Diplomanızı kiraladınız yani, doğrumu anlamışım?
Printable View
Diplomanızı kiraladınız yani, doğrumu anlamışım?
Hayır diplomamı kiralamadım. Ben çalışmak için gönderdim ancak kurumun amacı kiralamaktı.
Şuan kurumdan çıkışımı yaptım hiçbir ücret de almadım.
konuyla ilgili milli eğitim müdürlüğüne de dilekçemi verdim.
Diplomamı kiralamış durumuna mı düşüyorum şimdi de??
Hayır diplomamı kiralamadım. Zaten belgelerimi geri isteme amacım da bu konuydu, diplomamı kullandırmak istemedim..
Şuan çıkışım yapıldı ve hiçbir ücret almadım.. Milli eğitim müdürlüğüne dilekçeyle konuyu anlattım. sözleşmede ve imza çizelgesinde imzam olmadığını.
Şimidi ben diploma kiralamış konumuna düşüp suçlu durumuna mı düşüyorum?
Hem bir ay işsiz kalıyorum, hem başka bi ilde olduğu için masraf yapıyorum oraya gidiyorum üstelik tek kuruş para almıyorum kurumdan..
Şuanda ben suçlu durumdamıyım?
Rehabilitasyon merkezinde öğretmenim. 1 yıllık sözleşmem var. Temmuzda başladım işe. Kurum Ankara'nın bir ilçesinde. Ben Eskişehir'de yaşıyorum. Ben işe başladığım da hızlı tren seferleri gayet iyiydi. Eskişehir'den gidip geliyordum. Sabah 7.40 da biniyordum trene 9 da kurumdaydım. Akşam 7.45 de ise dönüş trenine biniyordum. Ağustostan itibaren seferler değişti. Ankara - İstanbul seferleri sonrasında seferler değişti. Sabah 5.30 da kalkıyorum. 6.30 da trene biniyorum. 7.40 da kurum da oluyorum. 9'a kadar bekliyorum. Akşam 6 da işten çıkıyorum ve Eskişehir'e tren akşam 10 da var. 4 saat garda bekliyorum. 11 de Eskişehir'de oluyorum. 11.30 da evime ulaşıyorum. Sabah tekrar 5.30 da kalkıyorum. 4 aydır bu şekilde gidiyorum. Gözümün önünü görmüyorum yorgunluktan. Gece yemek yeyip yattığım içinde 12 kilo aldım. Ve artık sağlık sorunlarım ve ulaşım sebebiyle istifa etmek istediğimi belirttim. Ama sözleşmem var dediler. Sözleşmemde özel şart var. Yerine birini bulamadan işten ayrılmazsın diye. Patronum beni müfettişlere şikayet edeceğini ve 1 yıl çalışmayacağımı söyledi. Tazminat davası da açacakmış. Bende durumumu belirttim ama onlarda hep bunları söylediler. Öğleden sonraları çok yorgun oluyorum. Rıza getirmediğimi belirttim onlara. Bende noterden 15 iş günü sonrasında işten ayrılacağımı belirttim. Direk ayrılmadım etik olmaz diye. Ve 12 kasımda o süre doluyor ayrılıyorum. Ayrıca o özel şartı kime sorduysam böyle bir özel şart olmaz diyorlar. Bana bunun yaptırımı ne olur. Ha birde 2008 de değişen özel eğitim mevzuatındaki ''''Görevinden ayrılan müdürün yerine gerekli nitelik ve şartlan taşıyan bir müdürün teklifi derhal yapılır. Yeni müdür görevine başlamadan eski müdür görevinden ayrılamaz.''' kanunu öğretmene göre uyarlamış. Bu kanun zaten uygun olsa meb kaldırmazdı. Beni zorla tutmak oluyor mu bu
Sizi zorla tutan işvereniniz değil, işe başlarken okuyup, o şartları kabul edip imzaladığınız belirli süreli iş sözleşmeniz.
İşvereninizi bağlamaz, eskişehir ankara tren saatlerinin değişmesi nedeniyle daha erken kalkıp daha geç yatmanız veya yemek yiyip hemen yattığınız için kilo almış olmanız,
işvereninizel aranızdaki ilişki, sabah belirlenen saatte işyerinizde olup, belirlenen işinizi yapmanız ve belirlenen saatte işyerinden ayrılmanızdır.
Bunları yapmanızı olumsuz etkileyen şartlar varsa da, olumsuzluklar sizin için olumsuzluktur, işverenin bunda bir kusuru olmadığına göre, sizin şartlarınızın değişmesinden işverenin de etkilenmemesi gerek.
Elbette ayrılabilirsiniz, ancak sürenizin belirli süreli sözleşme olması, sizden kaynaklanan özel sebeplerle sözleşmenizi süre bitim tarihinden önce feshetmiş olmanız nedeniyle işvereniniz, ortaya çıkan zararının karşılanmasını talep edebilir.
Bu zarar ne olabilir, sizin erken feshiniz nedeniyle size ödediğindend aha yüksek ücretle birini bulup çalıştırmaya başlayabilir, aradaki ücret farkını sizden talep edebilir. gibi
belirli süreli sözleşmeyle çalıştığınızdan , ihbar süresi diye bir şey yoktur sizin için, 15 gün önce veya 1 gün önce veya 11 ay önce bildirimde bulunmuş olmanızın bir etkisi olmaz.
noterden istifayı verdikten sonra fark ettim ki işe başladığımda ki ilk iki aylık sigortam yok. 4 ay oldu. Son iki ay var ilk iki ay yok. Bu durumda ben haklı olmaz mıyım. Ki defalarca söyledim işverenime o zaman. Sgk'yı aradım bizden kaynaklı değil işvereniniz yatırmamış dedi.