Cevap: İnternetten Rezil Etmek
Hukuk denen kavram.
Herkesin kendisine yapılan haksızlığa karşı ,kendisinin harekete geçip hak almasına yönelik olarak ,insanlığın aşama aşama bu güne getirdiği bir sistemdir.
Amaç nedir? Kişilerin nerede duracaklarını bilmediği, hakkımı alayaım derken başkaca daha büyük haksızlıklar vererek ,bu sefer karşı tarafa karşı haklı olduğu yerde haksız duruma düşmesini engellemektir.
Devlet sürtüşmeyi, canlı tutulan kendince hak alma eylemlerini engellemek için vardır.Olayı,tartışmayı,eylemleri sona erdirip ,Tarafsız bir kişinin önderliğinde HAK DAĞITIMIN'da bulunur.Ki toplumda kargaşa ,huzursuzluk oluşmasın diye.
Yoksa herkes kendi hakkını kendisi almaya kalkarsa ,Devlete,polise ,yargıya ne ihtiyaç vardır.?Bunların getiriliş amacı insanların yargılama yetkisini ,tarafsız olamayacakları ,yeni mağdur yaratacakları nedeniyle her devir de bir bağımsız örgüte verilmiştir.
Feodalite, aşiret vesair sistemlerde bile , bir adalet dağıtıcı rolu hep olmuştur.
İnsanoğlu kendinin kurdu olunca , daha güçlüyü bulanın daha adaletli olmayacağı da açık olunca , GÜÇÜN hukuk oluşturmasının ,kendi fikri yapısında kendi kanun ve nizamları ile Hakkını aldığını savunmasının , günümüz çağdaş,insani ;yüzyılların oluşturmuş olduğu ,HUKUK DEVLETİ anlayışı karşışında koruma bulamaz.
Hukuka karşı yapılan hertürlü debelenme, onu etkisiz kılma, çok daha ağır sonuçlar doğurur.Kişi pişman da olsa ,son pişmanlıkta fayda vermez.
Nesillerin ,ta Hz.Adem 'den bu yana ;ince eleyip sık dokuyarak ,damıtarak uygulamaya yönelik sürekli devam eden yenileşmeler de getirerek ,ADALETE ,HAKTANIMAYA ulaşmak için Nice nesiller büyük fedakarlıklarda bulunarak , oluşturduğu sistemi RED etmek mümkünmüdür?
Cevap: İnternetten Rezil Etmek
Alıntı:
ahmetongul rumuzlu üyeden alıntı
E ozaman hadi hukuk sistemi benim hakkımı savunsun bakalım nasıl savunacak ben diyeceğimki bu adam bana maaş vermedi bana dicekki elinde senedin varmı sözleşmen varmı (yok) zaten kıt kanaat geçiniyoruz ben bu işi bu adama güvenerek kabul etmeseydim zaten açtım zaten açım dicemki bu adam yanında çalışan bir bayanı hamile bıraktı bana dicekki devlet sanane o kadın şikayet etmiyor seni ne ilgilendiriyor, ben dicemki bu adam ssk pirimlerini ödemiyor ozaman git sskya şikayet et burda ne işin var dicek ben dicemki devlete bu adam vergi kaçırıyor maliyeye şikayet et dicek ben dicemki bu adam naylon fatura kesiyor maliyenin adresini bilmiyormusun oraya git dedim ya dicek bu adam yanında çalışanların üzerine kredi çekiyor içki içiyor dicem devlet bana dicekki onlar şikayet etmezse ben bişi yapamam devletim ama benimde devletliğim biryere kadar dicek ben devlete dicemki bu adam millet vekillerine haberleri yokken abone yaptım sizi diyerek fatura kesip gönderiyor devlet dicekki devletin ve milletin vekili bişi yapmıyorsa benim suçum ne ben devlete dicemki millete basın kartı vereceğim diyerekten milletten para topluyor 50'şer tl devlet dicekki akıllı olun vermeyin gelin bize şikayet edin, ben devlete dicemki bu adam hakkında sskda 500 sayfayı geçik idda, ifade, belge, var devlet dicekki benim önüme gelmeden ben bişi yapamam, ben dicemki devlete bu adamın piyasada borcu olmadığı adam yok uçan kuşa borcu var devlet dicekki alacaklıların senedi sepeti varmı ben dicemki devlete işyerinin karşısındaki kebapçıdan hergün kebaplar söyleniyor hergün kebap yeniyor 1 ay geçiyor hesap kabarıyor 5000 tl oluyor her kebaptan sonra kebapçı senetmi imzalatacak dicem devlet dicekki bana 1 kuruş dhi olsa senet imzalatacak yoksa alamaz. ben devlete dicemki bu adam bana telefonda hakaret etti küfretti bende ona küfrettim devlet dicekki o küfür etsin sen küfür etmicektin dicek devlete dicemki ben bu adam yanında çalışan kızlara sarkınıtılık ediyor devlet dicekki kızlar memnun demekki kimse gelip şikayet etmedi. ben devlete dicemki bu adam bu adam bu adam .... daha dicek çok şey varda bu durumda devlet beni nasıl savunacak bu durumda banamı onamı sahip çıkacak nasıl olacak bu iş...
ha pardon türkçem biraz zayıf noktalama işaretlerini nerelere koyacağımı pek bilmiyorum kusuruma bakmayın artık. çok teşekkür ediyorum anlayışınız için şimdiden.
Kısaca ben minaraye uygun kılıfı buldum, gerisi boş diyorsunuz.
Umarım dediğiniz gibi karşı taraf şikayet hakkını kullanmaz.
Ha bu arada, kimsee faydası olmayacak boyutta tartışmaya dönüşen konu kilitlenmiştir.