Biz de hemen dava açacağız yarından itibaren. Çok teşekkür ederim ilgilenenlere.
Printable View
Biz de hemen dava açacağız yarından itibaren. Çok teşekkür ederim ilgilenenlere.
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=89
Şuna da bi göz atın, bu davayı kesin olarak kazanırsınız burda mirasbırakanın ölümünden önce taşınmazı sattığı ama tapuda tescil işlemi için bir başkasına vekalet verdiği tescil yapılmadan mirasbırakanın öldüğü,bu nedenle ölümle vekalet ilişkisinin sona ermesinin mümkün olmadığından bahsedilmiş(istisna bi durum bu normnalde ölümle vekalet akdi son bulur).Sizin olayınızda ise mirasbırakanınız tarafından sağlığında yapılan hiçbir işlem yok o nedenle ölümle vekalet sona ermiştir ve bundan sonra yapılan satışlar geçersiz tesciller de yolsuzdur.Mahkemenin kararının zıt yorumundan bu sonuca varılabiliyor kolaylıkla.
Bu bilgiler için teşekkür ederim. Zaten mahkemeyi kazanmamız olağan olacaktır hak ve hukuk açısından. Acaba bu mahkemenin karar süreci ne kadar zaman alır? Ne kadar zamanda biter?
Basit bir dava,ölümle vekaletin son bulduğunu vekaletnamenin geçersiz hale geldiğini,bu nedenle yapılan satışın geçersiz ve yapılan tescilin yolsuz olduğunu öne süreceksiniz.Hukuka aykırılık çok açık olduğu için ilk duruşmada bile karar verilmesi lazım.Fazla uzun sürmez.En fazla 3 duruşmada biter ihtiyati tedbiri unutmayın (geçici tescil şerhi yaptırın.)
Ben hakim olsam ilk duruşmada hükmü kurardım,iyi bir hakim de öyle yapar en kötü 3. duruşmada hüküm verilir.2-9 ay arası sürer.
Kesin konuşmamak lazım:DD
Evet haklısınız da.Örnek dava da var.Bu durumda davanın kabul edilmesi lazım bence,sahte vekaletname durumunda da alıcının bir suçu yok vekaletnamenin sahte olduğundan haberi yok ama buna rağmen 10 yıl geçmeden malik olamıyor.Burda da aynı durum geçerli vekaletnamenin geçersiz hale geldiğinden karşı tarafın haberi yok ve tescilin bu bakımdan yine yolsuz olarak kabul edilmesi gerekir.Zaten linkteki karar da aynen bu olaya uyuyor,mirasbırakanın vekilinin ölümden sonra tescil yaptırması burda da aynı durum var.
Şunu ekliyeyim önce gidin bi tapuya bakın.Ben bu taşınmazın mirasçı maliklerindendim dava açıcam onun için kaydı inceliycem deyin,izin vermezlerse savcılığa suç duyurusunda bulunucam dersiniz verirler.Tapu defterinde mirasçılara ilişkin bir kayıt varsa zaten karşı taraf kötüniyetli kabul edilir,mülkiyeti hiçbir zaman kazanamaz.
Madde metninden de açıkça anlaşılacağı veçhile yasa koyucu, vekil ile müvekkilden birinin ölümü ile vekaletin sona ereceğini açıkça vurgulamış, öte yandan bu karinenin iki istisnası bulunduğunu belirtmiştir. Bunlardan biri, müvekkille vekil arasındaki sözleşmede bu hususun kararlaştırılmış olması; diğeri de, işin niteliğinin, vekaletin devamını gerektirmesidir.
Vekalet sözleşmesinin ölümle sona ermeyeceği acaba vekaletnamede yazılı mı.Bu da bir istisna.Eğer bu yazılıysa hatırladğım kadarıyla gayrimenkul satışı için özel yetki verilmesi lazım,bu yazmıyorsa vekalette tescil gene yolsuz olur.