Cevap: Maaş Blokesi Tazminat
İşveren tarafından Banka hesabınıza yatan para MAAŞ açıklaması ilemi yatıyor?,yani bu hesabınıza her ay düzenli olarak maaş yattıgını ispat edebilirmisiniz?Eğer banka hesabınız aynı zamanda mevduat hesabınız ise yani hesabınıza maaş haricindede para yatıyorsa bankanın mahsup/bloke hakkı bulunmaktadır özetle banka hesabınızda blokede bulunan tutarlar arasında maaş harıcınde para varmı?Birde şu konuyu anlayamadım , krediniz ticari kredimi?Bireysel kredimi?
İmzaladıgınız sözleşmede "borclu/kefil için hapis-takas-mahsup hakkı mutlaka bulunmaktadır." yazmıstım.Bankanın böyle hakları oldugunu kastettim.
saygılarımla ,
Kefil olduğunuz kredi ne kredisi? Tüketici kredisi mi? Önce bu konuyu netleştirelim.
konut kredisi için, şöyle söyliyim ben evimi ipotek verdim bu sırada farkkettirmeden borçlunun ticari sözleşmesine de kefil olarak imza almış banka kefil olduğumu ihtardan sonra öğrendim
Biraz zor anlayabileceğim. Kredi ile alınan bir ev için hem kefil oldunuz, hem de kendi evinizi ipotek verdiniz öyle mi?
Pek sık rastlanan bir uygulama değil o açıdan soruyorum.
Bakınız,sizi anlamaya çalışıyorum ama zorlanıyorum.Size yardımcı olmama müsade edin lütfen.
Şimdi siz konut kredisi için kefil oldunuz ve ipotek verdim diyorsunuz?bu nedemek? konut sizin değilki kefilsiniz neyi ipotek verdiniz?
Dogrumu anlıyorum ? Farkında olmadan Ticari krediye kefil oldunuz , ayrıca aynı kişiye konut kredisine kefil oldunuz lütfen teyit ediniz.Başka bir eviniz daha vardı onumu ipotek ettirdiniz.
Cevap: Tek evim hacizden satabilirler mi
Alıntı:
lanceamstrong rumuzlu üyeden alıntı
evet avukat yürütüyor....4. duruşma dün bitti.
Davanız bir avukat aracılığı ile yürütüldüğüne göre dava hakkında bilgi edinmek başvuracağınız yerde avukatınız olmalıdır.
hayır kardeş ev benim kendi evim bu borçlu denen adi herif ipotek istedi konut kredisi kullancakmış ben de ipotek olarak evi verdim... bankada ipotekle ilgili evrakları imzaladığımı sanırken bankayla olan ticari sözleşmesine de imza atmışım...
borçlu ticari sözleşmesi ile daha önce 5 kredi kullanmış araç, tüketici vs. bu borçlarında kefili olumuşum böylece...
Değerli kardeşim , Konut kredisi kullanacak bir kişi için banka ayrıca başka bir konut ipoteği almazki , aldıgın konutu ipotek eder.Benim anladıgım ;
1-)bu kişiye sen kendi evini ipotek ettirerek ihtiyaç kredısı kullanmıssın kendi adına.
2-) bu kişi Ticari kredi kullanmış seni kefil göstermiş ayrıca senın evinide ipotek vermiş(senin rızanla)
3-) ihtiyaç Kredisini sizin arkadasınız kullandı sizde hem kefil oldunuz hemde evinizi bu kredıye ipotek ettirdiniz. Arkadasınız ticari yada bireysel kredıden zorlandı odeme yapamadı borcları muaccel hale geldi olan size oldu.
sizin durumunuz yukarıdakılerınden hangisi?
2-) bu kişi Ticari kredi kullanmış seni kefil göstermiş ayrıca senın evinide ipotek vermiş(senin rızanla)
doğru olan bu
Cevap: Tek evim hacizden satabilirler mi
dava eşim tarafından açıldı ve avukat onun avukatı olduğu için benimle pek muhatap olmak istemiyor...