Protesto edilebilmesi açısından bankaya verilmesi yararlı olur ancak şart değil.
İhtiyati haciz kararı için genellikle senet bedelinin %15'i tutarında teminata hükmedilir.
Ayrıca öyle böyle 1.000.TL de harç hurç masrafı çıkabilir cebinizden.
Printable View
Protesto edilebilmesi açısından bankaya verilmesi yararlı olur ancak şart değil.
İhtiyati haciz kararı için genellikle senet bedelinin %15'i tutarında teminata hükmedilir.
Ayrıca öyle böyle 1.000.TL de harç hurç masrafı çıkabilir cebinizden.
engin bey bu ihtiyati haciz kararı için senet bedelinin %15 tutarında teminata hükmedilir demişsiniz bu tam olarak ne anlama geliyor. 150000 tl lik senet in %15 lik kısmı 22500tl yapıyor bu bedel benim tarafımdan teminat olarak bir yeremi yatırılıyor? 1000tl lik kısım hadi bir şekilde yatırılır ancak bu %15 lik teminat hükmünü değerli vaktinizi ayırıp biraz açarmısınız?
İhtiyati haciz için teminat icra dairesine değil ihtiyati haciz kararı talep edilen mahkeme kalemine yatırılır. İhtiyati haciz kararı borçlunun kaçma şüphesi,belgeye veya ilama dayalı olarak ve tebligat yapılmadan direkt haciz yapabilmek için verilir. Mahkemenin tanıdığı süre içinde icrai (Esas) hacize dönüştürülmez ise ihtiyati haciz kararı düşer. Yatırdığınız para sizin paranızdır. Takibin lehinize neticelenerek dosyanızın kapanmasından sonra paranız size iade edilir.
hocam yani şimdi ben 22500tl yi ihtiyati haciz kararı alınacak mahkeme kalemine yatırmammı gerekiyor? eğer doğru anladıysam benim alacağımı almam mucizelere kaldı.bu parayı yatırma şansım hiç yok.sanırım bu durumda yapabileceğim birşey de kalmıyor.tabii sizlerin aklına başka bir yol gelmiyorsa.
İlla ihtiyati haciz kararı almak zorunda değilsiniz. İcra dairesine müracatla kambiyo takibi başlatın. İhtiyarti haciz mal kaçırma ihtimaline binaen yazılmıştır.
engin bey benim esas amacım borçlu arkadaşın tek sorunsuz olan kooperatif hisselerine birinci sıradan haciz koydurmak çünkü arkadaşın diğer borçlarından dolayı tek temiz olan hisselerde ilk sırayı almak istiyorum olaki ilerleyen zamanlarda başka bir yerden bu hisselere haciz gelirse önceliğin bende olması tabii akabindeki amacımda verdiğim parayı kurtarmak yıllarımın birikimini iyi niyetle adamın borçlarına verdim .şimdiki davranışlarından hata ettiğimi anladım ama ne fayda..
konu hakkında bilgisi olan yokmu? yardım lütfen
Bilgi verilecek açık bir nokta kaldımı aklınızda?
Teminat yatıracak paranız yoksa normal icra takibi başlatabilirsiniz cevabı doğru anlayp başlasaydınız bugün takibiniz kesinleşmiş haczi koydurmuştunuz belkide.
Benim bir sorum olacak,cevaplarsanız sevinirim.
Borcu bitmiş bir araç var ve bankaya rehinli.Taşıt kredisinden dolayı.
Banka aynı kişinin aynı bankaya ticari kredi kefilliğinden dolayı borcu bitmiş aracın borcu kaldırma yazısını vermiyor.Bu konuda ne yapabiliriz?