-
Türk Bayrağı Kanunu Madde 6 - Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin ve tüzükte belirlenecek asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde bunların tabutlarına, açılış törenlerinde ATATÜRK heykellerine veya resmi yemin törenlerinde masalara örtülebilir.
Ayrıca milli orf ve adetler göz önünde tutularak Bayrağın diğer kullanılma şekil ve yeri tüzükte gösterilir.
G) Hakim ve savcılarla emeklileri, de tüzükte sayılmıştır.
Fakat Avukatlık Kanunu md. 1'e göre,
Madde 1 - Avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir.
Avukatlık da yine hakim ve savcılık gibi bir kamu hizmeti ise neden avukatların tabutuna bayrak örtülmez?
-
kesinlikle doğru.
zaten bu kanunun kusursuz uygulanmadığıda açık
ben kanunda belirtilen özelliklere sahip olmayan bir çok kişinin tabutunun türk bayrağı ile sarılı olarak cenazesinin yapılduğınıda biliyorum.
Her türk vatandaşının en doğal hakkı bu zaten.
bence ülkesine karşı suç işlememiş herkes böyle bir gururdan faydalanmalı.
biz hukukçuyuz kanunu beğenmemek gibi bir lüksümüz yok diyenlerede şunu söyleyebilirim.
Uygulanmayan,uygulanmadığı içinde hukuksuzluk yaratan.Ayrımcılık yapan toplumun ihtiyaçlarına cevap vermeyen içinde avukatların bile yer almadığı bir kanunu eleştirmek , toplumda bir düşünce meydana getirmek bu suretlede yanlışların düzeltilmesini sağlamak bir hukukçunun en büyük ödevi olmalıdır.
saygılar..
-
Bayrak ulusu en yüce mertebede temsil eden değerlerin belki de başında geliyor. Bu anlamı ile elbette yasal dayanaklarla korunmalı. Ancak yasa koyucu bu korumayı gerçekleştirirken eşitlik ilkesini göz ardı etmemeli. Suç işleyerek meclise girmiş ve dokunulmazlık zırhına bürünmüş (her ne kadar istisnai bir durum olsa da!) vekillerin tabutlarına sarılan bayrak neden ülkesi ve ulusu için hayatı boyunca faydalı olmaya çalışmış fakat yasal koşulları sağlayamamış diğer vatandaşların tabutuna sarılmasın? Hatırlarsanız Demirel zamanında 40 küsür sanatçı diye adlandırılan zat'a "devlet sanatçılığı" ünvanı lutfedildi. Şimdi bunlar bayrağı hakediyor da... Yasayı ben de eleştiriyorum. Ancak bu uygulamayacağım anlamına gelmez. Zaten sayın Ragıp Atay'ın cümlesi de aynen Şöyle ; "Yasayı beğenmememiz, uygulamayağımız anlamına gelmiyor ne yazık ki".
-
Bayrağımız ülkemizin bütünlüğünün ve bağımsızlığının sembolüdür ve ülkeye ihanete teşebbüs edenler veya ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmaya çalışanların tabutuna kesinlikle konulmamalıdır.Çünkü onları bu vatan için canını veren mehmetçiklerimizle aynı kefeye koyamayız.
Saygılarımla