Ben ispatlamıştım... Oda ispatlayabilir..
Printable View
sorularıma cevap verecek bi avkt yokmu kimin ne dedigi belli deill
senin eşinle benim durumum farklıdır belki eşini düsünerek cevap yazıosun sanki yapılan dogru bşy deil ama kimisi hakedıo buna inan benm hayatmı mahvettı evlendgim insan
Sayın üye... Burada kişiye göre değil yasaların ve fiili durumun gelişimine göre yanıt veriyoruz.
Konu basit. Siz eşinize ait kontörlü bir hat üzerinden başka bir erkekle uzun süreli ve çok sayıda mesajlaşma ve görüşme yaptı iseniz, eşinizde bu durumu ispat ederse (ki ispatı çok kolay eşinizin telefon faura detaylarını getirttiğini söylüyorsunuz) hakimde sizin sadakatsizliğiniz konusunda kanaat oluşur.
İster eşiniz bunu haketsin ister etmesin, dilerseniz mesajlaştığınız adam dünyanın en yakışıklı, en karizmatik, en duygusal adamı olsun.. Eşinizde dünyanın en kaba en anlayışsız en sevgisiz adamı olsun.. Bu durum yaptığınızın adının yasal olarak sadakatsizlik olduğu gerçeğini değiştirmez.
Evlenme cüzdanınızda kocanız kim ? Kime karşı sadakat yükümlülüğünüz var ? Parmağınızda kimin alyansını taşıyorsunuz ? Kimin evinde kimin ekmeği ile besleniyrosunuz ? Kiminle evlisiniz ?
işte sorular bunlar.. Bu soruları hakimde soracak.. Bellki siz sormamışsınız..
Buyrun yasal olarak yükümlülükleriniz neler okuyunuz :
A) Karı-Kocanın Karşılıklı Hak ve Yükümlülükleri
1) Ortak Yükümlülükler
Medeni Kanun'da özellikle evlilik müessesesi dolayısıyla kadının hak ve yükümlülükleri etraflıca düzenlenmiştir. Kanunla kadına bir takım haklar tanınırken, bazı yükümlülükler de yüklenmiştir. Ancak, kadının aile içindeki durumunu ve bununla bağlantılı olarak hak ve yükümlülüklerini incelerken, kocaya tanınan hakları ve yükümlülükleri de incelemek gerekir. Aksi halde konuyu tam anlamıyla açıklığa kavuşturmak mümkün olmaz.
Kadın ile erkek arasında kurulan bir aile hukuku sözleşmesi vardır ki bu, evlenme olarak nitelendirilir. Evlenme, eşler arasında "evlilik birliği"ni doğuran olaydır[13]. Aralarındaki bu birliktelikte her iki eş bakımından da var olan en önemli hak ve yükümlülükler; birliğin mutluluğunu sağlama, sadakat, yardım ve dayanışma, son olarak da çocukların bakım ve gözetimine özen gösterme yükümlülüğüdür.
Birliğin mutluluğunu sağlama yükümlülüğü, MK. m. 151/II'de düzenlenmiştir. Buna göre eşler, kendi iradeleriyle kurdukları evlilik birliğinin saadetini temin etmekle yükümlüdürler. Eşler, evlilik birliğinin mutluluğunu sağlamak için kendi şahsi menfaatlerini bir tarafa bırakarak, her türlü fedakârlığı ve anlayışı göstermelidirler[14]. Her iki eşe de müştereken yüklenen bu görevler eşlerin birbirlerine karşı kullanabilecekleri hakları da beraberinde getirmektedir.
Medeni Kanun'un 151/III. maddesinde ise sadakat yükümlülüğü düzenlenmiştir. Hükme göre "karı-koca birbirine sadakat ve müzaharetle mükelleftir". Buna göre eşler sadece cinsel bakımdan değil, ortak menfaat ve amaçların gerçekleştirilmesinde, sırların saklanmasında birbirlerine sadık olmakla yükümlüdürler[15].
Yardım ve dayanışma da yine evlilik birliği içinde o birlikteliğin devamı için gerekli olan, tarafların en önemli yükümlülüklerinden birisidir. Eşler evlilik birliği müddetince iyi ve kötü günde beraber olmak, acıyı ve tatlıyı beraber yaşamak, her zaman için birbirlerine destek olmak düşüncesini taşımalıdırlar. Bu her iki taraf için de bir yükümlülüktür.
Çocukların bakım, gözetim ve eğitimine özen gösterme yükümlülüğü ise MK. m. 151/II'de, "karı koca... çocukların iaşe ve terbiyesine beraberce ihtimam etmek hususlarını ilzam etmiş olurlar" şeklinde hükme bağlanmıştır. Buna göre eşler, hem evlilik birliğinden doğan çocuklarının hem de daha önceki evliliklerinden getirdikleri çocuklarının bakımını, gözetimini ve onların alabilecekleri eğitimi sağlamakla yükümlüdürler[16].
Bu sefer ben değil yasa konuştu...
Bu lafınızdan dolayı bundan sonra asla cevaplamayacağım. Eğer yazdıklarımız doğru olmasa, gerek avukatlar gerekse site yönetimi zaten düzeltiyor. Ama siz itibar etmiyorsanız artık cevap almayacaksınız benden. Diğer hukukseverleri bilemem.
Ayrıca siteye üye olurken Türkçe yazım ve imla kurallarına uymanız gerektiği her seferinde hatırlatılıyor. Uymadığınız için muhakkak uyarılacaksınız!
sizden özür diliyorum kusura bakmayın çocuklarım bendeydi 2 aydır 3 hafta önce babaları aldı bi hafta sonra geri getirecekti 3 hafta oldu ben çocuklarımdan uzagım ben çocuklarımın velayetini almak için sizden yardım istiyorum neolur yardımcı olun bu durumda nasıl alacagım velayetlerini tekrar özürdilerim mesajıma cevap yazarsanız sevinirm çocuklarımı çok özledim seslerini bile duyamyıorum daha çok küçükler velayeti alırsa mahkemenin verdigi günler dısında hayatta konusmama görmeme izin vermez yardım bekliyorumm