına uydurmak için takla atmışlardır...
Geldiğimiz noktada
illegallere karşı legalliğini ifade etmek için
halkın
ANITKABİRe gitmeleri
üretmeyen
üretenlere de sahip çıkıp değer vermeyen hazin hallarıdır...
Tespit doğru olsa da
köşkler, hamamlar, saraylarda yaşanan fetret dönemine karşın
köşkün, sarayın hemen çıkışında
yakın mahallelerde onbinlerce insanın
açlık, açıktalık ve yokluğuna isyan eden
PATRONA'nın haklılığını
UNUTMAMALI...
UNUTTURMAMALIYIZ...
Tıpkı bir benzeri yaşanan şu fetret dönemine karşı
bilinçsiz de olsa
doğru yapılan kendini ifadelerin özündeki doğrular gibi...
ANITKABİR'de yapılan şikayet ve ifadelerden alınmanın
tarihimizdeki yerini kabullenmek mi
yoksa bu tarihi değil de müfredatın tarihine ait olmak mı?
Dedik ya saldırı MUSTAFA KEMAL'e değil
gerçek tarihe ve
o tarihe sahip İNSANLIKadır...
VESSELAM!
Öyle bir Tanrı'ya inanıyorum ki
ne benden bir şeyler bekleyecek kadar kendini beğenmiş, acz içinde
ne de ben ondan bir şey bekleyecek kadar keyfime amade, kolay ulaşılan...
İşte benim MUSTAFA KEMAL için her gün yaptığım şey:
AKLIMI GAİPTEN GELEN KUTSALLARA BİLE SATMAMAK...
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Mustafa KEMAL'in üzerine laf söylemek kimin haddine!
Bunu bir sitayiş aldığım için söylemiyorum ama şimdiye kadar fikirlerimin kaynağını oluşturan iki insanı nacizane; -tabi ki gelinen süreçte tanıdım- ve saygı duydum..
Öncelikle Mustafa KEMAL oldu feyz aldığım insan; fikirlerine dehasına hayran oldum...
İkinci kişi de Ernesto Che Guavera oldu; Kübanın uğrundaki mücadelesini tamamladıktan sonra kendisini tüm dünya halklarının mücadelesine veren ve bu uğurda ölen bir fenomen!
Ferda Hanım benimde bugüne kadar örnek aldığım ve feyz aldığım kişi oldu keşke onları tanımak şerefine kavuşsaydım.Öncelikle Hz Muhammed(S.a.V) Tabi ki de Mustafa Kemal ATATÜRK........... Büyük insanların her zaman arkasından ve yaptıklarından zalimce söz edilmektedir.
Alıntı:
hasanfecri rumuzlu üyeden alıntı
Ferda Hanım benimde bugüne kadar örnek aldığım ve feyz aldığım kişi oldu keşke onları tanımak şerefine kavuşsaydım.Öncelikle Hz Muhammed(S.a.V) Tabi ki de Mustafa Kemal ATATÜRK........... Büyük insanların her zaman arkasından ve yaptıklarından zalimce söz edilmektedir.
Bu yazılarımızla sanırım; Mustafa KEMAL'i tanıma bahtiyarlığına ulaştık...Hiç bir kimse gibi Mustafa KEMAL de bir tabu değil ve mütevazi kişiliğiyle bu durumu dile getiriyor zaten.
Sanırım feyz almamız gereken durum;Mustafa KEMAL'in ilke ve inançlarından esinlenmemiz ve yurtseverlik adına yapılması gerekenleri yapmamız.
Ferda Hanım Merhabalar,
Gene çok seviyeli ve her lafınızda çok iyi anlamları barındıran cümlelerinize hayranım :)
Muhammedi tanrılaştıran zihniyetle Atatürk'ü tanrılaştıran zihniyet aynı zihniyettir...
Atatürk son iki yüzyılın yetiştirdiği en büyük devlet adamıdır. nokta... kişisel veya siyasi hayatında elbette yanlışlarıda olmuştur... En büyük yanlışı okullarda din eğitimini serbest bırakmasıdır..
"...
En büyük yanlışı okullarda din eğitimini serbest bırakmasıdır.."
Siz bayağı yeni ve oldukça gençsiniz anlaşılan...
Ya da öyle kabullenmek zorundayız...
