Cevap: 10. Hukuk Dairesinin yaptığı haksızlık
Ücret ya da harç gibi dedikodular yanlıştır. Yargıtay'da harç veya ücret gibi hususlar hiç olmaz. Bunlar tamamen dedikodudur.
Bizim de çevremizde bazan para karşılığında dosyaları öne aldıracağını söyleyen dolandırcıları görüyoruz, ama kesinlikle bunlara inanmayın ve sakın ve sakın bunlara para verip de yalanlarına inanmayın.
Cevap: Yargıtay 10. Hukuk Dairesinin yaptığı haksızlık
Peki, o halde ben yazımı aşağıdaki şekilde güncelleştirmeliyim.
Asla bu forumda yazan bir üyeye ''rüşvet verin'' tavsiyesinde bulundu demem, zaten diyemem de ...
Ancak cevap yazdığım satır okunduğunda net bir şekilde; hadi opsiyonlu düşünelim ben dahil kimilerimiz için eğer belli bir bedel ödenirse dosyanız diğer dosyaların önüne geçer ve daha hızlı sonuçlandırılır anlamı çıkmakta.
Bildiğim kadarıyla ( yanılıyorsam bilen dostlar düzeltsin ) hiçbir harç vb. bir dosyanın sonuçlanma sürecini hızlandırmaz. Süreçte takvimi öne veya geriye çeken şeyler az yukarıda paylaşılan linkte açık.
Benim naçizane ricam sadece '' para verirsen işin görülür'' anlamında anlaşılmaya çok müsait bir yazının revize edilmesi idi. Eğer orada kimi sebepler denirse sorun değil ama tek kriter para ise; evet o zaman bunun kulağa rüşvet gibi gelmesi de kaçınılmaz.
Sonuçta hepimiz konunun bir miktar açıklama eksikliği, bir miktar da hassaslık olduğunu dostça anladığımıza göre artık bir sıkıntımız yok.
Selamlar
Alıntı:
deutr rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğim kadarıyla ( yanılıyorsam bilen dostlar düzeltsin ) hiçbir harç vb. bir dosyanın sonuçlanma sürecini hızlandırmaz.
Evet, Bunu şimdi anlıyorum. Sanıyorum sorun bunu herkesin bildiğinin düşünülmesi idi. Halbuki bu konulara yabancı olanlar, örneğin ben; böyle bir uygulamanın olduğunu düşünmüştüm. Hatta örnek bile vermiştim, normal posta - aps gibi. Çünkü yargının en üstündeki kurumda böyle bir şey olabilme ihtimali bir yana, birisinin böyle bir ithamda bulunabileceği bile aklımın ucundan geçmedi.
Ama bunu biliyor olsaydım; yine de önyargılı olmaz, Jayhun arkadaşa sorardım:
"Dosyanın daha önce işleme konması için verilmesi gereken paranın nereye ödenmesi gerekiyor?"
Av.Abbas Bilgili bey demişki Bizim de çevremizde bazan para karşılığında dosyaları öne aldıracağını söyleyen dolandırcıları görüyoruz, ama kesinlikle bunlara inanmayın ve sakın ve sakın bunlara para verip de yalanlarına inanmayın.
bu söylenti bizede geldi belli ödemeler karşılığında(1000TL) altta kalan dosyaların üsttaraflara çekildiği ha ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez ki genelde dedikodudur söylentidir yada dolandırıcılıktır ama böyle olaylar günümüzde gerçekleştiriliyor.
Emsali olan dosyalara öncelik verilebilir denildi bizim dosyamızdada emsaller var ki emsal demiyorum bir çok emsal var bunu örnek olarak bizde sunduk dedğim gibi garip olan belli bir dosya numarasında sıralama bozulmadan ki arada 3-5 dosya yok geriye doğru gittiğimde 6370 lere kadar geldim devamında ise 6450 lere geldim aradaki 6 dosya neden ortada dosyalar sonuçlanıp aradaki bi kaç dosyanın sonuçlanmadan diğer dosyaların sonuçlanmaya devam etmesidir anlayamadığım.