-
Cevap: Maaşa haciz
iyi günler engin bey bana bundan 5 ay önce banka maaşıma haciz koydu fakat bunu işleme koymadık 3 ay öncede farklı bir banka maaşa haciz yolladı 2.gelenin tutarı daha düşük olduğu için onu işleme aldık şimdi benim sorum benim isteğim ile her iki bankayada 1/4 oranında kesinti uygulatabilirmiyim ayrı bankaların sıraya geçme olayı nasıl oluyor iş yeri icra dairesine kağıt yolladığı zamanmı yoksa onların tebligat çektikleri tarihe göremi teşekkür ederim
-
Maaşa gelen haczi nasıl işleme koymuyorsunuz anlamadım. Cevap verilmediği takdirde kurumunuzun sorumluluğu olur. Haciz müzekkerelerinin tarihine göre sırasıyla haciz infaz edilir.
Bir dosya bitmeden diğerine ödeme yapılmaz. Fazla kesinti yapılmasına muvaffakat etmeniz halinde de sırayı takip etmeniz gerekir kanaatimce.
-
Merhaba, bir bankaya olan kredi kartı borcum için banka icra dairesinden maaşıma haciz yazısı gönderdi, yazıya istinaden şirketim işlem yapmadan kart borcunu peşin olarak kart hesabına yatırdım ve avukattan "tahsil harcı hariç borcunu ödemiştir" diye bir yazı aldım,icra dairesinde yatacak (vergi) tahsil harcı için avukatı aradığımda "bankalar bu uygulamadan muaf ödemene gerek yok borcun kapandı elindeki evrak heryerde geçerli dosya bir sene sonra düşer " dedi, peki maaş haczi ile ilgili avukatın verdiği yazıya göre şirket icra dairesine para yatırmaz ise bu şirketimi kanunen suçlu duruma düşürürmü, değerli hukukçularımızdan değerli bilgilerini rica ederim. saygılarımla
-
Avukattan aldğınız yazıyı icra dosyasına ibraz edip müdürle görüşebilirsiniz.
-
İyi Günler,
Babam emekli maaşına haciz koyulduğu için yedi aydır maaşını düzgün alamıyor. Biz itirazımızı avukatımız aracılığıyla yaptık. Fakat, dosya icra dairesinde bulunamadığı için haciz kaldırılamıyormuş. Dosyayı nasıl bulabiliriz? Mesele oradaki memurların sorumluluğu kapsamında değil mi? Ne yapabiliriz? Teşekkür ederim.
-
Dosyanın bulunması için savcılığa müracaat edilebilir. Elinizde bulunan ve uyapa kaydedilmiş belgelerle geçici-ihya edilmiş dosya tedarik edilebilir.
-
merhaba Türk Telekom'a olan borcumdan dolayı bugün maaş haczi geldi şirketime. Ben ise 2 gün önce zaten Türk telekoma ödemeye başlamıştım. hemde maaşımın 1/4 ünden daha büyük bir meblayı. Şimdi kalan kısmınıda orda verilen hesaba değilde türk telekoma yatırmaya devam etsem bir sorun olur mu? ayrıcada şirket olarakta bu yazıya karşılık bu parayı yatırdığımızı ayrıca geri kalan kısmınıda 1/4 orandan daha fazla yatıracağımızı taahüt edip yolluyacağız. Bir sorun olurmu acaba. şimdiden teşekkür ederim
-
maaşa haciz konulduktan sonra(borç oldukça yüklü,ömür boyu kesilse anca biter heralde) alacağı tahsil için eve haciz getirilirmi?nikahımız yeni oldu,eşimin önceki borcu beni bağlarmı?bilgilendirirseniz sevinirim.
-
Sn cuceleha lacaklı vekiline telefonla veya yüzyüze görüşerek bu konuda bilgi verirseniz bir sorun olacağını zannetmem.
Sn. sorunlu maaşa haciz konulunca diğer haciz yolları devre dışı kalmıyor borç az da olsa süreci kısaltmak için alacaklı vekili diğer haciz yollarına da müracaat edebilir.