Bana gelen çağrı kağıdıdır.Sadece çağrı kağıdı geldi.Kağıtta davalı ve davacının ismi mahkeme günü ve saaati yazıyor.Başka birşey yazmıyor.
Printable View
Bana gelen çağrı kağıdıdır.Sadece çağrı kağıdı geldi.Kağıtta davalı ve davacının ismi mahkeme günü ve saaati yazıyor.Başka birşey yazmıyor.
Mahkemeye gidip tanıkları dilekçe yazarak bildirmeliyim demişsizniz;Peki elimdeki belgeler çok fazla onlarıda dilekçede belirtmelimiyim..Şimdiden tekrar teşşekkürederim.
Davacı olduğunuza göre işleri çabuklaştırmak istersiniz.
İlgili mahkemeye gidip dosyasını çıkartın.
Tensip zaptında getirtilecek belgelerle ilgili en az iki madde vardır. Onlar için gerekli müzekkere masraflarını bırakın ki duruşma gününe kadar en azından iki deliliniz dosyaya celpedilmiş olsun.
Tensip zaptına göre yapmanız gereken başka şeyler varsa onları da yapın. İlk duruşmaya kadar beklemenin ve dava sürecinin 1 celse fazladan uzamasının alemi yok.
Bu arada, profesyonel yardım alırsanız, neyin delil olup olmayacağına ilişkin kararı avukatınız verecektir, siz de angarya / davada hiçbir faydası olmayacak belgelerle uğraşmaz mahkemeyi de uğraştırmaz olursunuz.
ilknur hanımbir başka konubaşlığında şahit listesini vermediğimizi ve duruşmanın fuzuli bir celse daha uzamamması için dilekçe vermemizin gerekli olup olmadığını merak etmiştik.dava günü şahitlerimizin bizle beraber geldiğini söylersek dinleneceğini belirtmiştiniz.acaba şimdi söylediğiniz yönteme başvurmamıza gerek varmı hızlanması açısından tekrar rahatsız ettik saygılar
Nerede söylemişim onu?
Adalet bakanlığının hakim ve kalem personelini uyardığı genelgesini okumadan önce söylemiş olabilir miyim acaba? :)
Sayın rempetika,
olayı hatırlayamadım, link verebilir misiniz?
bireysel iş hukuku bölümüde "ŞAHİTLERİ NE ZAMAN YAZDIRMALIYIM"başlıklı konuda jilet adlı kullanıcı benim sorum üzerine şahit listesi dilekçesine gerek olmadığını şahitlerin o an hazır olması yeterli ve dinleneceğini yazmış.yanlışlık için özür dilerim bu arada konu hakkında görüşünüzü de alabilirmiyim hazır konu açılmışken:)
o başlığın link'ini koyabilir misiniz, bulamam yoksa.
Ok. gördüm. ben de, "nasıl böyle bir şey söylemiş olabilirim" diye kara kara düşünüyordum. :)
Benim burada, yukarıda bahsettiğim şey şahit dinletmekle ilgili değil. Başka yerlerden celp edilecek delillerin biran önce dosyaya girmesiyle ilgili.
Eğer tensip zaptında örn: "taraflara duruşma gününe kadar tüm delillerini, varsa şahitlerinin isim ve adreslerini bildirmeleri için süre verilmesine" türünde bir karar varsa ilk duruşmadan önce bunu öğrenerek bildirmeniz elbette mümkün.
Ancak Adalet Bakanlığı'nın yayımladığı bir genelge var. Şahitlere tebligat çıkmadan bazı hakimlerin hazır olan şahitleri dinlemesine ilişkin yapılan uygulamanın usule aykırı olduğuna dikkat çekmişler. Ki HUMK'a göre de tebligat yapılmadan dinlenmemeleri gerekiyor. Ancak usul ekonomisi açısından düşünülerek olsa gerek ben sırf tebligat çıkmadı diye Yargıtay'ın bozduğu bir karara rastlamadım. Belki vardır ama ben görmedim.
dava 22 aralıkta şahit listesi vermemizi mi önerirsiniz bu durumda.