Cevap: Nefsi Müdafa ve Gazetelerin Yalan Haberi

Alıntı:

Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı

Evet 3. kişi yararına da meşru müdafa mümkün. Saldırıyı yapana yönelik olursa meşru müdafa, ilgisiz 3.şahıs zarar görürse zaruret halinden söz edilebilir. 
Murat Yılmaz isimli üyeyi dikkatinden ve katkılarından dolayı kutluyorum.

Teşekkür ediyorum.

Alıntı:

muratyilmaz86 rumuzlu üyeden alıntı

Teşekkür ediyorum.

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür edrim.İşte bela geliyorum demiyo 30 yaşında bir genç hapiste lütfen insanlar bir anlık öfkeleriyle hareket etmesinler

Başkasına lehine meşru savunma mümkündür. 
Ancak meşru savunma için saldırı ve savunmanın orantılı olması gerekir. Bahsettiğiniz olayda oranın aşılmadığını söylemek çok zor. Bu yüzden meşru savunma değil haksız tahrik uygulanabilir. Yani haksız tahrik nedeniyle ceza indirilebilir.

Alıntı:

emin782000 rumuzlu üyeden alıntı

Başkasına lehine meşru savunma mümkündür. 
Ancak meşru savunma için saldırı ve savunmanın orantılı olması gerekir. Bahsettiğiniz olayda oranın aşılmadığını söylemek çok zor. Bu yüzden meşru savunma değil haksız tahrik uygulanabilir. Yani haksız tahrik nedeniyle ceza indirilebilir.

İnşallah öyle olur küçük çocukları var.Ve eşi çok zor durumda

Meşru müdafaa'nın olayda uygulanma olanağı yoktur. Olayda orantılılık ilkesi dışına çıkıldığından meşru müdafaa uygulanamaz.
Haksız tahrik hükümlerinin ise olayda uygulanır.
Tabiki bu söylediklerim burada anlatılana binaen. Yoksa dosya içeriğini bilmeden yorum yapmak tam sağlıklı olmaz.

Alıntı:

Jilet rumuzlu üyeden alıntı

Meşru müdafaa'nın olayda uygulanma olanağı yoktur. Olayda orantılılık ilkesi dışına çıkıldığından meşru müdafaa uygulanamaz.
Haksız tahrik hükümlerinin ise olayda uygulanır.
Tabiki bu söylediklerim burada anlatılana binaen. Yoksa dosya içeriğini bilmeden yorum yapmak tam sağlıklı olmaz.

Olay buradaki anlatıldığı şekilde olmuştur.ve şahitleride vardır.

Mahkeme bu gün sonuçlandı 15 yıl

Geçmiş olsun.Allah kurtarsın.
Meşru Mudafaa olarak gorulmedi mi acaba ? Durumla ilgili biraz daha aydınlatma şansın var mı bizi?

Telefonla bilgi aldım tam detayları öğrenince yazacağım.İlginiz için teşekkür ederim