Beni düsündüren tek bir soru var, acaba bir daha zamaninizi calabirlirmiyim.
Simdi hollandanin kararini avukat bey mahkemeye sunarsa, önceden cezaevinden beraat etme sansi varmi,yoksa mahkemenin acilmasini mi beklemesi zorunda ?
saygilarimla aylin
Printable View
Beni düsündüren tek bir soru var, acaba bir daha zamaninizi calabirlirmiyim.
Simdi hollandanin kararini avukat bey mahkemeye sunarsa, önceden cezaevinden beraat etme sansi varmi,yoksa mahkemenin acilmasini mi beklemesi zorunda ?
saygilarimla aylin
Tutukluluğuna son verilebilir belki beraat başka bir şeydir. Yargılama tutuksuz da devam edebilir, mahkemenin takdiridir bir şey söylemek yanıltıcı olur.
Evet efendim, yanlis cümle kullandim, özür dilerim.
Yani benim demek istedigim.mahkeme acilmadan konu kapatilirmi ?
Ayriyetten, avukat bey beni aramisti gecen hafta, ve hala yanina gitmemis o gencin.Yani söyle sorumu iletim efendim, o gencin yanina hic bir avukat gitmemis,telefon deseniz acamiyor.peki nerden bilebilir ki, disardan islemlerin yürütüldügü.avukat tutuldugu.
zannetmezmi, beni unuttular, kimse ilgilenmiyor benimle ?
Ben almanyada yasadigim icin, ve bir alman avukatin yaninda, tercümanlik ve danismanlik calistigim icin, farkli biliyorum.Burda bir avukat ayni gün gider cezaevine, vekaletini almak icin.
Sonra arastirmaya baslar.Yani benim bildigim bu.Türkiyede hukuk islemlerini ben pek bilmiyorum.Bu sayfada okuyarak ögrenmektir benim niyetim.
Tabiki sizin gibi degerli avukatlarin bilgilerini okuyarak efendim.
selamlarimi iletirim aylin
Yargılama yapılmadan konunun kapatılması olmaz.
Her meslekte olduğu gibi işi azru ettiğiniz şekilde yürüttüğünden kuşkuya düştüğünüz vekili değiştirebilirsiniz. Bu konuda iyice düşünüp emin olduktan sonra hareket etmelisiniz.
Hizli yanit yaziyorum,neden hep takiliyor?
Bir sorunmu var, yoksa neden kaynakliyor ?
bu 3. deneyisim.
selamlar aylin
Hızlı yazmayın ihtiyarladık biz yetişemiyoruz kalbimiz durursa sebebi siz olursunuz sonra demedi demeyin :)
Evet beraat yanlis kelime oldu, özür dilerim efendim.Hani mahkeme acilmadan bu sorun temizlenirmi diye sorum olacakti.
Benim sasirdigim tek su, ben almanyada bir alman avukatin yaninda calisiyorum.Ve burda biri cezaevine düserse, hemen bir avukat kisinin yanina gider.Vekaletini alir, islemlerini yoluna koyar,ama tükiyedeki avukat 1 hafta oldu, daha kisinin yanina gitmemis.Bana biraz sanki isi asiyormus gibi geliyor.Kararnameyi bekliyorum , gelsin öyle gidecem demis, sekreterine.
Yanlis anlasilmasin lütfen.Hani türkiyede hukuk nasil dönüyor haklari nedir, ben bilmiyorum.Almanyanin ve türkiyenin hukukunu karsilastirdigimz zaman, cok farkliliklar ortaya cikiyor.
Sayin adminim
Ben burdan admine su soruyu iletmek istiyorum.Ben hizli cevapla tusuna bastigim zaman, mesaci yazdiktan sonra, yaniti göndermek istedigim zaman, bilgisayar kitleniyor. Acaba hatlarda mi sorun var, yoksa forumda mi sorun var ?
kopyaladigim zaman, hemen foruma cevap yükleniyor.??
Arti benim klaviem almanca yazdigi icin, bazi türk alfabemizde olan harfler yok.
Bu yüzden okurken rahatsizlik verdigim icin özür dilerim, ama türkce alfabe maalesef yok.
Yaslilik ve siz, :))
yok efendim yok, siz daha kac genci cebinizden cikarirsiniz !!:ok
Bugün babam, büroya ugradi, ve kulagimda kulakcik vardi, avukat bilgi veriyordu, bende stenographi usulüyle yaziyordum.
babam o anda dediki , yahu kizim ne cirkin yazin var senin ya.Gözüm kaydi dedi.
kisa harflerle cizgi halinde yazilar.stenographi oluyor burda, eger yanilmiyorsam, türkiyede bu yazi türü var.ama emin degilim.
Sizde az önce hizli yazma degince , inanin kahkaha atmak zorunda kaldim.Hem babam hem siz ayni günde.:DD
Birinin Kalbi birinin gözü.Yok ben yavas yazim.
Yavas yazmaya gayret ederim bundan sonra.Sizi yormak ne haddimize.
Siz bize lazimsiniz.:))
Nebis in hidem ilkesi gereği bir kişi hakkında sadece bir kez yargılama yapılabilir. Bunu tek istisnası Uluslararası Adalet Divanı davalarıdır fakat sizin olayınızda adalet divanı kapsamına giren bir suç yoktur bu nedenle ikinci kez yargılama yapılamaz.