Cevap: 'Ateist' olmak suç değil, bu nedenle bir insanın idamına göz yummak cinayettir
Bence cinayet değildir. İnsanlık suçudur. Ve bu suça iştirak edenler Hitler gibi adamları gibi yargılanmalıdır.
Sayın Evren'in doğru tespitine katılmamak mümkün değil. Ateist olmak bu toplumda en zor şeydir. Elhamdülillah Müslümanım diyip her türlü rezilliği yemek ise serbesttir....
Müslümanı bu kadar bol olan ülkede bu kadar insanlık suçunu kim işliyor oda ayrı meseledir tabiiki. Dine göre ''Afsız'' suçlardan olan cinayet kulhakkı yemek tecavüz suçlarının en çok olduğu ülkelerden birisiyiz. Ama müslümanlıkla ilgili en çok gürültü koparan ülkede biziz....
Tabiiki koca islam dinini döndürüp dolaştırıp islamda yeri dahi olmayan bir ''türban''a indirgeyen... İslam da ve Türk kültüründe asla yeri olmayan ''sadaka'' yı ''dinimizin ve Türk geleneklerine sokan RTE'nin olduğu bir yerde İslam dini de böyle olur işte... RTE söyleyemiyor ama ben söyleyeyim onların istediği teokratik faşizm... din min demokrasi ise bu yolun araçları... Söylediği her şey yalan olmasına karşın tam tersinin doğru olmasına karşın inananlarının olmasının nedeni ise basit ''cehalet'' en az üç çocuk bundan işte... cahil olacak sadakaya biat edecek AKP ye oy verecek buna da demokrasi diyeceğiz...
İran da ateistse o kadın anlından öpmek lazım. En zorunu en zor ülkede seçmiş... işin garibi herkesten iyide islamı bildiğine eminim...
Teslis inancını sorun bakalım çevrenizdeki müslümanlara! Yüzde doksanı bilmeyecek o ne diyecek kalansa sapkınlıkla suçlayacak... Nedenini asla söyleyemeden... Bir ateiste sorun ne olduğunu açıklayacak neden olduğunu açıklayacak sonra neden yanlış olduğunu size anlatacaktır ... Hangisi evla?
Bu bağlamda bu hükümetten hayır gelmez bu kadına tez bir Türkle evlendirmek lazım.
Cevap: 'Ateist' olmak suç değil, bu nedenle bir insanın idamına göz yummak cinayettir
Bayanlar baylar bu kadın ateist midir?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Önemli olan Ateist olup olmadığı değil, inancından dolayı bir insanın ölüm cezasına çarptırılma olasılığıdır ki büyük ihtimalle de öyledir...
21'inci yüzyılda Ortaçağ zihniyetine izin mi verelim !
Başka yolu yoksa sayın commodore1tr 'in bulduğu çözüm süper , umarım bir babayiğit çıkar...
Hiç olmasa, bir nebze de olsa , Pippa Bacca ( Barış Gelini ) 'nın öldürülme ayıbını kapatmış oluruz!
Alıntı:
Realyen hareketinin iran lideri olduğu söyleniyor. Böyle biri varmı ondan bile emin değiliz. En azından ben değilim. Ben genel olarak konuştum ''velev ki var'' bağlamında... Dendiği kadarıyla bu hatun kişi insanların tanrı tarafından değil uzaylılar tarafından yaratıldığını söylüyormuş... Bu yüzden İdama mahkum olmuş İran'da...
Aslında İslam hoşgörü dinidir diyip Allah ın uzaylılarıda yarattığını kabul ederek onlar eliylede dünyaya insanı gönderdiğini kabul ederek hoşgörü gösterebilir... Kaldıki havva ile Adem öykünmeside bu hatunu destekliyor tam bilene... Nereden kovulmuş havva ile adem?
Elbette yaşama hakkı için ne olduğu önemli değildir. Ancak bilimsel bir tartışma yapılıyorsa doğru tanımlamalar üzerinden olmalı. Cahil bir haber editörünün yanlışının ta buralara kadar taşınması beni rahatsız eder. Yok eğer ateizm buysa ve ateistler böyle inanıyorsa bırakın istediğim tarafımla güleyim.
Ortaçağ zihniyetinden kastınızı tam anlamadım ama o devirde karanlıkta olup kurtuluş mücadelesi verenler batıydı ve bana göre karanlık zihniyetten kurtuldukları kesin bir vakıa değildir. Batının emperyalist ve sömürgeci, iki yüzlü, teröre destek veren, bilhassa ülkemiz aleyhine planları, icraatları meydanda değilmidir?
Ölüm cezasına karşı değilim ancak fikir suçluları bunu hak etmiyor kanaatindeyim.
Alıntı:
Elbette yaşama hakkı için ne olduğu önemli değildir. Ancak bilimsel bir tartışma yapılıyorsa doğru tanımlamalar üzerinden olmalı. Cahil bir haber editörünün yanlışının ta buralara kadar taşınması beni rahatsız eder. Yok eğer ateizm buysa ve ateistler böyle inanıyorsa bırakın istediğim tarafımla güleyim.
Ortaçağ zihniyetinden kastınızı tam anlamadım ama o devirde karanlıkta olup kurtuluş mücadelesi verenler batıydı ve bana göre karanlık zihniyetten kurtuldukları kesin bir vakıa değildir. Batının emperyalist ve sömürgeci, iki yüzlü, teröre destek veren, bilhassa ülkemiz aleyhine planları, icraatları meydanda değilmidir?
Ölüm cezasına karşı değilim ancak fikir suçluları bunu hak etmiyor kanaatindeyim.
Türkçesini alabilir miyim ?
Karşıt görüşte değilim bu konuda sizinle...
Ateizmi müdafa etmek de bana düştü ya ölsem gam yemem. :DD
İnancından ötürü bir insanı yargılamak, hem de ölüm cezası ile , Ortaçağ zihniyeti değil de nedir, ki bile bile bu insanı iade edersek onlardan ne farkımız kalır, işte bunu anlamakta zorlanıyorum!
Adı geçen sapkın tarikat hakkında araştırma yapılıp burada bilgiler paylaşılırsa tartışmayı genişletme ve farklı pencerelerden yorum yapmamız mümkün olabilir.
Yine aynı şeyi yineleyeceğim ama bir kişinin dini inancı kendine özgüdür.
Kişi hangi dine mensup olursa olsun ya da ateist olsun bu sadece kendisini ilgilendirir; başkasına söz söyleme ya da yargılama, fikir beyan etme hakkı düşmez..
Bu ilkel düşüncelerden ve yorum üretmekten vazgeçme zamanı gelmedi mi?