Cevap: Okul Kantini işletenler başörtüsü takabilir mi?
Gerisinin ne önemi var ki?
Vatana kurban evlatlar versin, vergi versin harp olursa sırtında top taşısın, karnında Atatürk gibi yiğitler taşısın ama ortalıkta görünmesin.
Gidişat bilmem nereyeymiş. Gidişat yapanın yaptığı yanına kar kaldığı, zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu, sadakaya muhtaç bir çıkmaza doğru.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yapabilir, çok da modern olur, kamusal alanda dinin etkilerinin sıfırın altına indiği cümle aleme ispat edilmiş olur.
Hocam harikasınız.Avukatlarımızın bu düşüncede olduğunu bilmek umut verici.
Bir dinin siyasi propaganda haline getirilmiştir olan giysi eşyası okullarda elbette yasak olmalıdır.Nitekim bikinin hiçbir sakıncası yoktur.
kantin çalışanları takabilirlermi? yasal olarak birde sizden cevap almak isterim. Bu kadar boşmu yasalar bu konuda?
Bikini ile sokakta gezmek yasakken kantinde nasıl serbest anlayamadım. Kuşadası sahil ilköğretim okulu kumsal kantinimi orası :))
Ayrıca kamusal alanlarda memurun değil herkesin eğer başörtüsünden kasıt türbansa takamaması gerekir.Memurun görevli olduğu sürece uyması gereken kılık kıyafet düzenlemesi dışında değerlendirmeli bu durum.
En son istanbul mahkemesinde bir türbanlıya hakim türbanını çıkarttı diye ,yandan medya ortalığı karıştırmıştı.Ama hakim yasayı uygulamıştı. kamusal alan kamuya açık alan demek değildir . :)) kamu hizmeti verilen alan demektir.
Bir kişi iranda takıp takmamak serbest yazmış. Sacının ucu görülürse uyarı ikinci seferde ceza gelir.
Ragıp bey muhtemelen o ülkelerde tek başına baş örtüsünün de sokağa çıkmak için yeterli olmayacağının kara mizahını yapmış olmalı
okul kantininde çalışanlar devlet memuru değil takabilir.Taksında zaten ben hijyen açısından kafasını kapatması taraftarıyım.Bu bone olsa daha uygun ama yapacak birşeyimizmi var.Ben bundan bir ay önce halk eğitime kantin işletmeciliği kursuna katıldım.Kantinciler odasına gittim birşeyler sormak için gittiğimde bir sürü baş örtülü kadın vardı ve benimle ilgilenmediler bile.
işte biz 71 yıldır bu yüzden yerimizdeyiz. biri takar diyor biri takamaz diyor. ya bırakın kım ne takarsa taksın. sen bugün geleceğin için ne yaptın? niye bu sorunun cevabını kendimize sormuyoruz?
Alıntı:
kurdoglu rumuzlu üyeden alıntı
işte biz 71 yıldır bu yüzden yerimizdeyiz. biri takar diyor biri takamaz diyor. ya bırakın kım ne takarsa taksın. sen bugün geleceğin için ne yaptın? niye bu sorunun cevabını kendimize sormuyoruz?
71'i neye göre hesapladığınızı umarım açıklayabilirsiniz. Ayrıca bu tip konularla insanların kafasını kurcalayanlar malesef siyasetçiler. Ne bilim adamları ne de hukukçular değil. Hukukçularda bir laf vardır; Zarfa değil mazrufa bak ...
Alıntı:
Av.Nihad Karslı rumuzlu üyeden alıntı
71 yıl nerden geliyor ?
Atatürk'den sonra diyor herhalde??
71 yıl ile Atatürk döneminden sonraki dönemi demek istenmiş sanırım.
Önemli olan taksınlar takmasınlar mevzuu değildir.Takmaları veya takmamaları Atatürk'ün sözleriyle veya ilkeleriyle uyuşuyormu bu göz önüne alınmalıdır.Bu konuda yasalarda eksiklik olabilir.Malumunuz bu 71 yıl içerisinde anayasa bir kaç kez değişmiştir.
Bir çok yasa Anayasada "Atatürk ilkeleri ile uyumlu" olmadığı veya olduğu konusunda tartışılmaktadır.Bu konudada bu tartışmayı yapıyoruz.
Ama burda fikir ayrılığı yaşamamıza gerek yok.Atatürk'ün ilkeleri ve sözleri yeterince bize yol göstermektedir.İster taksınlar ister takmasınlar diyerek işin içinden sıyrılamayız.Sorumluluk almamız gerekli.