Cevap: Kira sözleşmesi yok
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
kiracılara ALLAH kolaylık versin.
Faruk Bey bence evsahiplerine Allah daha çok kolaylık versin. Çıkan kiracılar eve öyle kötü bakmışlar ki yeni tutmak isteyenler evi görünce kaçıyor. Şimdi masraf yapsam 1 yıllık kirayı buraya yatırmam gerekiyor. Hiç bir kiracı evi kendi evi gibi benimseyip oturmuyor ki. İnanın kendi evi gibi benimseyen kiracı bulsa evsahipleri bundan kiracılar da faydalanacak. Çünkü çok daha ucuza oturabilecekler. Kırılmayacak yerleri bile kırmışlar (balkon kapısı kasasının çelik parçası) ve ben düşünüyorum bir insan bunu nasıl kırabilir diye.
Cevap: Kira sözleşmesi yok
Dediklerine katılmamak mümkün değil.bende aynı sorunları yaşadım.çevremdede görüyorum.yaramazlık yapan ev sahibi veya kiracıya üzülüyorum.çünkü insan kendini hiçbir şartta küçük düşürmemeli.daha 1 saat önce evini 40 gün önce sözleşmeli kiraya vermiş olan arkadaşım telefonda yakıt parası yüzünden bayağı tartıştılar.ev sahibi 42 yaşında su tesisatçısı kiracı emekli bayan öğretmen.vallahi utandım.kontrata yakıt aidatının hepsi kiracı öder diye madde koymuşlar anlaşıpta.site yöneticisi aidatın hepsini sen ödeme kış ayının yarısı bitti demiş.kiracı sözleşmeyi hiçe sayıyor.ev sahibi şimdi kiracısına evimi boşalt diyor.ben böyle konulara üzülüyorum.ev sahibide annesi yaşındaki bayana bayağı bağırdı.HUKUK NET SİTESİNDE okuduğum bütün olaylarda %95 tahmini haklı olanlar avukat veya hukuk bilgisi olanlardan yardım talep ediyor.kimi kiracı haklı kimi ev sahibi.kervan devam ediyor işte.bence her olayda millet olarak sabırlı olmalıyız.küfür hakaretlerden uzak durmalıyız.