Allah sizden razı olsun, bu gidişle avrat beni boşayacak.:DD:DD:DD
Printable View
Allah sizden razı olsun, bu gidişle avrat beni boşayacak.:DD:DD:DD
Yok, hayır, Nottingham'ın Kamburu'ndan...
İçiniz yanar, yüreğiniz kanar, zaman akmıyordur sanki durmuştur ama onsuzluk ne kadar uzun sürmüştür akmayan zamanda...
Buğulu gözlerde onu görürsünüz sigaranızın dumanı onun adını yazar sanki zaman onsuzluğa göre akmaktadır. Aynı hızla akan zaman onlayken ne çabuk tükeniverir. Hava kararır... Vapurun otobüsün dolmuşun kalkış saati gelir ... ayrılık vakti... aynı zaman durur akmaz ne uzundur.... zaten bu kendisiyle tezat olma durumudur akmayan zamanın uzun olması ve aşk... Onlayken on saat bir an onsuz bir an aylar... ama aylarda zaman akmaz.... onlayken an su gibi geçer !! İşte tedavisi olmayan aşkın zaman sendromu....
Onun gözlerinde ki ışıltı güneşten sıcak yapar içinizi soğuk kış gününde ısınırsınız... O nun mutluluğu sizin bayramınız olur.. Sizinle ilgisiz olaydan bile mutlu olursunuz... çünkü siz aşıksınız... ne güzel iyleşene kadar tadını çıkarın... iyleştikten sonra acısı da güzeldir...
Sarı uzun saçlı altı balık üstü insan deniz kızıdır aşkınız farkında değilsinizdir aslında... denize daldığı an sizin için asla yok olan bir aşk... sonsuz aşk... belkide en güzel aşk sonsuz olandır... olmayan deniz kızına aşık olmaktır... Ya bir gün olurda çıkarsa karşınıza bir denizde.... bir sahilde... Ege Marmara karışık bir yerlerde... Olmaz mı ? Olmaz yok olur olmasına da siz ne olursunuz?
Var mı beni içinizde tanıyan?
Yaşanmadan çözülmeyen sır benim!
Kalmasa da şöhretimi duymayan,
Kimliğimi tarif etmek zor benim.
Kimsesizim hısmım da yok hasmım da...
Görünmezim cismim de yok resmim de..
Dil üzmezim tek hece var ismimde,
Barınağım gönül denen yer benim.
Bülbül benim lisanımla ötüştü,
Bir gül için can evinden tutuştu,
Yüreğine toroslardan çığ düştü,
Yangınımı söndürmedi kar benim.
Niceler sultandı, kraldı, şahtı;
Benimle değişti talihi bahtı;
Yerle bir eyledim tâc ile tahtı;
Akıl almaz hünerlerim var benim.
Kamil iken cahil ettim alimi,
Vahşi iken yahşi ettim zalimi,
Yavuz iken zebun ettim Selim’i,
Her oyunu bozan gizli zor benim.
İlahimle Mevlana'yı döndürdüm,
Yunusumla öfkeleri dindirdim,
Günahımla çok ocaklar söndürdüm,
Mevla’danım; hayır benim, şer benim.
Sebep bazı Leyla, bazı Şirin'di;
Hatrım için yüce dağlar delindi;
Bilek gücüm Ferhat ile bilindi;
Kuvvet benim, kudret benim, şer benim,
Yeryüzünde ben ürettim veremi;
Lokman hekim bulamadı çaremi;
Aslı için kül eyledim Keremi;
İbrahimin atıldığı kor benim.
Benim adım AŞK!
Cemal safi
Ne güzel sözlerdir onlar ..
Sevda kuşun kanadında
Ürkütürsen tutamazsın
Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın...
Şair ki Cem Karacadır... aslında aşkın en güzel tanımlarından birisini yapmış... Hele hele 1997 de dinlerseniz içten sesiyle yanık yanık... muhteşemdir...
Sevda gerçekten kuşun kanadındadır... Ama bu kuş aslında uçmaz... rüyadır... Bu kuş uçar yüzer zıplar her şeyi yapar... Çünkü kuş aşıktır... kızdır erkektir ama aşıktır... İşin güzel tarafı aşık olduğunu bilen bir kız yada erkek olması kötü tarafı bir tarafın hiç bir şekilde kabul etmemesidir... Daha kötüsü bir tarafın diğer tarafın aşık olduğunu bilip onu kullanmasıdır... Ama her ne olursa olsun sevda kuşun kanadındadır...
