evet katlılyorum size
Printable View
evet katlılyorum size
Haklısınız.
Bu kredi kartlarını "Gemicik" almak için kullandık.
Aslında çok daha derin konulara değinmek gerek ama sizin gibi olaya bu kadar "sığ" bakan bir insana neyi anlatacaksınız.
Ben ve birçok banka borçlusu ödemelerini sorunsuz yapıyordu. Global Ekonomik kriz şirketlerin bahanesi olana kadar. Dev şirketler bile birer birer batarken maaşıyla geçinen insanların ayakta kalmasını bekliyordunuz herhalde.
Benim anlatmak istediğim şuydu: Sırf açgözlülük uğruna, vampir gibi insanların kanını emmeye çalışmak uğruna müşterinin kredibilitesini yükseltir ona altından kalkamayacağı limitler verirseniz bu risk birgün size "Tahsil edilemeyen alacak" olarak geri dönebilir.
Halis Toprak İş Bankasına 200 milyon TL takmış. Bu 103.000 kişinin borcunu toplasanız ancak o kadar eder herhalde. Yani büyük hırsızlar dururken bizim gibi kriz mağdurlarıyla uğraşmayın. Biz zaten ölüyüz.
sayın hocam burda bankanın en büyük günahı,düzenli bir işi gücü olmayan,ssk sız,kaçpara kazandığı belli olamayan vatandaştan, sadece formaliteden bir maaş bordurosu alarak üstelik bu borduro isteğe göre düzenlendiği için yani 2000 yada 5000 tl maaş yazısı ve altınada maaşında herhangi bir haciz işlemi yada kesinti yoktur...ssk ya zaten bakan yok.bilgilerin doğruluğunu teyid amaçlı bankanın kılını bile kıpırdatmadığı varsayılırsa,bu bankanın bile bile lades demesinden başka hiçbirşey değildir hocam.
Almadığı miktarlarda ücreti almış gibi göstermek,altından kalkamayacağı ortada olan bir borç altına girmek ne demektir peki?
Bütün bunlar ortadayken,bankaya tüm suçu atmaya çalışmak ne kadar doğru?
Sorun cenaze ,hastalık nedeniyle kredi kartı kullanmak zorunda kalmak değil, olası bir zor durumda kullanırım diyerek limiti (kişiye göre) dudak uçuklatacak miktarlarda olan kart-lara sahip olmak değilmidir?
Tamam tencerenin dibi kara, ya biz???
bu kavram göreceli hocam,dolayısıyla herkes kendine göre haklı konumda..
tabiri caizse,Yeminine bakıp insana inanma; insana bakıp yeminine inan.
Hiç bir zaman bankalar bu durumda tamamen suçlu değillerdir. Ancak benim asıl itirazım her borçlu görüne insana böcek muamelesi yapılmasıdır. istisnalar dışında kimsenin bilerek ve isteyerek bu canım dünyayı karanlık geçirmek isteyeceğine katılmıyorum. Hata yapılmıştır, sağlık sorunu olmuştur, altından çıklamayacak bir durumda kalınıp kullanılmış ve sonra ödenememiş de olabilir. O yüzden borç her zaman borç ve illa ki ödenecek ancak tuzu kuru insaların; başlarına kuş tüyü bile düşmemiş insanların ahkam kesmelerine tahammül edemiyorum.
"Yani ne vardı canım 1000 liralık maaş varken 5000 lira kullandın" Adam olaydın da kullanmasaydın....şeklindeki cümleler bizim insani tarafımızı yansıtmıyor. Önemli olan delikanlı olup borca sahip çıkmaktır. Ben banka suçlu demiyorum. Eğer kişi keyfine kullanmışsa sonuna dek hatalıdır ancak başına kötü bir olay gelmiş olabileceği ihtimalini unutmamak gerekir.
Tabi bu sadece başına herhangi bir olay gelmiş insaların hassas olabileceği bir durumdur.
