İcra satışının sonunda paranın paylaştırılması konusunda; Birinci sıra rüçhanlı (ipotekli) alacaklara aittir ve sayın Av.Tayfun Eyilik'in belirttiği şekilde sıra ceteveli oluşturulur.
Printable View
İcra satışının sonunda paranın paylaştırılması konusunda; Birinci sıra rüçhanlı (ipotekli) alacaklara aittir ve sayın Av.Tayfun Eyilik'in belirttiği şekilde sıra ceteveli oluşturulur.
Merhabalar,
X bir bankadan ticari kredi ceken bir arkadasima kefil oldum.Krediyi alirken bos senet aldi banka,bu seneti vermeden hic bir banka suan kredi vermiyor zaten herkes biliyor.Daha sonra arkadasim borcunu ödeyemeyince banka bos seneti arkadasimi benden alacakli olarak tanzim etmis.Kefilim parayi ödeyeyim hadi daha sonra da arkadasimdan gün gelir geri alirim.Ama senette banka beni borclu yapmis direk ben kefil degilim bu durumda cok rahatsiz edici,arkadasim daha önceki ödemeleri cikarsa bu senete istinaden ödemedi bankaya ben ödedim dese al basa dert.Bankanin aldigi bu bos senet iradeyi sakatlayan durum kapsamina girmiyormu? Burda bir baski yokmu?Senet yoksa kredide yok demek baski degilmi?
Bu soruların cevabı var, var ama siz bir avukat tutup mücadele ederseniz daha iyi olur.
Bir bankaya yakışmayacak tutum gerçekten. Profesyonel destek almalısınız neticesi ağır olabilecek ihtimaller var burda.
Merhabalar,
Arkadasimin aldigi ticari krediye kefil oldum ve bankaya evimi teminat olarak ipotek verdim.Bu ipotekle ilgili hic bir belge yok elimde.140.000 tl krediye 300.000 tl ipotek konulmus.
1.Banka ipotek islemi yaparken,bu ipotegin krediye istinaden oldugunu tapu dairesinde belirtiyormu?
2.Ayni banka kredi borcuna istinaden degilde senetle olan borca karsilik yine bu teminat ipotegi nakite cevirebilirmi?
Daha önce bir is anlasmasina istinaden teminat olarak ipotek veririken tapu müdürü verilen ipotegin neye karsilik oldugunu belirtmeden islem yapilamayacagini ve kesinlikle bunun acik bir sekilde yazilmasi gerektigini söylemisti.Banka simdi takip islemi baslatmis aslinda kredi borcu ama bos seneti doldurup seneti isleme koymus dosyada krediye yönelik hic bir sey yok.
Bu konu başka bir forumda sizin tarafınızdan etraflıca sorulmuş. Aynı konuda birden fazla konu başlığı açmamalısınız.
Sayın üyemiz forum kuralları gereğince aynı konuda birden fazla konu açmanız yasaktır. Yaklaşık 6 konuyu birleştirdim. Sorularınıza burdan devam ediniz. Aynı konu hakkında yeni bir başlık açarsanız forum kurallarını ihlal etmiş olursunuz.
Merhabalar,
Tesekkürler Tayfun Bey ama hic yanit alamadim.Engin Bey de belirtmis bir avukatla görüsünüz diye ancak suan yurt disindayim savas olan bir ülkede ve telefon baglantisi cok zor kurmaktayim.Bir kac avukata danistim burdan vekalet göndermek icin ama inanin yerimde olsaniz sizde ne yapacaginizi bilemezdiniz.Bankalardan öyle cekinir olmus ki herkes tüm kanunlar sanki onlar icin yapilmis,anlayabildigim kadariyla bakiyorum haklarim var ama genelde aldigim cevap bos senet vermissin ödeyeceksin,yasal faiz bu ama banka alir.Su gün bir sahis davasinda davali olan itiraz etse 40 dereden su getirilir ne zaman verdin bu parayi, belgen nerde diye?Ama söz konusu banka olunca nedense böyle olmadigini görüyorum.Verdigim rahatsizlik icin özür dilerim.