Sayın Cenker,
Aşağıya Prof. Dr. A. Şeref GÖZÜBÜYÜK'ün Yönetsel Yargı kitabından bir sayfa ekliyorum. Burada bu konudaki sorunuza yeterli yanıt vardır. Saygılar..
Printable View
Sayın Cenker,
Aşağıya Prof. Dr. A. Şeref GÖZÜBÜYÜK'ün Yönetsel Yargı kitabından bir sayfa ekliyorum. Burada bu konudaki sorunuza yeterli yanıt vardır. Saygılar..
gönderdiğiniz linki okudum,aslında orda bi şekilde davacıyla kararın ilişkilendirilmesi diyo,yani benim gönderdiğim ikinci davada davacı bu hukuk ihlalinin ve usulsüzlüğün kendisinin hukuk devletine olan bağlılığını azalttıığı,hukuk devletine olan güvenini sarstığı yönünde bir dayanak oluşturmuş,bu dolayısıyla davacıyı etkilyen geçerli bir sebep kabul edilmiş ve mahkemede bu yürütmeyi durdurmuş.Dolayısıyla idari olaylarda sizin önderdiğinz linktede yazdığı gibi,her kafası esenen dava açması istenmezken,hiç hiç kimsenin dava açamaması gibi bir yol izlenmemiş,aksine orta yol seçilerek vatandaşlarında bu davalarda taraf olacağı belirtilmiş,muhtemelen bende kendi okul müdürmle ilgili,usulsüz geldiği,yönetmeliğe aykırı davranıldığı,bu davranışında benim hukuk devletine olan güvencimi ve saygımı zedelediği gerekçesi ile dava açabileceğim gibi gelebiliyor..siz ne düşünüyorsunuz bu konuda??
Ben de dava açma hakkınız bulunduğunu düşünüyorum. Bu irticai ve hukuksuz kadrolaşmaya karşı hukuken ne gerekiyorsa yapılmalı. Kolay gelsin.
teşekkür ederim..başka fikrin olan varsa fikrini beyan ederse sevinirim..