Açmayı düşündüğünüz manevi tazminat talepli dava sizi bu olumsuz durumdan kurtaracaksa derhal açın. Savcılık tarafından takipsizlik kararı verilmesi ihtimalini de değerlendirin. Avukatınıza başvurun.
Printable View
Emrah Bey, yalancı şahitlik ile ilgili suç duyurusunı 6 ay önce yaptım. Savcı Bey yargıtaydaki dava dosyasındaki şahit ifadelerini ,inceleyeceğini belirtti. Ben şahitlerin ifadelerinin fotokopisini vermiştim. Zaten aynı ifadeler dosyada mevcut olduğundan savcı için yeni bir durum oluşmayacak gibi görünüyor. Olay şu : 3 kişi boşanma davasında aleyhimde şahitlik yaptılar. Bu 3 şahit ifadelerinde "eşimi döverken görmediklerini beyan ediyorlar, ifadelerinin devamında da eşime yumruk atıp dişini kırdığımı gördüklerini" söylüyorlar. İnanılması güç ama doğru. Hakim de bu ifadeleri hiç sorgulamadan eşimi dövdüğüm kanaatine vararak boşanma kararı veriyor. İddia ettikleri olayın yeri ve zamanı belirtilmediği için ben savunma yapamadım. Zaten iddia ettikleri olay hiçbir zaman olmadığı gibi ne bir adli tıp raporu, ne de bir polis zaptı hiçbir belgeye dayanmıyor.İnanması zor ama hakim de eşimi dövmediğimin farkındaydı. Çünkü şahitlerden birisi eşimin dişinin çatladığını, diğer 2si de kırıldığını söylerken hakim ifadelerini düzeltmeye çalışıyordu.Mahkemenin hakimi sanki iddia makamı gibi davranıyordu. Herşey bir yana benim eşimi dövdüğüme dair en küçük bir delil de yok. Şahitler bile görmediklerini söylüyorlar. Hatta şahitler eşimden duyduklarını bile söylemiyorlar. Sırf hakim boşanmaya gerekçe göstersin diye ifadelerinin sonuna "dişini kırdığını gördük "diye cümle eklediler. Yani ben 3 kişinin önünde eşimi dövmüşüm, o hanımefendilerin aklına doktora götürmek veya rapor aldırmak akıllarına gelmemiş. Ben şahitler aleyhine açacağım tazminat davasında bu iddialarını ispat etmelerini talep etsem, eşimin adli tıpta muayene edilmesini talep etsem bu tazminat davasında kazanma şansımız olur mu?