Bankalar 'insaniyet kurumları' değildir. Bankalar ticari müesseselerdir, ve diğer tüm müesseseler gibi kar amaçlı kurumlardır. Müşterilerine göstermekle yükümlü oldukları güleryüz ancak müşterilerinin kendilerine düşen yükümlülükleri yerine getirdikleri durumlarda beklenebilir.
Bankalar borcunu ödemeyen müşterilerine 'böcek' muamelesi yapmazlar, 'borcunu ödemeyen müşteri' muamelesi yaparlar.
Duygusal yaklaşımlarla ülkemizdeki 'kredi kartı bunalımı' olgusunun ardında yatan gerçeği ve soruna gelmesi gereken çözümü bulamayız.
'Hiç babanız öldü mü?' 'Hiç falancanız hastalandı mı?' gibi son derece duygusal,
merhamet uyandırıcı ama bir o kadar da bu konunun çözümünden uzak görüşler sadece kişilerin ödememelerinin nedenlerini mazur göstermeye yönelik mazeretlerden ibarettir. İnsancıllık bu konu ile ilgisi olmayan bir kavramdır, bu insancıllık beklentisi de kredi kartı mağduriyetini ülkemizde arttıran nedenlerden biridir. Bilmeliyiz ki, bir para kurumundan ödeyemeyeceğimiz kadar bir kredi kullandığımızda bu kredinin hangi zaruri nedenlerle kullandığımızın bir önemi olmayacaktır ve bir insancıl yaklaşım beklememiz hayalden ibaret olacaktır.
Banka nezdinde, ödemediğiniz bir kredi kartı borcu ile karşılarına çıktığınızda, babanızın ameliyat parasını ödemiş olmanız ile, metresinize karınızdan gizli avrupa seyahatinde lüks otellerde para harcamış olmanız arasında bir fark yoktur, ve olmayacaktır da.
Kredi kartı sorununun yegane çözümü hukuki yasal düzenlemeler getirilmesindedir. Bunun kendi görüşüme göre en önemli kısmı kullanıcıların bilinçlendirilmesinden (gerekirse cezai koşulların artırılarak caydırıcı tedbirlere ağırlık verilmesinden) geçmektedir. Ayrıca bankaların kart verirken süzmeleri gereken filtrelerinde arttırılması gerekmektedir.
Kredi kartınızı kullanırken, (bana kızanlar ve hak verenler) bu gerçekleri görerek kullanırsanız, sonra bu gibi forumlarda 'yanık' türküler çağırmazsınız.
Böcek muamelesi yapan bankalar değil maalesef biz insanlarız öncelikle bunu anlayalım ben hiçbir zaman borçlu olmayı mazur görece bir tavır içinde olmadım benim yorumlarımı takip eden bilir. Burada üzerinde durulması gereken önemli konu evet babanın ölümüyle metrese harcanan para teknik olarak aynı: Sonuçta para. Benim demem odur ki zaruriyet vesilesiyle kullandıktan sonra insanların size başka gözlerle bakmasıdır. Yoksa bankanın bakış açısını hepimiz biliyoruz. Kimse de bankanın avukatı falan değil burda Ama çaresizliğin içine düşen insanlar mecburen de olsa kartlara saldırıyor. Elbette ki olmaması gerekn bir durum. Borclu olmayı mazur gösterecek bir tavır değil bu. İnsani hassasiyetlerimizi kaybettiysek o başka. Yoksa herkes babanın ilaç parasını bulamamanın ne demek olduğunu başına geldiğinde anlayacaktır. Bu ajitasyon değil altını kalın harflerle çiziyorum.
kışın buz gibi soğukta titreyerek yazın kavurucu sıcakta kavrularak,ellerinde şemsiye,defter,radyo,çanta vs vererek kart pazarlamaya çalışan banka görevlileri ve ilgili bankalar! sadece KİMLİK FOTOKOPİSİYLE 5 milyar limit veren parası bol aklı kıt bankalar..umarım bundan sonra yoğurdu üfleyerek yersiniz.
yanık türküyü kart mağduru insanlar değilde,bindiği dalı kesen bankalar çağırsın.
niyemi? çünkü Rüzgar yoksa dalga da yoktur.