türkiyede kanun yolları tükenmiş durumda zaman aşımı ile ilgili yargıtay kararları var.Yinede iş mahkemesi yoluna gitmelimiyim
Printable View
türkiyede kanun yolları tükenmiş durumda zaman aşımı ile ilgili yargıtay kararları var.Yinede iş mahkemesi yoluna gitmelimiyim
belediyede çalışırken o yıllarda tehdit üzerine sözleşmelere imza atıyorduk.imzalamasakda işveren kapıyı gösteriyordu.ya sözleşme yada kapı dışarı deniliyordu.tehditle çalıştırıldığımı şahitle ispatlıyabilirim.buna göre hala ikramiye ve sosyal hak talebinde bulunabilirmiyim
Talepte bulunabilirsiniz elbette, ama bahsettiğiniz ödemelerde zaman aşımı 5 yıl olduğundan, karşı taraf zaman aşımına uğradığını belirtirse ALAMAZSINIZ.
eksik prim ödemesi araştırması için sgk il müdrlüğüne yazımı yazdım
20.03.1986 trihi ile 1999 tarihleri arasında ilgili kurumda muvakkat işçi olarak çalıştım.eksik ödenen primlerin ilgili kurumdan tesbit edilmesini istiyorum.
cevab
ilgide kayıtlı dilekçenize istinaden yapılan dosya tetkikinde söz konusu işyerinde çalıştığınızı bildirdiğiniz devreler zaman aşımı devrelerine girdiğinden müdürlüğümüzce yapılacak bir işlem bulunmamaktadır denmektedir
benim ilgilendiğim zaman aralığı
20.03.1986-01.01.1999
fesih tarihi 26.10.2009
hangi tarih aralığı zaman aşımına giriyor
Başvuruda bulunduğunuz tarihten geriye dönük 5 yıl için.
sgk başvurduğumda zaman aşımına girdiğini söylüyor
eksik prim ödemesi araştırması için sgk il müdrlüğüne yazımı yazdım
20.03.1986 trihi ile 1999 tarihleri arasında ilgili kurumda muvakkat işçi olarak çalıştım.eksik ödenen primlerin ilgili kurumdan tesbit edilmesini istiyorum.
cevab
ilgide kayıtlı dilekçenize istinaden yapılan dosya tetkikinde söz konusu işyerinde çalıştığınızı bildirdiğiniz devreler zaman aşımı devrelerine girdiğinden müdürlüğümüzce yapılacak bir işlem bulunmamaktadır denmektedir
ne yapmam gerekir
Ne zaman başvurdunuz?