Cevap: İşe iade istenebilirmi?
konu ile ilgili son edindiğim bilgiler:bir bilirkişi avukata danıştım,banada çok mantıklı geldi.
alacak davasını ıslahla işe iadeye çevirdiğimde,davalar birbirinden tamamen farklı olduğundan tefrik edilirmiş ve işe iade de zamanaşımına uğradığından red edilirmiş.çünkü işe iade alacak davasının bir devamı niteliğinde olmadığından dedi.
ilk dava dilekçesi ile zaman aşımı kesileceğini söylediğimde ise,davalar birbiriyle alakalı değil öyle olsaydı zamanaşımı kesilirdi dedi
paylaşmak istedim.hala fikir ve yorumlarınızı bekliyorum
Alıntı:
dimple rumuzlu üyeden alıntı
konu ile ilgili son edindiğim bilgiler:bir bilirkişi avukata danıştım,banada çok mantıklı geldi.
alacak davasını ıslahla işe iadeye çevirdiğimde,davalar birbirinden tamamen farklı olduğundan tefrik edilirmiş ve işe iade de zamanaşımına uğradığından red edilirmiş.çünkü işe iade alacak davasının bir devamı niteliğinde olmadığından dedi.
ilk dava dilekçesi ile zaman aşımı kesileceğini söylediğimde ise,davalar birbiriyle alakalı değil öyle olsaydı zamanaşımı kesilirdi dedi
paylaşmak istedim.hala fikir ve yorumlarınızı bekliyorum
Sayın Dimple, paylaşım için teşekkür ederim.
ilk yazımda aynı mantık yürütmeye dayalı bir cevap yazmıştım, bilirkişi-avukat meslektaşım da benim gibi düşünmüş.
bu tür tartışılabilir konuların paylaşımını mesleki açıdan oldukça faydalı buluyorum.
Tekrar teşekkürler.
Islah yolu ile kısmi veya tümden hukuki sebeb değiştirilebilme imkanı varsa-
1 aylık süre geçirilmemişse-
Olumludur.
Diğer şekilde bakarsak , Islah müessesesini reddetmiş oluruz.Artı olarak ekonomik olarak güçsüz olan işçiyi ,anayasanın sosyal devlet ilkesi gereğince korumamız engellenmiş ,bunun yanında usul ekonomisinin ucuzluk ,hız kavramları da yara almış olur.
Engel nedir?
Bu soruya cevap vermek gerekir:DD
sayın fanidünya son msjınızda 1aylık süre geçmemişse demişsiniz.
olayımızı,dava tarihi ve fesih tarihini daha önce detaylı yazmıştım.
sizce alacak davasının açılmasıyla, zamanaşımı kesilmiş olurmu?yani hala işe iadeye dönüştürebileceğimizi mi savunuyorsunuz anlamadım?
tabiki usul ekonomisi, işçinin haklarının korunması önemli ancak işçinin sözleşmesi fesh edildikten sonra işe iade davasını istemeyip sadece alacakları için dava açılmasını istemesi ve dava açıldktan sonra(işsizliği anladı galiba) vazgeçtim işe iade istiyorum demesi ne kadar doğru?
o zaman iki yıl sürecek bir alacak davasını düşünelim karar verilmeden önce davayı ıslah edip işe iade istenebilecekmi?işverenin hiçmi hakları korunmuyor bu kanunda?
buarada ben işçi vekiliyim.müvekkilimin haklarını elbette korur,ne gerekiyorsa istemi dahilinde ve hukuksal boyutta gerçekleştiririm.ancak bu konuda tam bir netlik kazanamadım.benim kadım işe iade istenemeyeceğidir
İstenemeyeceği kanaatinde iseniz, bu sonuca vardıysanız.Takdir sizindir:DD
Biz sadece görüşümüzü genel olarak belirttik, ayrıntılı araştırma yapma durumumuz yok.
Siz konuyu enine boyuna araştırmışsınızdır, elbette:DD
teşekkürler fanidünya..
evet arkadaşlar üç kişi arasında gitti geldi konu..artık düşüncelerinin yanında dayanakları ve bilgisi olan arkadaşlarımında katılmasını bekliyorum