Cevap: Eşimden Boşanmak İstiyorum
denizblk ve diğer arkadaşlar çok iyi niyetli, ama burada ABARTILI BİR POLYANNACILIK var. Bir kadın 2 çocuğu varken, kocasının başının etini neden boşanacağım diye yer. Onun da kocasında sevgi uyandırmak için birşeyler yapması gerekmez mi. Tekrar ediyorum, BİR KADIN AYRILACAĞIM DEDİYSE ARTIK O EVLİLİK BİTMİŞTİR. ONDAN SONRA SADECE ŞEKLEN VARDIR. KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN.
ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HÂKİMLİĞİNE
DAVACI : ...................
DAVALI : ...................
DAVA KONUSU : Şiddetli geçimsizlik ve evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması nedeniyle Boşanma talebimizden ibarettir.
AÇIKLAMALAR :
1-Davalı taraf ile 07 Temmuz 1996 tarihinde evlenmiş bulunmaktayız. Bu evlilikten 31 Mart 1997 doğumlu ............. isminde ve 17 Şubat 2003 doğumlu ............. isminde müşterek iki kızımız vardır. Davalı taraf ile evlilik birliğimiz uzun süredir şiddetli geçimsizlik nedeni ile temelinden sarsılmış olup evlilik birliğinin devamı iki taraf açısından da katlanılamaz hale geldiği için işbu davanın açılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.
2-Davalı taraf yaklaşık iki yıl önce ortada herhangi bir sebep yokken boşanmak istediğini belirtmiş ve geçen zaman içerisinde bu isteğini defalarca yinelemiştir. Bu süreç tartışmaları ve birbirimizden uzaklaşmaları peşi sıra getirmiştir. Gün geçtikçe bu tartışmaların dozu artarak hakaretlere dönüşmüş ve onur kırıcı bir hal almıştır. Defalarca yeniden deneme kararı almamıza rağmen her defasında daha şiddetli tartışmalarla bu denemeler son bulmuştur. Bu süreçte defalarca evi terk etmiş ve sonra dönmüştür. 10 Ekim 2010 tarihinde de tarafımın bilgisi olmadan ailesinin evine gitmiş ve yanlarında yaşamaya başlamıştır. Yani evini, eşini ve çocuklarını terk etmiştir. Bu geçen süreçte eşine ve çocuklarına karşı olan görevlerini fazlasıyla ihmal etmiştir. Telefon görüşmelerinde şahsı ve ailesi onur kırıcı hakaretlerine devam etmiştir. Bu süreçler evlilik birliğini temelinden sarsmış, karşılıklı olarak sevgi ve saygımızı yitirmemize neden olmuş ve bir daha bir araya gelme olanağımızı ortadan kaldırmıştır. Kısaca söz konusu evliliğimizin devamında ne bizler için, ne çocuklarımız için, ne de toplum için hiç bir yarar kalmamıştır. Çocuklar okul çağında oldukları, alışkın oldukları ortamdan uzaklaşmaları okul hayatlarını etkileyeceğinden ve boşanma sonucu mağdur olmamaları için çocukların velayetini tarafıma verilmesini talep etmekteyim. Yine çocukların psikolojik olarak etkilenmemeleri açısından istedikleri sürece davalı anneyle görüşmeleri sağlanacak ve çocuklar ile kişisel ilişki kurulması konusunda sorun çıkarmayacaklardır.
HUKUKİ SEBEPLER : MK, HUMK ve sair yasal mevzuat
DELİLLER : Nüfus kaydı, Sair yasal deliller.
NETİCE VE TALEP :Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerden ötürü;
1- Davamızın kabulü ve Davalı taraf ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmamıza
2- Çocukların velayetinin davacı Babaya verilmesine
3- Yargılama giderlerinin tarafımca karşılanmasına karar verilmesini talep ederim. Saygılarımla. (16 Şubat 2011)
Davacı
Böyle bir dava dilekçesi verdim 1 ay sonra ilk duruşmam var. Bu dilekçeye göre sizce hakim ne karar verir? Süreç nasıl işler?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyor iyi çalışmalar diliyorum...
Bu dava eşinize tebliğ edilecek. Ve eşinizde tebliği aldıktan sonra ya karşı dava açar, ya da açmaz. Tedbir nafakası talebinde bulunacaktır. Hakimde gerekli maddi araştırmanıza yaptıracak ve gerekli tedbir nafakasını verecektir. Daha sonra da sizin şahitlerin dinlenmesi için meyil verip diğer duruşmalarda dinlenir. Sonra eşinizinkiler dinlenir. Dava bulunduğunuz ilin büyük ya da küçük olmasına göre değişen bir sürede biter. Büyük şehirlerde dava yoğunluğu çoktur. 6 ay sonrasına bile dava atabilmektedir. Davanız ortalama 1 ila 1,5 yıl arasında sonuçlanabilir. Şahitlerin iddialara yönelik cevapları hakimin kararını belirler.
öncelikle cevabınız için teşekkürler. dava başlamadan önce anlaşmak istedim ama karşı taraf anlaşmaya yanaşmadı sen mahkemeyi aç ben kabul edecem diyordu. ilk duruşmada ayrılmayı kabul ederse sonuç ne olur.
Alıntı:
Cengish rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle cevabınız için teşekkürler. dava başlamadan önce anlaşmak istedim ama karşı taraf anlaşmaya yanaşmadı sen mahkemeyi aç ben kabul edecem diyordu. ilk duruşmada ayrılmayı kabul ederse sonuç ne olur.
Ben sizin kadar iyimser değilim kusura bakmayın. Eşiniz öyle kolay sizden boşanmayacaktır. Boşanmak istediğini belirtip nafaka, tazminat,velayet gibi taleplerde bulunacaktır. Eşinizin anlaşmaya yanaşmaması da bundandır. O sebeple ilk duruşmada dava sonuçlanmaz.
Peki evi terk edenin kedisi olması, bu süreçte eşi ve çocuklarına karşı olan görevlerini yerine getirmemesi davada etken olur mu? Ayrıca gittiği günden beri ben çocukların psikolojisi bozulmasın diye iki haftada bir annelerinin yanına yolluyorum haftasonu ve hergün telefonla görüştürüyorum. O başka şehirde ailesinin yanında kalıyor ve çalışmaya başladı. Bense evimde çocuklarımla kalıyorum. Velayette bunun etkisi olur mu? Ve nafaka, tazminat talebinin olacağını sanmıyorum ama velayet talebi olabilir.
Çocuklarınızın yaşı nedir?
Hakimden velayet konusunda çocukların pedagog ile görüştürülerek velayet kararının verilmesini talep edin. Çocuklarınız sizinle kalmak istediklerini ve sizinle mutlu olduklarını dile getirirlerse hakim çocuklarınızın isteğini gözönüne alır. Ayrıca 14 yaşınızdaki çocuğunuzu sanırım mahkemede dinletebilirsiniz diye düşünüyorum.
Avukatla davanızı takip ediniz.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Hakimden velayet konusunda çocukların pedagog ile görüştürülerek velayet kararının verilmesini talep edin. Çocuklarınız sizinle kalmak istediklerini ve sizinle mutlu olduklarını dile getirirlerse hakim çocuklarınızın isteğini gözönüne alır. Ayrıca 14 yaşınızdaki çocuğunuzu sanırım mahkemede dinletebilirsiniz diye düşünüyorum.
Avukatla davanızı takip ediniz.
ilgi ve bilgileriniz için çok teşekkürler.