Cevap: Polisten Haksız dayak
1 -Alkol raporunda elbette alkol oranı yazıyordu . ancak raporun altında açıklama yazılacak yerde doktorun darp hakkında yazacağı açıklama olan bölümde ; Kişi darp edilmiştir kişi alkollüdür ancak sarhoş değildir açıklaması var ..
2- alkol raporu adli tıpta değil gece devlet hastanesinde yapıldı ..
Ve Sanırım o polisler benim alkollü olduğumun arkasına sığınacaklar .. ama ben orada bir taraf değildim .. kaza ile alakası olmayan bir kişi idim ...
Öncelikle geçmiş olsun. Polisin zor kullanabilmesi için çeşitli koşulların oluşması gerekir. Hiç bir kimse devlet gücünü arkasına alarak hukuk kurallarını çiğnememelidir diye düşünüyorum. Benim size tavsiyem hem adli hemde idari yönden şikayetçi olmanızdır. İdari yönden kastım; Başbakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığına ayrı ayrı başvurun şikayet edin ve şikayetinizin sonucunu takip edin. Bir sonuç çıkacağına inanıyorum.
1-bana alkol raporu veren kurum devlet hastanesidydi.. adli tıp değil.
2- her ne kadar alkollü olsamda . polis bana böyle davranmaya hakkı varmı ??
başınıza gelen olaydan dolayı öncelikle geçmiş olsun. sizin başınıza gelenler bugün ülkemizin gerçeklerinden ibarettir, malasef polisimiz haksız duruma düştüğü zaman keyfi oalrak adam bile öldürebiliyolar bunun en son örneğini izmirde gördük... size yapılan bu davranışlarla sizde kendinize 2 tane şahit bulun ve bu olaylarını gördüklerini iddia etsinler bu polisler hakkında tehdit, hakaret, silahlı tehdit, görevi hötüye kullanma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama, resmi evrakta sahtecilik, yalan yere tanıklık gibi suçlardan dava açılır ve mesleklerinden ihraç edilirler sizin ceza almamanız için öncelikle olayı aynen şikayet dilekçesine yazmanız gerekir ve şahitlerinde bu anlattıklarınızı gördüm demesi lazım eğer suçlulukları kanıtlanırsa siz ne kadar ceza alsanız ve kesinleşse bile açtığınız dava bitince yargıtaya başvurup yargılamanın yenilenmesinin talep edebilir ve sahte tutanak tuttuklarından yargılama yenilenir ve beraat edersiniz kısacası vakit kaybetmeden şikayetçi olun ve gönül rahatlıyla başınızı yastığa koyun gerisini o polisler düşünsün :-)
Öncelikle geçmiş olsun !
Telefonunuzdaki kayıtlar duruyormu silindimi ? Telefonunuz olayda bir delil aracıdır.Polis görüntüyü silse dahi çip kayıtlarında saklı kalabilir.Olayın geçtiği yerde mobese kamerası veya başka bir dükkan güvenlik kamerası varmı ? Olayın geçtiği yerde esnaf olabilir,kişi olabilir tanık varmı ?
Polis sizi gözaltına alırken tutanak tuttumu ? Ne sebep ile tuttu ?Olay tarihinde polis trafik kazası yapanları gözaltına aldı,bu gözaltına alınan kişi tanıklığınızı yaparmı ? Sizi gözaltına alan Polisi yüzleşseniz tekrar tanırmısınız ?
İdari Şikayet edeceğiniz kurum Emniyet Genel Müdürlüğü Polis denetleme müffetişliği dir.Valilik İnsan hakları müdürlüğüdür.Adli olarak C.Başsavcılığıdır C.Başsavcılığı gereğini yapmazsa en yakın Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edilir.Hiç bir kurum gereğini yapmazsa önce Adalet Bakanlığıdır sonra AİHM dir.
Polise bu yetkiyi kim verdi önce bu gerçek soruşturulur,başındaki komiser ve amirine kadar olumsuz sicil yazılacaktır.
Alıntı:
baktemur28 rumuzlu üyeden alıntı
sizde kendinize 2 tane şahit bulun ve bu olaylarını gördüklerini iddia etsinler bu polisler hakkında tehdit, hakaret, silahlı tehdit, görevi hötüye kullanma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama, resmi evrakta sahtecilik, yalan yere tanıklık gibi suçlardan dava açılır ve mesleklerinden ihraç edilirler sizin ceza almamanız için öncelikle olayı aynen şikayet dilekçesine yazmanız gerekir ve şahitlerinde bu anlattıklarınızı gördüm demesi lazım ........ vakit kaybetmeden şikayetçi olun ve gönül rahatlıyla başınızı yastığa koyun gerisini o polisler düşünsün :-)
Bu ne demek anlayamadım sizde iki tane şahit bulun ve olayı gördüklerini iddia etsinler demişsin sonrada gönül rahatlığı ile başını koy demişsin. Bu nasıl olacak!!!!!! Yazdıklarından anladığım kadarı ile konuyu açan kişiye şahidin yoksa bile 2 tane şahit bul istediğin yönde ifadelerini versinler mi? demek istedin
evet kardeşim böyle polislere hak ettiklerini vereceksin ne demek insanlara dayak atmak ??? evet şahitler olayı gördüklerini iddaa etsinler bi sorun kalmaz
Alıntı:
evet kardeşim böyle polislere hak ettiklerini vereceksin ne demek insanlara dayak atmak ??? evet şahitler olayı gördüklerini iddaa etsinler bi sorun kalmaz
Tavsiyenin sonuçları
T.C.K.
Yalan tanıklık
MADDE 272. - (1) Hukuka aykırı bir fiil nedeniyle başlatılan bir soruşturma kapsamında tanık dinlemeye yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye, dört aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Mahkeme huzurunda ya da yemin ettirerek tanık dinlemeye kanunen yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
(3) Üç yıldan fazla hapis cezasını gerektiren bir suçun soruşturma veya kovuşturması kapsamında yalan tanıklık yapan kişi hakkında iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Alıntı:
şahitler olayı gördüklerini iddaa etsinler
TCK önemli değil.
Yalan şahitliğin bir insanın adileşmesinde, şerefsizleşmesinde SON NOKTA olduğunu düşünüyorum.
Böyle bir şerefsizliği yüzü kızarmadan yapacak iki adi insan bulunursa yapılır tabii. Örneğin sizin bir çocuğa tecavüz ettiğinizi dahi iddia edilebilir bunlar değil mi?
Öncelilke
İlginize teşekkür ederim : hakikat34 ve baktemur ve diğer yorumcu arkadaşlarıma..
ama bi şeyi netleştirelim .. 3 tane canlı şahitim var .. davacı oldum ve ilçemde beni tanıyan herkez beni tebrik etti cesaretimden dolayı ..
Adli ve idari davalar açıldığı bana söylendi ve bildirildi..
Dilerim ki ; dayak atılmış ,gururu sıfıra indirilmiş, tehdit edilmiş, silahla öldürülmekle korkutulmuş biri ..
inşallah ceza almaz .. yaşatıldığım şeylere bakın .. Ve istediğim şeye bakın ..