Cevap: davanın reddinden sonra nafaka
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Kararın kesinleşmesiyle oğlunuz için ödenen nafakanın kesilmesi gerekir.
Boşanamadığınız eşinizden ayrı yaşıyorsanız, oğlunuz da sizin yanınızda ise oğlunuz için nafaka davası açabilirsiniz.
Söylediğiniz gibi karar ile beraber kesildi.Evet ayrı yaşıyorum.oğlum benimle beraber.Sonuşta hukuk her ne kadar boşanmamaya karar verdiysede beni o şahıs ile aynı çatı altında yaşamak zorunda bırakacak bir karar merciide olmadığına göre ayrı yaşama hakkımı kullanıyorum.Buna bağlı olarak bir soru daha sormak istiyorum sakıncası yok ise.Daha önce 250 tl alıyordum yeni açacağım davada bu meblağı yükseltme şansım varmı?Çünkü bu meblağ haziran 2007 de verilen bir tedbir kararı ile kesinleştirilmişti dava sonuçlanana kadar.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Evet, talep edebilir. Hakim uygun görürse alabilir de.
Dava başladığında kendim için ve oğlum için tedbir nafakası kararı çıakrtılırken ben çalıştığım için yalnızca oğluma(250 tl 2 yıl önce) nafaka ödenmesi kararı çıkartılmıştı.geçtiğimiz ay dava red ile sonuçlandı halen ayrı yaşıyorum.oğlum yanımda.hem kendim hemde oğlum için nafaka talebinde bulunabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim.kurumun hangi birimine başvurmalıyım?çünkü bunun ile ilgili avukatıma yeniden bir ücret ödeyebilecek durumda olmadığım için soruyorum.bu konu hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.teşekkürler.
Bulunduğunuz ilin adli yardım bürosuna başvurun. Gerekli koşulları taşıyorsanız size bir avukat atanacaktır.