Dedem çocuklar arasında herhangi bir miras bölünümü yapmadı Benim merak ettiğim Annem Babamdan ayrıldığı için dedemin üzerindeydi bu yüzden diğer kardeşlerden fazla bir pay alabilir mi? Alabilirse bunu nasıl yapabilir. iyi akşamlar
Printable View
Dedem çocuklar arasında herhangi bir miras bölünümü yapmadı Benim merak ettiğim Annem Babamdan ayrıldığı için dedemin üzerindeydi bu yüzden diğer kardeşlerden fazla bir pay alabilir mi? Alabilirse bunu nasıl yapabilir. iyi akşamlar
Dedenizin bütün çocukları eşit miras hakkına sahiptir.
Annenizin dedeniz üzerinde olması ne demektir?
Boşandığı için nüfusta dedemin üzerine geçmişti ve onun soy ismini taşıyor bu birşeyi değiştirir mi?
Annem babamdan boşandığı için nüfusta dedemin üzerinde görünüyordu bu yüzden söyledim bu miras konusunda birşeyi değiştirir mi?
Değiştirmez.
teşekkür ederim Erdoğan Bey
Merhaba,
Dedem merhum sıfatına eriştikten sonra kardeşler arasında mal paylaşım kavgası yaşanmaktadır.Babaannem ise kız evlatlarından bir tanesine yapmış olduğu davranışlarından dolayı mülkiyet bırakmak var olan araç satımından ücret vermek istememektedir.
Bu durumda yasal olarak evlatlar arası mal dağılımı eşit olması gerektiği göz önünde bulundurulur ise , babaannemin bu düşüncesi hakkında yorumunuzu rica ederim.
İyi geceler