Cevap: 30 iş günü verilen saate göre mi belirlenir?
Alıntı:
Haklarınızı aramak için Avukat tutmak zorunda değilsiniz. Avukatınız varsa ilgili mevzuata uymalısınız. Nasıl hasta olduğunuzda doktora gitmek veya ilaç almak zorunda değilseniz aynı kural burada da geçerlidir.
Şimdi şöyle ki.. Bu söylemiş olduğunuz avukat tutulduğu zaman geçerli yani.. Eğer ben normal bir şekilde sadece dilekçe ile TSHH ye başvurduğumda tarafıma onlarca bir avukat tutulur mu yoksa dilekçe üzerinden normal seyrinde mi devam eder? Yani artı bi ücret talep edilir mi?
Tarafınıza kimse tarafından avukat tutulmaz. Hiç bir yerde de avukat tutmanız zorunlu değildir. Tüketici hakem heyetlerine başvurular harçsız olup hiç bir masrafınız olmaz.
mzlgny
arkadaş siz ne iş yapıyorsunuz.Ve siz yaptığınız işin ücretini nerden alıyorsunuz. Yada siz işinizi yapıp ücretinizi alırken kim ödüyor.
Size zaten gerekli bilgiler hukuki net sayesinde verilmesine rağmen şikayetiniz nedir ?
Alıntı:
Tarafınıza kimse tarafından Avukat tutulmaz. Hiç bir yerde de Avukat tutmanız zorunlu değildir. Tüketici hakem heyetlerine başvurular harçsız olup hiç bir masrafınız olmaz.
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için..
Alıntı:
arkadaş siz ne iş yapıyorsunuz.Ve siz yaptığınız işin ücretini nerden alıyorsunuz. Yada siz işinizi yapıp ücretinizi alırken kim ödüyor.
Size zaten gerekli bilgiler hukuki net sayesinde verilmesine rağmen şikayetiniz nedir ?
Benim sorunum şudur ki; en de bu hafta başında TSHH ye 30 işgünü geçmesi ve ücret iadesinde bulunmama rağmen ücret iadesi gerçekleştirmemekte ısrar edip, cihazı bana tekrar göndermeleri ve bu saatten sonra hiç bir şekilde işlem yapılamayacağını beyân etmeleri.Ve ben TSHH ye başvururken hiç birşekilde ücret alınmaycağını ve bu süreç içerisinde avukat masrafları da dahil olmak üzere diğer gerekli masrafların da karşı tarafa yüklendiğini,onların ödeyeceğini bilerek dilekçemi iletmem. Fakat az önce avukat masraflarının karşı tarafın değil bu işi başlatan kişiye ait olduğunu okumam..
3) Para iadesini satın aldığım kuruluştan mı sağlayacağım, yani davayı satıcıya mı açağım, yoksa üreticiye mi? her ikisine mi?
Bu soruya net bir cevap alabilir miyim? Yani satıcıya mı, yoksa ithalatçıya mı dava açmam gerekiyor? teknik servise de dava açmam gerekli mi?
Ücreti almamın en iyi yolu icraya vermem mi olur?
bilgisi olan birisi buna da cevap verebilirse çok memnun olurum.
4822 s. yasa ile değ. 4077 sayılı yasa kapsamında üretici, imalatçı, ithalatçı, satıcı mütelsilen sorumludur denildiğine göre davanızı bunlardan bir ya da birkaçına veya hepsine birden yöneltebilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken nokta ise ürün bedeli 937 TL'nin altında ise doğrudan tüketici mahkemesinde dava açma hakkınızın bulunumadığı, bu nedenle tüketici hakem heyetine başvurma zorunluluğunuzun bulunduğudur.
Çıkan karar ücret iadesi yönünde ise ve kararın tebliğine rağmen ücret geri ödenmezse tabi ki icra yoluna başvuracaksınız. Kolay gelsin.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
4822 s. yasa ile değ. 4077 sayılı yasa kapsamında üretici, imalatçı, ithalatçı, satıcı mütelsilen sorumludur denildiğine göre davanızı bunlardan bir ya da birkaçına veya hepsine birden yöneltebilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken nokta ise ürün bedeli 937 TL'nin altında ise doğrudan tüketici mahkemesinde dava açma hakkınızın bulunumadığı, bu nedenle tüketici hakem heyetine başvurma zorunluluğunuzun bulunduğudur.
Çıkan karar ücret iadesi yönünde ise ve kararın tebliğine rağmen ücret geri ödenmezse tabi ki icra yoluna başvuracaksınız. Kolay gelsin.
çok teşekkürler. artık süreci bilerek hareket etme imkanım oldu.
ek olarak bir bilgilendirmede bulunmak istiyorum. fatil ilçe tüketici hakem heyeti'ne danıştım, işgünü hesaplarında cumartesileri de saymamız gerektiğini söylediler. bilginize.