Peki bu kuşu ürkütürsek ne olur ? Tutamaz mıyız? İşin komiği bu kuşun hep kız tarafı olduğu kabul edilir... Ya erkek kırılıp kaçmış ürkmüşse... Tutmamak mı lazım... Türkiye'nin sorunu erkek kovalar... Yok ya... neden kovalasın? Aşk gibi büyük bir duyguyu kainatın kuruluş nedenini erkek neden kovalasın.... Kız kız gibi kız olsun... aşka sahip çıksın... Sevda kuşun kanadında... ne demek ? Kuşun tek kanadı mı var ? Bir kanat kızsa bir kanat erkek !! Sevda hangi kanatta? Nereden bileceksiniz ki... Sevda kuşun kanadın da.... ürkütürsen tutamazsın... Hangi kanatta peki ? Aslında ideali iki kanatta da olması.. Ama erkek daha çok taşır... küstümüde tam küser... Aklındasındır atamaz rüyasındasındır silemez... Göz damlasındadır atmaz o damlayı... Ama aramaz... kırmayacaksın... ürkütmeyeceksin....
Ökseyle iki kere tutarsın ama ökse avdır be... av yok oldumu yani av için tuzak aşk ne olacak ? Sapan da adi bir av aracıdır... Ne yalancı avla nede taşla vuramazsın vursanda tutamazsın öldürürsün... Ölü aşk işe yaramaz ki...
sevda kuşun kanadında....
ürkütürsen tutamazsın..
ökseyle sapanla vursanda tutamazsın
kanatlardan biri olsan..
ötekisiz uçamazsın..
ötekini bulursan sakın kanma kaçamazsın..
kanatlardan biriysennn ötekisiz olamazsın..
ötekesini bulduysan
başkasını bulamazsın...
İşte budur...
ötekisini bulursan tabiii.. Peh.
sevda kuşun kanadında....
ürkütürsen tutamazsın..
ökseyle sapanla vursanda tutamazsın
kanatlardan biri olsan..
ötekisiz uçamazsın..
ötekini bulursan sakın kanma kaçamazsın..
kanatlardan biriysennn ötekisiz olamazsın..
ötekesini bulduysan
başkasını bulamazsın...
İşte budur...
Sevdiceğinize sevdiceğim diye sahip çıkamamak, nedenleri ne olursa olsun acı vericidir. Hele sizin aşkınız ikinizede yetiyor da gene çağlamıyorsa ızdıraba döner bu durum.
Gerçek aşkın sözlere dökülmemesi, acı dolu kalbe giden en kısa yoldur. Çünkü hiç öldürmeden her gün öldüren bir durumdur gerçek aşkın sözlere dökülememesi... İçiniz yanar kalbiniz kanar doktorlar çare bulamazlar, İşin ilginci gerçek aşkta ''içkici taktiği'' tutmaz... yani çivi çiviyi sökmez... Gerçi sarhoştada sökmez ama tekrar içmek için bahanedir o... sarhoştur körkütük sarhoş olur ... Ama aşık başkasına aşık olamaz oluyorsa zaten onun ki aşk değildir onu anlamak lazım... Ha aşk acısı unutulmaz mı aşk geçmez mi...
Aşk acısı migrene benzer... süründürür süründürür ama migrenden çok daha uzun sürer... geçtiğini anlayamazsınız bir an gelene kadar... Aynı migren gibi... Migren nasıl bir anda yok olurda yeniden doğmuş gibi olursunuz... Bir gün bir bakarsınız... Alla allah... İsmi bile gelmiyor aklına ... Ne olmuş nasıl olmuşu bile sorgulatmayan yaşam sarmalı sizi tuttuğu gibi içine çeker... İşte aşk acısı çeken yaşam sarmalının o büyülü gücü kendisine çarpana kadar... divane aşık gibi dolanır durur... Çoğu zaman da işin acı boyutu sonra çıkar... O deli divane dolaşma arasında sana aşık olanlarıda kaybetmişsindir...
Eee olsun be kardeşim yaşam genede güzel...Aşk ta güzel tabii anlayana..