Cevap: Kıdem tazminatı ve alacaklarım
Alıntı:
epidemic rumuzlu üyeden alıntı
Şirketimizin durumu kötüydü maaşları ödemekte zorlanıyorlardı. Elimizdeki en son iş bitince ben ve ekipdeki diğer arkadaşlar işten ayrıldık tazminat falan istemedik. Arkadaşların fazla bi alacağı yoktu ve hesaplarını kapattılar. bende 11 gündür işe gitmiyorum ama 4 aylık param kaldı 8000 tl bu durumda ne yapmam gerekir. Aramızda bi iş anlaşması falan yapmadık ve sigortam askeri ücret üzerinden yatırılıyordu. Dahası sigortamı kontrol ettim beni işten cıkartmışlar ve tekrar sokmuslar. Tazminat hakkımda böylece yanmış oldu 2 yıldır izin bile kullanmadan çalıştım ama ssk dan bakınca son 1 ay patronumun abisinin şirketinde çalışımış gözüküyorum. (patronumun abisinin bir şirketi var beni oraya işe girmiş gibi göstermişler) benim bu iş değişikliğinden haberim olmadığı gibi hiç bir şey imzalamış değilim. Patronum 4 aydır beni oyalıyor bu konuda burdan cevap yazarsanız sevinirim.
11gün işe gitmemekle zaten tazminat hakkınızın ölmesine yolu açmışsınız.
İşverene ücretlerinizin ödenmemesi, geç ödenmesi, primlerinizin düşük ücret üzerinden ödenmesi nedenleriyle sözleşmenizi feshettiğinizi, örneğin 7 gün içinde ödenmeyen ücretleriniz ve kıdem tazminatınızın ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirtir bir ihbar gönderebilirsiniz.Ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.