Cevap: Denetimli serbestlik resmi gazetede yayınlandı......
Alıntı:
bandıırmalı rumuzlu üyeden alıntı
Sadece uyuşturucu içinse peki neden vicdani retçiler bu yasadan yararlanıyorlar.
Vicdani retcilerin yararlandigina eminmiyiz ? Dedim ya yazi uzun oldugu icin ben avukatima gonderdim oda kendine gore yorumladi . Benim dosyam yargitaydan onandi , tarafimiza gelmesini bekliyoruz . Sonrada hic ertelemeyip direk kuytu kose bi cezaevinde 16 gun geciricem ..
Demek istedigim ; avukatim kanundan umitsiz oldugu icin ertelemeye bile gerek duymuyor .. Sadece "tedavi edilebilecek suclar" icin seklinde yorumladi .. Bide su war madem denetimli serbestlik askerligi bitmis kisilere uygulanabilecek , ozaman her asker son zamanlarinda her turlu disipsinsizligi yapar ( telle konusma , emirlere itaat etmeme , komutana saygisizlik vs ) nasilsa hapse girmiyor ..
Kendisi milli savunma bakanliginda gorev yapmis, bu konularda bilgisi olan bir insan. Ama dedim ya hukuk bilgisi olanlar yada avukatlar yorumlarsa birde onlarin fikirlerini almis oluruz ..
Cevap: Denetimli serbestlik resmi gazetede yayınlandı...
Alıntı:
wishmaster23 rumuzlu üyeden alıntı
Ya kusra bakmayın da kesin mi yararlanılacağı ve izin tecavüzünde suç tarihi teslim olma tarihi mi yoksa ilişik kesilme tarihi midir?
Ben yanlış bilmiyorsam suç tarihidir.
Cevap: Denetimli serbestlik resmi gazetede yayınlandı......
Alıntı:
delpiero rumuzlu üyeden alıntı
Demek istedigim ; avukatim kanundan umitsiz oldugu icin ertelemeye bile gerek duymuyor .. Sadece "tedavi edilebilecek suclar" icin seklinde yorumladi .. Bide su war madem denetimli serbestlik askerligi bitmis kisilere uygulanabilecek , ozaman her asker son zamanlarinda her turlu disipsinsizligi yapar ( telle konusma , emirlere itaat etmeme , komutana saygisizlik vs ) nasilsa hapse girmiyor ..
TSK'da askerliğini yapmış herkes bilir ki eğer mahkemelerden sonuç çıkacağına inanılmazsa B planları, C planları vardır. Her asker de son gününe kadar paşa paşa emredileni yapmak zorundadır:ev
Alıntı:
Recidivist rumuzlu üyeden alıntı
Ben yanlış bilmiyorsam suç tarihidir.
Suç tarihi, firarın bittiği tarihtir. Yani, ilişik kesilme tarihi. Eğer ilişiğin kesilmeden önce yakalanırsan, o zaman suç tarihin yakalandığın tarih olur.
Şimdi tam açıklaması nedir bu Olayın. İyimi kötümü oldu ?
Kararın sonlarına doğru şöyle bir paragraf var:
"Özellikleri ve işlenişi bakımından aralarında fark bulunmayan aynı nitelikteki suç ve cezalara ilişkin, sanık ve suçlunun statüsüne bağlı olarak değişik yaptırım uygulanmasını gerektiren bu kural, askerî hizmetin bir gereği olmadığı gibi ceza adaleti bakımından asker kişiler ile siviller arasında eşitsizlik yaratmakta, asker kişi statüsündeki sanık ve suçluların rehabilitasyonuna da engel teşkil etmektedir."
Benim buradan anladığım şudur: Denetimli serbestlik, askerlerin işlediği her suç için değil, sadece sivilde karşılığı bulunan suçlar için uygulanacak (yani nöbet talimatına aykırı hareket etmek, emre itaatsizlik vs. gibi suçlarda uygulanmayacak). Yani asker kişinin işlediği suçun işlenişi, özellikleri ve niteliği, sivil bir şahsın işlediği suçun işlenişi, özellikleri ve niteliği ile aynı olmalı. Çünkü ancak bu durumda asker ve sivil kişi arasında eşitsizlikten bahsedilebilir ki bu karar da bu eşitsizliği ortadan kaldırmak amacını taşıyor. Yani bu paragrafa dayanarak "sırf askeri suçlar kapsam dışındadır" şeklinde bir yorum yapabilir hakimler. Benim de gönlüm sırf askeri suçların kapsam dahilinde olması tabii ki. Avukat ve hakim arkadaşlar da bu konuda bir görüş belirtirlerse durum netlik kazanır sanırım.