Cevap: Polise mukavemet ve darp
Sevgili Boracharme , karşı davayı hangi sebeple açacağım ve nereden açmam gerekiyor , benim görüştüğüm avukat ve hakimler böyle bişey söylemedi...ayrıca görüş yazan diğer arkadaş alkollü olmamın duruma eksi bir hal kattığını belirtmiş . dava durumu ne olur yorum yapabilir misiniz ?? avukat tutmam gerekiyor mu??
Alıntı:
zzooee rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Boracharme , karşı davayı hangi sebeple açacağım ve nereden açmam gerekiyor , benim görüştüğüm avukat ve hakimler böyle bişey söylemedi...ayrıca görüş yazan diğer arkadaş alkollü olmamın duruma eksi bir hal kattığını belirtmiş . dava durumu ne olur yorum yapabilir misiniz ?? avukat tutmam gerekiyor mu??
basit yaralama suçundan dava açılabilir cumhuriyet savcılğı'na gidip şikayette bulunun adli tıp raporuyla beraber, şahit yok zannedersem, sizin açacağınız dava için avukata gerek yok bence ama diğer konu için gerekebilir.
TCK da basit yaralama şeklinde suç tipi yoktur.Anlatmaya çalıştığınız kasten yaralama suçunun daha az cezayı gerektiren hâllerinden birisidir.
Benim danıştığım Avukatlar pişmanlığım ve ilk mahkemem olduğu için cezanın erteleneceğinden bahsettiler. Yaklaşık 1 ay once olayın geçtiği karakola gitip özür diledim ve davayı geri çekmelerini istedim. Konştuğum 2si nazlansalarda kabul ettiler ama devlet dava açtığı için tarafıma yine de duruşmaya çıkmak zorundaymışız.Bu arada bu mahkeme sonucu sicilime işler mi onu merakediyorum ?
Avukatınız doğru söylemiş. Cezanızın ertelenmesi kuvvetle muhtemel. Ancak siz kendinizi kurtarırken o polis memuru hala görevde ve hala aynı kafada. Bu durumda davadan kurtuldunuz ancak diğer vatandaşları benzer hareketlerden koruyamadınız demektir.
Not: Polise maksimum saygı gösterin. Ama saygı sınırlarını zorlayan polis hakkında yasal işlem yapmaktan da asla vazgeçmeyin.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınız doğru söylemiş. Cezanızın ertelenmesi kuvvetle muhtemel. Ancak siz kendinizi kurtarırken o polis memuru hala görevde ve hala aynı kafada. Bu durumda davadan kurtuldunuz ancak diğer vatandaşları benzer hareketlerden koruyamadınız demektir.
Not: Polise maksimum saygı gösterin. Ama saygı sınırlarını zorlayan polis hakkında yasal işlem yapmaktan da asla vazgeçmeyin.
Ben davamı geri çekmeyi düşünmüyorum. Hatta polisler arayıp özür dileyelim vazgeç demelerine rağmen vazgeçmiycem. Ceza almasalar bile en azından başkalarına bu tür davranışta bulunamazlar. İşlemediğim bir fiilden de ceza alırsam da terkederim artık memleketi:) Yalnız hala bir avukata vekalet veremedim. Eskişehirde bulunmadığım için bu konularda tecrübeli avukat tavsiyeleri varsa vekalet vermeyi düşünüyorum. Yoksa ilk duruşmadan sonra mı avukatla görüşsem. Bu tür davalar ne kadar sürer acaba?
sizin elinizde kamera kayıtları varsa bu davada sonuca ulaşabilirsiniz, ancak bu kayıtlar yoksa yada sizi doğrular nitelikte değilse kamu görevlisine iftira atmış olacağınızdan hakkınızda başka bir ceza davası vede polisler tarafından tazminat davası açılabileceğini aklınızdan çıkarmayın. aksi ispat edilene kadar polis tutanağı çok önemli bir delildir
polisin idari ceza alması mahkeme sürecinde delil olarak öne sürülebilir mi?
Alıntı:
boracharme rumuzlu üyeden alıntı
polisin idari ceza alması mahkeme sürecinde delil olarak öne sürülebilir mi?
Kimse birşey yazmadığına göre olabilir anlamı mı çıkıyor. Sonuçta amirleri olayla ilgili kusurlu bulup ceza vermişler mahkeme dikkate alır sanırım?
Arkadaşlar duruşma tarihi ile ilgili bir sorum olacak, olayın olduğu yer için verilen duruşma tarihinden önce ikametgahımın bulunduğu mahkemede duruşma tarihi verilmiş, merak ettiğim olayın olduğu yer mahmekesindeki duruşmaya katılmam gererkmezmi eğer ikametgahımın olduğu mahkemedeki duruşmaya katılırsam? bir de belirlenen tarihten önce ifade verebilirmiyim? O tarihte işim olduğu için