:)
Öyle bir Tanrı'ya inanıyorum ki
ne benden bir şeyler bekleyecek kadar kendini beğenmiş, acz içinde
ne de ben ondan bir şey bekleyecek kadar keyfime amade, kolay ulaşılan...
İşte benim MUSTAFA Kemal için her gün yaptığım şey:
AKLIMI GAİPTEN GELEN KUTSALLARA BİLE SATMAMAK...
Keşke hepimiz yapabilsek,keşke hepimiz yurdumuzu,milletimizi bu kadar özgüvenle sevebilsek ve sahiplenebilsek.Üç kuruş uğruna benliğimizi satmasak.Umarım hayal olarak kalmaz yaşar ve görürüz.
Atatürk e saldıranlar hiç çaktırmadan çok Atatürk'çü görünür... Anlaşılmaları her ne kadar iki dakika alsa bile onları gerçekçi sanan da çoktur maalesef.. Çünkü ne Atatürk'ü Ne Mustafa Kemal'i nede Mustafa Kemal Atatürk'ü bilmezler...
Örneğin ''Atatürkçülük, Atatürk ü sevmek resimle heykelle olmaz...'' derler... Ee doğru... Ama söylediklerinin sadece doğrusu budur... Atatürk resim ve heykellerini kaldırtmak isterler peşinden... geçmişten beri kılıf değişsede hep vardır... Bilir misiniz bu ülkede 1953 lerde yaklaşık üç ay ''kağıt yok'' diye Atatürk resmi bastırılmamıştır!! ''Eğitimin devamı için Atatürk resmine ara verdik...'' olmuştur o zaman ki kılıf... ve yiyen de çıkmıştır... Atatürk ü sevmek resimle heykelle olmaz olmamasınada... olan resimleri resmi dairelerden kaldırmakla heykellerini bir garip yapmakla hiç olmaz!!! Gerçi Atatürk ün Aziz ruhu resmi dairelerimizi gördükçe kan ağlıyordur... Bu mu benim Türkiye Cumhuriyetim diyordur ama genede çok geç olmadan O na çok daha fazla sahip çıkmalıyız...
Açlığa ve işsizliğe mahkum ederek sadaka ile yaşamaya alıştırılan toplumlar genelde Biaat kültürü olan İslam ülkeleridir ne yazık ki o yüzden de gerçek islam hiç gelişememiş bırakın gelişmeyi anlaşılamamıştır bile... Hep iktidarı koruma sopası hep sömürü aracı olmuştur... şimdi tıpkı bizde olduğu gibi...
Bir gün islam peygamberi kalkıp gelse islam ülkeleri diye dolaşan ülkeleriii Atatürk kalkıp gelse Türkiye yi tanıyamayacak ... Ne acıdır ne acı... Bakalım mı biraz...
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Bilir misiniz bu ülkede 1953 lerde yaklaşık üç ay ''kağıt yok'' diye Atatürk resmi bastırılmamıştır!! ''Eğitimin devamı için Atatürk resmine ara verdik...'' olmuştur o zaman ki kılıf...
Benim bildiğim kadarı ile Atatürk'ün Nutku da DP iktidara gelene kadar uzun süre basılmadı... Demek ki o zaman da kağıt sıkıntısı varmış
Sayın commodore1tr;
Nutuk'un DP iktidarı öncesinde ne zaman basıldığını ve basılmayan dönemi araştırmanızı önereceğim. Bakın bakalım, ne zamandan ne zamana kadar basılmamış.. Kağıt sıkıntısı falan gibi maazeretleri de değerlendireceğiz tabii..
"Benim bildiğim kadarı ile Atatürk'ün Nutku da DP iktidara gelene kadar uzun süre basılmadı... Demek ki o zaman da kağıt sıkıntısı varmış..."
Sayın Bilgili,
Anladığım kadarıyla 40'lı yılları (CADI KAZANI) ima ediyorsunuz...
Var mısınız şööööle bir dalalım bakalım o yıllara?
O hafıza kaybının tohumlarının atıldığı bu döneme dalmaya var mısınız?
Haydi reddetmeyin...
O dönemde yaşananlar ve karşılaşacağınız "kahramanlar"la tanışmak için
YETERİNCE CESUR MUSUNUZ?