Cevap: Evime haciz öncesi son uyarı mektubu geldi
Birisi sahte kimlik kullanarak alışveriş yapmış da olabilir, isim benzerliği de olabilir.
Gönderilen yazı bir ihbardır. Borcu ödemeye davettir. Gelen yazıya itiraz etme ve hatta varsa icra takibine de itiraz etmek mümkündür.
Lütfen bir ihtar çekerek borcunuz olmadığını, icra takibinin numarasını isteyin.
Bundan 10 sene kadar önce aynı isimli ve soyadlı meslektaşım nedeniyle -O zamanlar soyadım farklıydı- başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemişti.:)) )
Bir icra takibi, telefonla tehdit...Ödeme emrine itiraz ettim.Alacaklılara telefon açıp durumu anlattım, zor ikna ettim.Diğer yandan tehdit edenleri de aradıkları kişi ve erkek olmadığım konusunda ikna etmek biraz zor olmuştu..:)) )
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Diğer yandan tehdit edenleri de aradıkları kişi ve erkek olmadığım konusunda ikna etmek biraz zor olmuştu..:)) )
Erkek Ferda :)
Bu ve benzeri uyarı mektupları son dönemde çok moda oldu.
Borçlu borca itiraz etmiş takip yasal olarak durmuş hatta üzerinden 2 yıl geçmiş.
Uyarı mektubu geliyor. Neyin uyarısı neyin ihtarı o çok tartışılır.
Bir avukatın duran takip için böyle bir mektup göndermesi bana göre avukatlık kanunu 34. maddeye ve avukatlık meslek kurallarına aykırıdır.
Somut olayda ise bir alışveriş merkezi olduğu kesin.
O zaman taksitle yapılmış olan ve yazılı sözleşme düzenlenmiş olması yasa emri olan bir hukuki durum söz konusudur.
Arkadaşımızın eşi kefil olsa bile yapılan işlemin hukuki olduğunu söylemek çok zor.
Haciz kararı aldığını iddia eden arkadaşımızdan o haciz kararının dosya numarasını öğrenin.
Bence admin in önerdiğini yapın yazılı olarak derhal ihtarda bulunun ve borcun kaynağını miktarını ve takip var ise dosya numarasını sorun.
Alıntı:
mkocagul rumuzlu üyeden alıntı
Bu ve benzeri uyarı mektupları son dönemde çok moda oldu.
Borçlu borca itiraz etmiş takip yasal olarak durmuş hatta üzerinden 2 yıl geçmiş.
Uyarı mektubu geliyor. Neyin uyarısı neyin ihtarı o çok tartışılır.
Bir avukatın duran takip için böyle bir mektup göndermesi bana göre avukatlık kanunu 34. maddeye ve avukatlık meslek kurallarına aykırıdır.
Somut olayda ise bir alışveriş merkezi olduğu kesin.
O zaman taksitle yapılmış olan ve yazılı sözleşme düzenlenmiş olması yasa emri olan bir hukuki durum söz konusudur.
Arkadaşımızın eşi kefil olsa bile yapılan işlemin hukuki olduğunu söylemek çok zor.
Haciz kararı aldığını iddia eden arkadaşımızdan o haciz kararının dosya numarasını öğrenin.
Bence admin in önerdiğini yapın yazılı olarak derhal ihtarda bulunun ve borcun kaynağını miktarını ve takip var ise dosya numarasını sorun.
tüm cevaplar için tek tek teşekkür ederim, ve özetle anladığım kadarıyla icra takip numarasını öğrenmem gerektiğini gördüm, ve az önce yine mas hukuk bürosunu aradım ve icra takip numarasını aldım: şişli 6. icra 2009 xxxxx dosya numarası ) şuandan itibaren ne yapmam gerektiğini konusunda aydınlatırsanız sevinirim,
şu bir gerçek ki bizim bu konuyla ilgimiz yok, Saygılar
yazılı olarak derhal ihtarda bulunun
borcun kaynağını miktarını ve takip var ise dosya numarasını sorun
icra takip numarasını öğrendim.
yazılı olarak nasıl bir ihtarda bulunacağım ve nereye göndereceğim ?
borcun kaynağını tam olarak öğrenemedim bahsi geçen alışveriş merkezinin 6 tane şubesi varmış,
Saygılar
Dosya numarasını öğrendiyseniz artık ihtarı bir kenara bırakıp gidip dosyanın tamamından fotokopi almalı incelemelisiniz. Tabi siz dosyada taraf olmadığınızdan eşinizle gitmek zorundasınız. Borcun size ait olmadığından emin olursanız itiraz haklarınızı kullanmak için bir avukat tutabilirsiniz. Sair hususları o size izah edecektir. Geçmiş olsun, kolay gelsin.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Dosya numarasını öğrendiyseniz artık ihtarı bir kenara bırakıp gidip dosyanın tamamından fotokopi almalı incelemelisiniz. Tabi siz dosyada taraf olmadığınızdan eşinizle gitmek zorundasınız. Borcun size ait olmadığından emin olursanız itiraz haklarınızı kullanmak için bir avukat tutabilirsiniz. Sair hususları o size izah edecektir. Geçmiş olsun, kolay gelsin.
Teşekkür ederim, dosya numarasını aldım , şimdi bu dosyanın fotokopisini , bana verdikleri : şişli 6. icra , dan mı alacağım, ve bahsi geçen araştırmayı şişli 6. icra, da mı yapacağım, Not: kusuruma bakmayın çok soru soruyorum, daha önce böyle birşey başıma gelmediği için bu konularda hiç bilgim yok, Saygılar
Evet Şişli 6.İcraya gideceksiniz 2009/... dosyasına dilekçe ibraz ederek tamamından fotokopi almak istediğinizi söyleyeceksiniz eşinizle gitmezseniz vermeyebilirler.
Tebligatın yapılıp yapılmadığı da önemli.
Yani icra takibatına başlanmış ancak henüz tebligat size gelmemiş olabilir.