Teşekkürler sayın Ramses76. Aramıza hoşgeldiniz!
Printable View
Teşekkürler sayın Ramses76. Aramıza hoşgeldiniz!
Vergi ile ilgili konular ve yorumlar çok geniş boyutludur. O sebeple öğrenmenin bu alanda bir sınırı yoktur.
Bizde 25 şubatta müstakil ev aldık.evin 2005-2010 arası emlak vergisi ödenmemişti.587 tl emlak vergisi ödenmeden satış işlemi gerçekleşmiyordu.alıcı olarak borcu kabul edip vergiyi ödedik.belediyeden 2 katlı müstakile 52000 tl rahiç bedel çıktı.1861 tl tapu masrafı ödedik.benim merak ettiğim şuan evde kiracı var.kiracıyı çıkarmak kimin sorumluluğunda satıcı 1 ay sonra çıkacak dedi.çıkmazsa hangi yolu izlemeliyiz.fatura borcu olursa eğer biz tapu değişikliğinden dolayı abonelikleri üstümüze alıp eski borç evde oturan diğer abone sahibinin üzerine mi kalır.?
Evin satıştan önceki döneme ait emlek vergisi borçlarını siz ödemek zorunda kaldıysanız ve makbuzlar sizin adınıza kesildiyse bu borçları evin eski sahibine rücu edebilirsiniz. Ancak aksi yönde aranızda bir anlaşma olduysa ona uymanız icap eder.
evin su, elektrik, doğalgaz, telefon vb. borçlarının takibi hiç bir şekilde size düşmez. Bu borçları takip etmeyiniz. Kiracı çıktıktan sonra kendiniz oturacaksanız kendi adınıza, kiraya verecekseniz kiracı adına sözleşme yaparak sıfırdan aboneliğinizi başlatabilirsiniz.
Bu arada ilgili işletmelerin sizi sıkıştırabilecekleri, eski borçları ödemeden sizi abone yapmayacaklarını söylemeleri kuvvetle muhtemeldir ancak bunları dikkate almayın. Sizi sıfırdan abone yapmak zorundadırlar.
SAYI ARZUHALCİ ÜSTAD;Sorulara çok kısa zamanda cevap veriyorsunuz.ilginize teşekkürler.konuyla alakalı değil ama HAKKARİLİ ARZUHALCİ nick inizi gördüğüm zaman askerliğimi yaptığım şemdinli geliyor aklıma.unutamadığım iki şey var orada ve yaşadığım sürece unutmayacam.1:Asker gözüyle değilde misafir gözüyle şemdinli dağ manzaraları.düşünürdüm acaba manzaraları resmetmek için kaç ressam ömrü biter.2:Geceleri insan kafasını gökyüzüne çevirse katrilyon-kentilyon sayamayacaımız kadar yıldız vardı hele şahin gözüyle baktığmda gökyüzü tamamen sanki nokta nokta yıldızdı.mesajıma cevap yazarsan asker arkadaşımın yüzyılın espirisini merak edersen yazarım müsadenle.çok yer işgal ettiysek affola.HAKKARİ VE BÜTÜN ÇEVRE İLLERE SELAM OLSUN SAMSUN DAN.
Sayın Faruk Bey,
Teşekkürler. Aleykümselam. Sizlere de selam olsun. Arkadaşınızın esprisini dinlemek isteriz tabii:) Selamlar, saygılar..
Şemdinlide yaz boyu 4 gün bölükte 4 gün pusuda kalıyorduk.iyi günlerimizde oldu.sıkıntılı günlerimizde.bozyamaç köyü vardı pusuda mevzilendiğimiz.mevzi arkadaşlarımız arasında şemdinlide neyi unatamayacağımızı sorduk.biri arazi zorluklarını sıkıntılı olduğunu.ben manzara ve yıldızları.Ordulu Şenol Yüksel arkadaşımız vardı.dediki yahu arkadaşlar burası şemdinli burada kürt halkı yaşıyor.anlıyorum kürtçe konuşuyorlar da anlamadığım BURANIN KUŞLARIDA KÜRTÇE ÖTÜYOR:) bu ne iştir dedi.belkide bize komik ve ilginç geldi.40 yıl düşünsek aklımıza gelmezdi.arkadaş zaten komediydi.