Cevap: Kooperatife dava hangi mahkemede açılır
Bahçe düzenlenmesinin sözleşmedeki şartlara göre yapılmış ise ve sizde dairelerinizi teslim alıp ferdileştirme yapıldıysa, kooperatifn tasfiyesini gündeme alabilir ve tasfiyeden sonra site yönetimi kurulur bahçe kalan bahçe düzenlemesi site yönetimi ile yapılırsa orada oturan yada ev sahibi olan herkes arsa sahibide dahil masraflara katılmak zorunda kalır. Dediğim gibi 10/1 üye sayısı ile olağan üstü genel kurul toplanmasını isteyin ve gündem için tasfiye kararının alınmasını isteyin. diğer sorunuza gelince yatırmış olduğunuz aidatlarınızı faizsiz şekilde alırsınız Ancak kooperatifin mali durumu bozulacağını idda edip genel kurulda size ödenecek parayı 3 yıla kadar yayma haklarıda var.
Alıntı:
layemud rumuzlu üyeden alıntı
2006 yılında konut yapı kooperatifi tarafından yapılan imalatları beğenmedim ve eksiklikleri kendilerine şifai olarak bildirdim. Aynı ay içinde yapmış olduğum EFT bir şekilde geri iade edilmiş.Bir yıl sonra aylık %10 yıllık %185.31 faiz işletilerek tarafımdan istendi.Bankayla görüştüğümde gönderdiğim EFT nin 1 gün sonra iade edildiğini öğrendim.İmalat hata ve noksanlarını yazılı olarak kendilerine bildirdiğim halde herhangi bir düzeltme yapılmamış hatta kontrolsüzlük nedeniyle hatalı imalat miktarı artmıştır. Avukat aracığıyla tarafıma ihtarname gönderilmiş elimde mevcut belgeleri Avukata göndermem neticesinde herhangi bir hukuki işleme başlanmamıştır.Kooperatif yönetimi hukuk sistemini baypas ederek yönetim kurulu kararı alarak beni ihraç etme girişiminde bulunmuştur.3 avukatla görüşerek vekilim olmasını istediğim halde başta durumu inceleyip kazanacağımı söylemelerine rağmen sonra telefonlarıma çıkmamaktadırlar. Ben izmirde kooperatif Antalya Finikede bulunmaktadır.
1. Davayı hangi mahkemeye açmalıyım
2. Kooperatifin yıllık %185.31 oranında faiz işletmesi yasalmıdır.
3. Hatalı ve eksik imalatların tamamlanması için ne yapmalıyım.
4. 2001 krizinide atlatmış bir kooperatif olması nedeniyle ve bankalardan hiçbir faiz işletilmemesinin altında yolsuzluk olabileceği kanısındayım.Banka hesaplarının denetlenmesi için nereye müracaat etmeliyim.
Saygılar sunuyorum.
Sanayi bakanlığına hitaben sorununuzu anlatan bir dikleçe yazarak gönderin. Bakanlık şikayetinize konu herşeyi il ticaret müdürlüğünce denetletiyor suç unsuru varsa savcılığa suç duyrusunda bulunuyor.
verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim. iyi günler.
2 yıl önce bir şahıstan ev satın aldım. ev kooparatife ait değil tapusu bende ama iskanı yok. kooperatif yönetimine devraldım diye bi yazı verdim. kooperatif vergi borcu varmış bu yüzden benden aidat adı altında para talep etmektedir. ödemek zorundamıyım. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler