Cevap: İddianame itirazı- tehdit, hakaret
Alıntı:
Hakikat34 rumuzlu üyeden alıntı
şimdi diyelim ki bu mesaj internet cafe den atılsaydı,cafe sahibimi tutuklanacaktı,bunumu ima ediyorsun.
Sayın arkadaşım aşayişi ve hukuku yanlış yorumluyorsun,eğer savcılarda senin kafandaki gibi düşünüyorsa vay bu memleketin haline derim.
Deliller mazlum insanları tutuklamak için değil,suçlunun peşine düşüp yakalamak içindir.Savcı yanlış yoldadır,deliller şüphelinin sorgulanması için yeterlidir.
Sayın Hakikat34,
En ücra köşede ki internet cafe de bile güvenlik kamerası diye bir alet vardır ve bulundurulması zorunludur.Şayet IP nosu internet cafe çıkarsa savcı güvenlik kamerası görüntülerini ister ve sonuca ulaşır. Belirtilen gün ve saatde Mail atılan IP bilgisayarında ki kişi müştekiye gösterilir ve sonuca gidilir. İnternet cafe sorumluları şayet güvenlik kamera görüntülerini veremezse hesabınıda vermek zorundadırlar.
Adam arkadaşının telefonunu kullanarak suç işleyemez mi?Arkadaşı da bunu bilerek yaptıramaz mı?İyi o zaman herkes bir akrabasının telefonu yoluyla suç işlesin,akrabasıda buna çanak tutsun sonrada benim haberim yok desin.
Burada ki ifadelerde müşteki telefonun sahibini tanımadığını ve şikayetci olmadığını söylüyor.Bu telefonun IP adresinden kendisine hakaret ve tehdit gelmişken ve telefonun sahibiyle suçu işleyen kişinin işbirlğini sorgulamadan şikayetçi olmadığını söylerse hakim ne yapsın,savcı ne yapsın?
sayın arkadaşım adam leptop ile açık çaybahçesinden internet ile yazışıyor bir kamerada yok IP adresleri ise çevredeki kablosuz internet modemleri.Hadi buna bir örnek ver ozaman.2.si internet Hacker larıda kişinin IP adresi üzerinden bilgisayarına dışarıdan müdahale edip kullana biliyor.CIA gibi teknolojisi güçlü gizli servis dahi Hacker ları yakalıyamıyor.Usama bin Ladin in IP adresini dahi bulamıyorlar.Bana T.C.de bir tane savcı gösterebilirmisin profesyonel bir Hacker yakalıyan veya Hacker ın tarifini yapabilen.
Kolaya ne geliyorsa onu yapıyor sayın savcılar.Gerçekte sanık sıfatındaki kişide mağdur ve müşteki konumundadır.Bilirkişi ne işe yarıyor.Sayın savcı nın elinde bilirkişi raporu olmadan bu iddianameyi hazırlaması bile resmi belgede sahteciliğe girer ve yarın savcı görevinden atılır ve sanık durumuna düşer.Hukuk satrancı oynamayı bilmeyen lütfen hukukcu olmasın.
Alıntı:
sayın arkadaşım adam leptop ile açık çaybahçesinden internet ile yazışıyor bir kamerada yok IP adresleri ise çevredeki kablosuz internet modemleri.Hadi buna bir örnek ver ozaman.2.si internet Hacker larıda kişinin IP adresi üzerinden bilgisayarına dışarıdan müdahale edip kullana biliyor.CIA gibi teknolojisi güçlü gizli servis dahi Hacker ları yakalıyamıyor.Usama bin Ladin in IP adresini dahi bulamıyorlar.Bana T.C.de bir tane savcı gösterebilirmisin profesyonel bir Hacker yakalıyan veya Hacker ın tarifini yapabilen.
Kolaya ne geliyorsa onu yapıyor sayın savcılar.Gerçekte sanık sıfatındaki kişide mağdur ve müşteki konumundadır.Bilirkişi ne işe yarıyor.Sayın savcı nın elinde bilirkişi raporu olmadan bu iddianameyi hazırlaması bile resmi belgede sahteciliğe girer ve yarın savcı görevinden atılır ve sanık durumuna düşer.Hukuk satrancı oynamayı bilmeyen lütfen hukukcu olmasın.
Sayın Hakikat34,
Teknolojinin bulunduğu aşama hakkında bilgilendirilmeniz gerek sanırım.Açık çay bahçesinden,kafetaryadan ...istediğin yerden nete gir,farketmez.Sonuçta bir bilgisayarla giriyorsun ve bilgisayarların mac adresi vardır.Bu adres kanalıyla bilgisayarın sahibine kolayca ulaşılır.Hacker konusuna gelince onlar genellikle uluslararası çalışırlar.Mesela rusyadan hesaplarınıza girip paranızı transfer ederler.
Bu gün bilişim polisinin bulamayacağı teknolojik bir açık yok.Ustaca hazırlanan suçlar bile bilişim takibi sayesinde yakalanıyor.En ustaca hazırlanmışı ise biraz zaman alıyor.
Usema bin ladin konusuna gelince...Burada bunu anlatmak günler sürebilir.Sadece şunu söyleyebilirim,Amerika'nın sanal kahramanıdır kendileri.
Savcılar ise şunu iyi bilmenizi isterim ki kolay yetişmiyorlar.Sizin söylediğiniz gibi kolaya ne gelirse yapmazlar.Yeter ki mağdurun gerçek mağdur olduğuna yürekten inansınlar.
Ayrıca savcılar hacker yakalamazlar.Bilişim birimlerine haval ederler,onlar yakalayıp savcıya teslim ederler.:ok
İlginize Teşekkürler Sn. Sidem, Sn. Hakikat34
Mac (Media Access Control address) bilgisayar sahibine nasıl ulasılır?
mac adresi değiştirilebilir http://www.nthelp.com/NT6/change_mac_w2k.htm
ayrıca yeni 1 wifi veya ethernet card kullanıyorsa nasıl tespit yapılır.
İddianameden once basvuru 3 savcıyı dolastı. 3'DE e-mail'in ne oldugu bilmiyordu.
İddianameyi eksik hazirlayan savcı'da beni hiç çağırmadı karşı tarafı çağırdı ve iddianame hazırladı.
Bir kişi sikayetci olmadıgı dava acılmadıgı halde "Sana actigim dava" demesi tehdit olarak kabul edebilir mi?
Ağır ceza hakimliğinine neden basvurmam gerektiği halen anlmadım.
Uzmanlık alanınızla ilgili sizin bildiklerinizi bilmem imkansız.
İyi günler
Arkadaşım gerçekten teknoloji hakkında hiç bir bilgin yok.Sınıfta kaldığını kabül et.Savcı avukatlığı yapacağım diye kendini fazla rezil etme.Türkiye elektronik teknolojisinde çok çok geridedir açıkca sıfırdır.Sebebi ise delikanlılığa bok yedirmemek uğruna yapmış olduğunuz boş boş muhalefettir.Çünkü ben herşeyi bilirim ben kralım mantıliteniz çökmüştür.Siz hiç bir şey bilmiyor ve kendinizi kandırıp yalan atıyorsunuz ve attığınız yalana kendiniz dahi inanıyorsunuz.:))
CMK,tck,humuk,medeni kanun herşeyi bilebilirsiniz,ama teknolojiyi bilmediğinizide kabul ediniz.Bu bilirkişi ve kriminal uzmanlık alanına girer.Takipsizlik kararlarının adli bütçe darlığı ile kovuşturma dahi yapılmadığı ülkemizde lütfen sidik yarıştırmayın,çok gülünç durumda oluyorsunuz.
Bükemediğin eli öpeceksin,bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır.İyice öğreneceksin ve sorunu çözeceksin,mağduriyet yaratmayacaksın.Delil oluşturmak sizin bu klasik zihniyetiniz yüzünden geri kalmıştır.Savcının en iyi delil oluşturma dostu daima bilirkişi ve Adli tıp olmalıdır.Aksi takdirde yapmış olduğunuz delil çürütülürse resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmaktan hukuki görevinize bir son verilir ve sıradan vatandaş gibi yargılanır ve hapse atılırsınız.Zira devlet babanızın Ali baba çiftliği değildir.Kimsede babanızın oğlu değildir.Akıllı olun mantıklı ve bilimsel hareket ediniz lütfen.Vay ben savcıyım hakimim avukatım demenizde iş işten geçtikten sonra bir anlam ifade etmez.
Alıntı:
Arkadaşım gerçekten teknoloji hakkında hiç bir bilgin yok.Sınıfta kaldığını kabül et.Savcı avukatlığı yapacağım diye kendini fazla rezil etme.Türkiye elektronik teknolojisinde çok çok geridedir açıkca sıfırdır.Sebebi ise delikanlılığa bok yedirmemek uğruna yapmış olduğunuz boş boş muhalefettir.Çünkü ben herşeyi bilirim ben kralım mantıliteniz çökmüştür.Siz hiç bir şey bilmiyor ve kendinizi kandırıp yalan atıyorsunuz ve attığınız yalana kendiniz dahi inanıyorsunuz.:))
CMK,tck,humuk,medeni kanun herşeyi bilebilirsiniz,ama teknolojiyi bilmediğinizide kabul ediniz.Bu bilirkişi ve kriminal uzmanlık alanına girer.Takipsizlik kararlarının adli bütçe darlığı ile kovuşturma dahi yapılmadığı ülkemizde lütfen sidik yarıştırmayın,çok gülünç durumda oluyorsunuz.
Bükemediğin eli öpeceksin,bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır.İyice öğreneceksin ve sorunu çözeceksin,mağduriyet yaratmayacaksın.Delil oluşturmak sizin bu klasik zihniyetiniz yüzünden geri kalmıştır.Savcının en iyi delil oluşturma dostu daima bilirkişi ve Adli tıp olmalıdır.Aksi takdirde yapmış olduğunuz delil çürütülürse resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmaktan hukuki görevinize bir son verilir ve sıradan vatandaş gibi yargılanır ve hapse atılırsınız.Zira devlet babanızın Ali baba çiftliği değildir.Kimsede babanızın oğlu değildir.Akıllı olun mantıklı ve bilimsel hareket ediniz lütfen.Vay ben savcıyım hakimim avukatım demenizde iş işten geçtikten sonra bir anlam ifade etmez.
Savcı avukatlığı yapmıyorum,savcılar zaten avukatlık mesleğinden gelirler,avukatlar arasından seçilirler,avukata da ihtiyaç duyabileceklerini sanmıyorum.Lütfen yazılanları dikkatle okuyunuz.Ben savcıların bilişim birimleriyle birlikte çalıştığını,kendilerinin bilgisayar uzmanı olmadıklarını olmalarına da gerek bulunmadığını anlatmak istedim.
Devlet okuduğunu anlayamayacak kişilerin de çiftliği değildir.Adliyelere bir uğrayın,mahkemelere girin izleyin o kadar boş şeylerle hukuk meşgul ediliyor ki.Hiç bir savcı,hakim de kimsenin memuru değildir.Türk milleti adına hareket eder ve karar verirler.
Savcı ve hakimlerin kararları sizleri memnun etmeyebilir.Özellikle niçin ağır ceza mahkemesine itiraz ediliyor diye soran aradaşıma, kısaca Hukuk ve Asliye ceza gibi mahkemelerin verdikleri kararlara bağlı bulundukları ağır ceza mahkemelerine itiraz edilir.Bir yerde 10 tane asiye ceza,8 tane sulh ceza..mahkemeleri,5 tanede ağır ceza mahkemesi bulunabilir.Sizin davanın görüldüğü mahkeme bu ağır ceza mahkemlerinden birine bağlıdır,üst amiridir oraya itirazınız gerekir.
Anladığım kadarıyla siz engin bilgisayar bilgisine sahipsiniz.Niçin burda çare arıyorsunuz ki.Vatandaş portalinden adliyelerin sitelerine ulaşabilir,mahkeme dosyanıza da müdahale edebilirsiniz.Nasıl olsa savcılar bilişimden bihaberler.
İsterseniz bir deneyin.....:ok
Ben sayın savcıların yapması gereken doğrulardan söz ediyorum.Hiç bir zaman iddianame hazırlarken bilirkişi ve Adli Tıp uzmanları raporu olmadan iddianame hazırlamaması gerektiğini belirtiyorum.
Ülkemizde boş boş fuzili geçen mahkemelerin,gereksiz adli sicillerin,gereksiz tutuklamaların bu sebepler ile olduğunu belirtiyorum.Devlet millet savcılığı soyut şeylerle dedikodularla olmaz ! Savcı öncelikle mazlumun ve mağdurun yanında olmalıdır,para babalarının ve politikacıların uşağı olmamalıdır.
Asıl suçlular halkı ve vatandaşı aç bırakıp işsiz bırakıp,evsiz ve sağlıksız bırakıp suça itip teşvik edenlerdir.Her çocuk anasının karnından tertemiz doğar,ama bu suçlular bu doğan temiz çocukları kirletirler.Hukuk bir rant sektörü olmamalıdır.
Hukuki Rant kazanacağız diye vatandaşı kirletmeye kimsenin hakkı yoktur.Adalet Bakanlığı bünyesi bir suç üreten fabrika değildir.Aman adliyeler boş durmasın diye birilerinin boş boş adliyeleri doldurmayada hakkı yoktur.AİHM ne bir daha kuvvetli şekilde gidecek şikayet davalarıda adalet içerisindeki bu rantiye olacaktır.O zaman tüm dünyaya rezil olunur asıl gerçek ortaya çıkar.
Sn. Sidem, Sn. Hakikat34 ilginize tesekkur ederim.
Adalet sistemin bircok sorunu oldugu bu sorunlarında 2 gunde cozulmeyecegı kesin de... bu mevcut sistemde sonuc nasıl alınabilir onu merak ediyorrum?
1 -Savcı'da insan yuzlerce dosya ile ilgileniyor. (nasıl (yöntem vs) ilgineliyor bilmiyorum) Bazı dosyalar onemli bazıları onemsiz gibi bir yaklasımla hata yapabilir de, Savcının hatasını duzeltmensinin yasal yolu nedir?
2- Hakimin 1 sonraki celseyi 3-4 ay sonrasına ertlemesi mantıklımıdır? Dava dosyası 100 sayfadan fazla, ifadeleri, delilleri , bilirkişi ve emniyet raporlarını nasıl hatırlayabilir?
3- Ağır ceza hakimliğinine neden basvurmam gerektiği halen anlmadım.
Tesekkurler.
Basit sorulara cevap verebilecek var mı?
Saygilar