Cevap: Kredi kartı borcu taksitlendirmeden sonra gayrimenkul haczi
Tamam haklısınız ama benim şuan öğrenmek istediğim 3 ay önce kredi kartı borcumu yeni yasa kapsamında taksitlendirdim ve 3 aydır sorunsuz ödüyorum. Peki şimdi borcumun hepsini kapatmak istediğimde neden 36 ay taksitlendirdiğim toplam rakamı ödemek zorunda olmam. 3 ay önce ödeyeceğim peşin rakam 11-12.000 lira gibi bir rakamken şimdi avukat benden 14.355 lira istiyor. Bu sizce adil mi?
Sonuç olarak banka ile belirtilen yasa kapsamında bir anlaşma yaptınız. Peşin ödeme seçeneğini seçerek anlaşma yapabilirdiniz. Yasa (af yasası) size seçimlik sözleşme hakkı tanımakta sözleşme değişikliği veya erken ödeme seçeneği tanımamaktadır.
Cevap verdiğiniz için teşekkürler.
Ama bugün benim erken borcumu kapatmak istememin sebebi adıma ait olan dairemi satmak için tapuya gidince üzerinde haciz olduğunu öğrenmem ve karşı satacağım taraftanda kapora almam olmuştur. Yani avukat arkadaşımız bize dairenize haciz koydurdum dese böyle çaresiz kalmazdık.
Peki avukatın bize ilk önce yarın icra dairesine gelin taahhütname imzalayalım. Bende haczi kaldırayım demesi ve sonra cayması sizce etik midir?
Avukatın kafasına göre bizle oynaması doğru mudur?
Bizim hiç mi hakkımız yok borcumuz var diye konuşmaya
Arkadaşlar kimsenin bu konuda bilgisi yok mu?
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Sonuç olarak banka ile belirtilen yasa kapsamında bir anlaşma yaptınız. Peşin ödeme seçeneğini seçerek anlaşma yapabilirdiniz. Yasa (af yasası) size seçimlik sözleşme hakkı tanımakta sözleşme değişikliği veya erken ödeme seçeneği tanımamaktadır.
SLM bende kart maduruyum ve sormak istediğim bir sorum var cevaplarsanız çok sevinirim.
benim farklı bamkalara kredi kartı borcum vardı ve üç banka ile taksitlendirme yaptık ama avukat ile değil telefonla anlaştık ve bankaya gittim ödeme pilanı verdiler verilen anlaşmayı imzaladım ama hepsi birbirine girdi ve zorlandığım için şuan ödeyemiyorum bu anlaşmalardan dolayı ceza alırmıyım...
yani banka ile yapmış olduğum anlaşma ne anlama geliyor...