Öderler mi, ödemezler mi sorunuz falcılığa girdiğinden yanıtlamak zor.Sözleşmeniz sona erdiği gün,tazminatınızın da ödenmesi gerekir, normal olan budur.
Printable View
Öderler mi, ödemezler mi sorunuz falcılığa girdiğinden yanıtlamak zor.Sözleşmeniz sona erdiği gün,tazminatınızın da ödenmesi gerekir, normal olan budur.
yanıtınız için teşekkür ederim,ben işe dönüş davası açtıktan sonra Kıdem tazminatımı dava sonucuna göre bekletme hakları varmı diye merak etmiştim,sanırım bu iki olay birbirinden farklı değerlendiriliyor.
Mahkeme işe dönüşe karar verdiğinde ben hemen,
"1475 sayılı İş Kanuna göre: İster kadın olsun ister erkek, en az 15 yıldan beri sigortalı olan ve en az 3600 gün sayısını tamamlayanlar, diledikleri zaman SGK'ya başvurup kıdem tazminatı yazısı isteyebilirler."
yukardaki yasayı kullanarak kıdem tazminatımı talep ederek ayrılabilirmiyim
Yazıyı aldığınızda, kıdem tazminatınızı talep ederek ayrılabilirsiniz.
İşvereniniz ödemeye yanaşmazsa( ki yeryüzünde kurnaz çok) iş mahkemesinde kıdem tazminatınız için dava açmanız gerekir.
iyi geceler ilknur hanım ben işten çıkarılma konusunda başbakanlıga şikayete bulundum BİMER
aracalıgıyla.çalıştıgım kuruma başkabanlıktan yazı yazı gelmış neden işten çıkarıldı dıye bir sonuç verırmı acaba
Merhabalar, 9 Aralık 2009 tarihi ile çalıştığım firmadaki görevime nedensiz bir şekilde kıdem-ihbar tazminatımın ödenmesi şartıyla son verilmiştir. Benim rızam olmadan işten çıkartılmam sonucunda bende 1 aylık süre zarfı içerisinde 9. iş mahkemesine işe iade davası açmış bulunmaktayım.
Şimdi sizlere soracağım sorular;
-25/02/2010 tarihinde saat 09:30 da ilk duruşmamız görülecek, ben bu duruşmaya girmeden önce ne gibi hazırlıklar yapmam gerekiyor.
-Avukatım yok, avukat tutabilecek param olmadığı için avukatım yok. İlk duruşmada tarafıma bir avukat talebim olursa bana devlet tarafından bir avukat tayin edilirmi.
-İlk duruşmam olması sebebiyle ben şahitlerimle birlikte gitmem davanın seyri açısından uygun olurmu. (şahit ismi yazılmadı, sadece dilekçede şahit istenirse yeminli şahit gösterilecektir diye belirtildi)
-Firma dava esnasında bana ne gibi defaslarda bulunabilir, benim ne tür bir hazırlık veya evrak götürmem gerekli.
-Maaş ve ssk ödenmesi açısından hiç bir problem olmamıştır. Kıdem ve ihbar tazminatımda ödenmiş bulunmaktadır. Fakat ben 2 senelik görevim süresince gösterdiğim başarı grafiği IMS adlı bir istatislik şirketi tarafından delil olarak görülmektedir.
-İlaç firmasında çalıştığım süre zarfında hiç bir uygunsuz davranışım söz konusu değildir. Fakat 2 adet savunma istenmiş bulunup, müdürüm olacak kişinin art niyetinden dolayı bu savunmalarımı yazarken kesinlikle bana yöneltilen suçlamaları kabul etmediğimi belirtmiş bulunmaktayım. Bu suçlamalarda herhangi yüz kızartıcı bir suçlama yoktur, sadece görev bütünlüğü ile ilgili klasik bir savunma istemidir.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim....