Cevap: Saklı pay oranları
Hocam ben bu konuşmalarınızın üstüne şunu sormak istiyorum. Anne hayattayken 3 evlattan birine evini satmış göstermelik bir bedelle anne ölünce kardeşlerden biri saklı payını almak için dava açtıgı taktirde ev kesinlikle satılır mı? yoksa anlaşma yoluna gidilir mi? nakit olarak yasal miras payının yarısı kadar ödeme yapmayı kabul edersem.
Cevap: Saklı pay hakkı kanunda devam ediyor mu?
Syn erdoğan hocam yalnız şöyle bişiy var . Miras paylaşımında intikal tapusu çıktı .Anne , ben , ablam , abim adına sonra ; ablam abim ve ben anneme 2001 yılında 3,000 tl ye satış yaptık aynı günde annem kardeşlerimin sözlü rızasıyla 1,000 tl ye bana satışını yaptı intifa hakkını üzerinde bırakarak böyle bir durumda bile gerçek değer olmasada alınan verilen maddi rakamlar varkende annem vefat ettiğinde kardeşlerimden biri saklı pay istemeye çalışırsa kazanma ihtimali nedir sizce öğrenebilirmiyim.
Cevap: Saklı pay hakkı kanunda devam ediyor mu?
En kötü ihtimalle %50.
Falcılık hizmeti veremiyoruz kusura bakmayın ama, açılacak bu davada kardeşinizin kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.
Cevap: Saklı pay oranları
Alıntı:
fuad rumuzlu üyeden alıntı
Hocam ben bu konuşmalarınızın üstüne şunu sormak istiyorum. Anne hayattayken 3 evlattan birine evini satmış göstermelik bir bedelle anne ölünce kardeşlerden biri saklı payını almak için dava açtıgı taktirde ev kesinlikle satılır mı? yoksa anlaşma yoluna gidilir mi? nakit olarak yasal miras payının yarısı kadar ödeme yapmayı kabul edersem.
Sn.fuad,
diğer mirasçılarla kendi aranıozda anlaşamamanız durumunda olay mahkemeye intikal ettiğinde, hakim bir tarafa sen şu kadar bu kişiye öde, şşşt sen de al şu kadarı tamamdır demez.
Ev açık artırmayla satılır, en çok bedeli ( bu çoğu zaman gerçek değerin altında kalır)veren alır, kdv yi öder,satıştan elde edilen gelirden dava masrafları düşüldükten sonra hak sahipleri arasında hisseleri oranında bölüştürülür.
Diğer yandan forum kurallarına uymamakta ısrarcı olup tekrarlarınıza devam etmeniz durumunda korkarım üyeliğinizin devamlılığının sağlanabilmesi pek mümkün olamayacak.