Bir haftadır ciğerlerim dışarı çıkacakmış gibi öksürüklerimden geceleri hane halkını da uyutmayınca doktora gidebildim sonunda.
Faranjit bronşit olmuşum. ilaçlara başladım az da olsa iyileşme ümidi var. İyileşince "kaza" sını yaparım İnşallah.
Printable View
Bir haftadır ciğerlerim dışarı çıkacakmış gibi öksürüklerimden geceleri hane halkını da uyutmayınca doktora gidebildim sonunda.
Faranjit bronşit olmuşum. ilaçlara başladım az da olsa iyileşme ümidi var. İyileşince "kaza" sını yaparım İnşallah.
Tayfun bey geçmiş olsun. Doktorunuz öksürük şurubu verdiyse lütfen ilacın prospektüsüne bakın. Çünkü öksürük şuruplarının çoğunun içinde alkol vardır. Bu da demek oluyor ki, antibiyotiğin etkisini azaltmayacağı yani antibiyotiğin yarılanma zamanını geçtikten sonra öksürük şurubu niyetine rakı içebileceksiniz.
http://img03.blogcu.com/images/l/e/e...1256134174.jpg
Nerde kalmıştık????:alala
Resme balık da eklersen Yargı kararlarına :ok uymuş olursun. Biz aynen devam ediyoruz da sen nereye gittin Fırat üstad?
[QUOTE=mehmet emin sezen;316326]Rakı Artık Tescilli Milli İçkimiz
http://www.haber34.com/hr/raki-artik...imiz-17056.jpg
13 Aralık 2010 Dünya Rakı Günü Kutlu olsun :ok
Eski dostların, yeni dost olacakların, bazen damat ve babanın, kutlamaların, sabaha sarkan sohbetlerin, memleket kurtarmaların, şen kahkahaların olmazsa olmazı rakı. O olmazsa ne tadı olur sohbetin ne de kutlamaların.Alıntı.
`
Bu sitedeki en sevdiğim insanlara afiyet olsun madem öyle.Umarım bardakta durduğu gibi duruyordur içtiğiniz zamanda:) 4 abim var .En büyüğü neredeyse her akşam rakı sefası yapar.Bir küçüğü ayda bir kesin yapar.Onun bir ufağı biracıdır.Rakı sevmez.Çok nadir içer.Onun bir ufağı ömründe toplasan 10 şişe kadar belki bira içmişliği var.Bana gelince damla geçmedi boğazımdan:)Bazen rakı sofrasında yakalarım büyüğümüzü(yarbay bu arada kendisi).Gel bacım abi-kardeş sefamız olsun der.Yok abicim istemem derim.Biraz espriyle karışık hadi canım sen de yobaz mürteci der:) .Cehennem ateşinin önüne geldiğimde keşke dünyaya geri döndürülseydim de rabbimin ayetlerini inkar etmeseydim(enam suresi 27.ayet) dememek için içmiyorum abicim derim:).Güler kahkaha atar.Öyle geçinip gideriz:)
[QUOTE=commodore1tr;314177]Aralık ayinin ikinci Cumartesi günü 'Dünya Rakı Günü' olarak
kutlanır.
Çin, çin dostum sağlığına .
geri kalanımı boşver aldırma!
Öncelikle bir rakı sofrasının vazgeçilmezi süzme yogurttur.
Daha sonra şalgam ve peynir (lor)kaçınılmazdır.
Ayrıca çeşitli salatalar da mevcut olmalı.
Balık rakı sofrasının süsüdür taze olmak şartıyla bulunmalıdır ve taze balık yoğurtla karıştığında bir zehirleme mevcut olmaz.
Ayrıca çerez de aksesuar olarak kalabılır ve en önemlisi sanat müziğidir.Sanat müziği olmayan bir rakı sofrası düşünülemez...
Manzara olarak deniz veye göl kenarları seçilirse daha iyi olur ve serinlıkte içilmesı yararınıza olacaktır.Ayrıca küçük buz kalıpları olursa daha iyi olur.Sek içerken bu buzlardan faydalanabilirsiniz.Rakı içmek bir sanattır.