Cevap: İhbar-kıdem tazminatı, ücret alacakları
Alıntı:
frezza rumuzlu üyeden alıntı
Kuaförde toplamda işverenin kendisiyle 6 kişiler .Şimdi herhangi bir notere gidip sözlü bir şekilde hesabını birden kestiği için ihbar süresi kanunda yer alıyor bunu biliyorum ama sonradan daha da mağdur olmamak adına emin olmak istiyorum 1 aylık sigortalı idi kardeşim , hesabını kesmiş 11 günklük çalışmışlığını hesaplamış ödemiş göndermiş . Maaşına göre mi hesaplanır bilemiyorum ama ? kanunda ihbar süresi için 4 haftalık bir ücret ödemesi gerektiği yazılı işverenin .Bu da kardeşimi en az 1 ay götürecek bir para
Yanlış anlamadıysam kardeşiniz 5 ay sigortasız + 1 ay sigortalı toplam 6 ay çalışmış. Bu durumda öncelikle o işyerinde 6 ay çalışmış olduğunu tespit ettirmeniz gerekir ki bunu İş Mahkemesinde hizmet tespit davası açarak sağlayabilirsiniz. 6 ay çalışmış olduğu tespit edildikten sonra ihbar süresine uymadığı için 4 haftalık ücret tutarında ihbar tazminatı almanız kolaylaşır. isterseniz hem hizmet tespit hem de ihbar tazminatı davalarını aynı zamanda ayrı ayrı açarsınız. ihbar tazminatı davası, hizmet tespit davasının sonuçlanmasını bekler...
Cevap: İhbar-kıdem tazminatı, ücret alacakları
Teşekkür ederim.Ssk olmadığından 5 aylık süreçte orada çalıştığa dair ne tür bilgi dayanak kanıt olmalı ?