-
Cevap: idari para cezası
konuyu dağıtmak amacında değildim sadece bilgi toplamaya çalışıyordum.Sizler yardımcı olabilirsiniz diye sizlere sordum. zaten bu şey başıma geldiinden itibaren kanunu araştırmaya çalıştım. burada bana verilen cevap sadece kanun maddesi bunu okuduydum daha önce de ama benim bu durumda ne yapmam gerektiğini öğrenmem gerekiyordu. YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. SAĞLICAKLA KALIN.
-
Ne yapmanız gerektiği hususunda da cevap içeriğinde kanun maddesi dışında açıklamalar vardı. Her şeyden önce savunmanzın alınması bir zorunluluk. Savunmanız esnasında söz konusu kolluk araştırmasının doğru olmadığını,adres değişikliği beyanını zamanında yaptığınızı iddia edebilirsiniz. Bir sonuç alamazsanız uygulanan idari para cezasına idare mahkemesinde dava açarak itiraz edebilme hakkınız var. İzleyeceğiniz yol belli.
-
çok teşekkür ederim söylediğiniz adımları izleyeceğim.
-
T.C
----- KAYMAKAMLIĞI
İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNE
----------
Konu:Savunma
İlgi: 2009/1502
Söz konusu kolluk araştırması doğru değildir.Adres değişikliğini zamanında yapmış olmakla beraber adres değişikliği yaptığım günden itibaren kayıtlı adresimde oturmaktayım.Söz konusu cezanın kaldırılmasını talep etmekteyim.
Bilgilerinize arz ederim.
24/11/2009
Ekler:
Ek1-Elektrik faturası.
Ek2-Yerleşim yeri adres belgesi.
Adres:
Savunmamı yukarıdaki şekilde yapacağım
Ayrıca bulunduğum ilçede idari mahkeme olmadığından dolayı eğer savunmam kabul edilmezse sulh ceza mahkemesine başvurmam daha iyi olmaz mı?
-
Ayrıca şunu da sormak istiyorum. Aynı evde 2 kişi oturuyoruz yani 2 öğrtmen diğer arkadaşıma bu şekilde bir ceza gelmemiş.Acaba nüfus müdür yardımcısı bizimle tartıştığı için bu şekilde bir şey yapmış olabilir mi?
-
Cevap: İdari para cezası
İkamet ettiğiniz polis merkezine başvurunuzu yaparak bu sorununuzu aşabilirsiniz yanınızda burada ikamet ettiığinize dair elektrik ve su faturalarınızı ibraz edip konu ile ilgili bir dilekçe yazıp verin polis yeniden bir tutanak düzenleyerek nüfus müdürlüğü ile yazışma yapıp gerekli düzeltmeler yapılıyor.
-
para cezasını savcılıktan kesmişler benimde ödemem gerekiyormuş veya mahkemeye dava açmalıymışım emniyete gidip böyle bir şey isteyemezmişim.Nüfus müdürü böyle dedi.
-
Para cezası savcılıktan kesilmez bu idari bir işlemdir.Anlaşılan idari olarak para cezası kesmişler süresi içinde itiraz hakkınız bulunmaktadır. Delilleriniz ile birlikte itiraz dilekçesi yazarak sulh ceza mahkemesine başvurunuzu yapınız.Gerekli düzeltmeler yapılacaktır.