elinde belge olmadan alamazsın çünkü ben kardeşimden alamadım.
Printable View
elinde belge olmadan alamazsın çünkü ben kardeşimden alamadım.
Selamlar
Annem bundan 5.6 sene önce kendi adına olan evi erkek kardeşimin üstüne geçirmiş.Biz 5 kardeşiz annem bunu gözden kaçırmış.Biz kardeşler olarak tapunun iptali için süreyi geçirdikmi acaba.
teşekkürler
Anneniz ne zaman öldü? Siz devri ne zaman öğrendiniz?
annem halen yaşıyor ama evi kardeşimin üstüne geçirmiş.üstünde irtifa koymuş satamadılar daha.5.6 sene olmuş dava süresini geçirdikmi allah gecinden versin annemin ölmesinimi bekleyeceğiz bilemedim.
ben daha 15 gün önce öğrendim evi satmak istemişler satamamışlar o nedenle öğrendim.
Sanırım evin satılabilmesi için, bütün kardeşlerin imza vermesi gerekiyor. Eğer o imza da verilmemişse, bu yüzden satılmıyor olabilir. Anneniz tapu verirken şunu belirtmiş olabilir (isteyerek veya istemeyerek, bilerek veya bilmeyerek vs.), ben hayatta olduğum sürece bu ev satılamaz. Sanırım o yüzden satılmamış zaten. Ama annenizin ölümünden itibaren, kardeşinizin üzerine olan ev'de hiçbir hakkınız olmaz. Çünkü parasıyla alınmıştan bir farkı kalmaz.
evin tapusu annemin üzerine yapılmıştı.biz 5 kardeşiz annem erkek kardeşimin üzerine geçirmiş tapuyu.üstünede ölene kadar satamazlar şerhi koymuş sanırım.yenide değil 5.6 sene olmuş.Biz kardeşler olarak ne yapacağız tapu iptal hakkımız varmı.yada süresinimi geçirdik yoksa satış olarak para ile satış yaptıklarına inanmıyorum o kadar kafaları çalışmamıştır.
Merhaba.
Öncelikle başınıza gelen hem maddi hem de manevi yönden üzücü olaydan dolayı, sabırlar dilerim. Umarım tez zamanda amacınıza ulaşırsınız.
Bu konudaki yargı kararını bilmiyorum fakat ben olsaydım şöyle yapardım;
Cep telefonumu alırdım. Önce ses kayıt yerine girerek, ABİMİN ADINA OLAN BİR CEP TELEFON NUMARASINI arardım. Konuşmaya başlar ve özellikle şunları söylerdim;
1-) Abi, biliyorsun ki ben sana bu parayı verdim. Ama şuan geri istiyorum. Neden böyle yapıyorsun? Biz abi-kardeş değil miyiz? Ben sana güvendim de verdim o parayı?
Cevap; Senetin mi var, sepetin mi var? Sana borcum filan yok benim. Uğraştırma beni. İşim var.
Bu çok önemli bir kanıttır.
Hadi diyelim telefonla olmadı bu iş. Bir ses kayıt cihazı alırdım veya yine telefonuma kayıt ederdim sesleri. Giderdim yüz yüze konuşurdum. Yine aşşağı yukarı aynı şeyleri söylerdim. En azından burda söyleyeceği şeyler, parayı O'na verdiğinize dair birer kanıttır. Daha sonra;
Bankadan abimin hesabına aktardığım 14.000TL'lik havale dekontunu alırdım. Burdaki tarih çok önemli. Bu dekont çok büyük bir kozdur. Hepsini elden vermiş olsaydınız, hiçbirşey hak iddaa edemezdiniz. Daha sonra aynı soy adı taşımadığım, uzaktan yakından akraba olmadığım ve abime parayı verdiğime şahit olacak 3-5 tane arkadaşımla görüşür, şahit olmalarını rica ederdim. İsim-soyisim-telefon numaralarını not ederdim. Daha sonra mahkemeye dava açardım ve belirtirdim;
XX.XX.XXXX tarihinde, XX Bankası XX Şubesinden abime 14.000TL para havale işleminde bulundum. Bu havale işlemi sırasında, açıklama bölümüne herhangi bir not girmedim. Çünkü parayı gönderdiğim kişi abimdi ve böyle bir olay aklımın ucundan dahi geçmiyordu. Abim bu meblayı aldıktan sonra, iş yeri açtı. Önemle belirtiyorum ki, para havale işleminden sonra dükkan açıldı. Açıklama yerine not girmeme sebebim, karşımdaki kişinin abim olmasaydı. Abime parayı verdiğime dair şahitlerim de var. Bankadan onun adına gönderdiğim paranın dekontu da mevcut. Ve abimin dükkan açması bu havale işleminden sonra oluyor.
Karar sizindir Hakim Bey.. diyip bitirirdim :)
Hiçbirşey yapamazsın, uğraşma, elleşme, oynaşma gibi önerileri dikkate almamanızı öneririm. Çünkü 20.000TL çok ciddi bir mebla. Özellikle günümüz şartlarında. Bunu bence deneyin. Hiçbirşey yapmamaktansa, denemek bence daha iyidir....
MM Media Süpervizör
Saygılar, Sevgiler.
Evet tahmin ettiğim gibi, hayatta olduğu sürece satılamaz şartı koydurtmuş olabilir. Sizin tabiki dava hakkınız var. Yeni öğrendiğinizi mahkemede belirtirsiniz. Evi satmak istediğinizi fakat satışta sorun olduğunu, olayın araştırıldığını ve "annenizin diğer mirasçılardan habersiz bir şekilde evi kardeşinizin üzerine geçirdiğini yeni öğrendiğinizi" belirtebilirsiniz.
Annenizin veya (varsa) babanızın üzerine kayıtlı olan taşınabilir veya taşınamaz bütün mirastan tüm kardeşlerin hakkı vardır. Tabi aralarda böyle uyanıklar anneyi-babayı kandırarak sadece kendi üstlerine almadıktan sonra. Yargı doğru kararı verecektir zaten. Ki sanırım anne oğluna parayla satış yapacak değil. Hadi yaptı diyelim, niye ben hayatta olduğum sürece satılamaz şartı koysun. Adalet hepimizden akıllı ve bilgilidir. Üzülmemenizi, sinirlenmemenizi ve umutsuzluğa kapılmamanızı isterim. Adalet en doğru kararı verecektir. Şüpheniz olmasın. Diğer kardeşlerinizle görüşüp davanızı açın.
süre aşımına uğramış olabilirmiyiz acaba o nedenle tereddüt ettim.çok geç kalmışta olabiliriz.
teşekkürler