Cevap: Evli olduğu halde babasının maaşını alan kadınlar
Gelir ve aylık bağlanmayacak haller
MADDE 56- Ölen sigortalının hak sahiplerinden;
a) Kesinleşmiş yargı kararı üzerine, kendisinden aylık bağlanacak sigortalıyı veya gelir ya da aylık bağlanmış olan sigortalıyı, kasten öldüren veya öldürmeye teşebbüs edenlere veya bu Kanun gereğince sürekli iş göremez hale veya malûl duruma getirenlere,
b) Kesinleşmiş yargı kararı üzerine, kendisinden aylık bağlanacak sigortalıya veya gelir ya da aylık bağlanmamış olan sigortalıya veya hak sahibine karşı ağır bir suç işlemesi veya bunlara karşı aile hukukundan doğan yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemesi nedeniyle ölüme bağlı bir tasarrufla mirasçılıktan çıkarılanlara,
c) Sonraki eşinden dolayı bu Kanuna göre gelir veya aylığa hak kazanan dul eşe, önceki eşinden,
gelir veya aylık ödenmez. Ödenmiş bulunan gelir ve aylıklar, 96 ncı madde hükümlerine göre geri alınır.
"Eşinden boşandığı halde, boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşadığı" belirlenen eş ve çocukların, bağlanmış olan gelir ve aylıkları kesilir. Bu kişilere ödenmiş olan tutarlar, 96 ncı madde hükümlerine göre geri alınır.
Madde metnindeki "Eşinden boşandığı halde, boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşadığı" ibaresinin, hiç evlenmeden birlikte yaşayanları kapsamadığı açıktır.
Bu madde tamamen, maaş alabilmek için eşinden boşanan kişileri kapsamaktadır ve ben çok yerinde olduğunu düşünüyorum.
Peki ya hiç nikah yapmamışsa??....
evlenip ölen kocasından maaş alıp bide babasından maaş alma hakları varmıdır acaba.iki maaşı birden alabilirlermi
Alıntı:
Anesa rumuzlu üyeden alıntı
Başvuru tam olarak nasıl yapılıyor?Nereye,ne şekilde?Bilgisi olan ,izah edebilir mi?
iyigünler şikayet edeceğiniz yer sgk yoklama memurluğu.dilekçeyle başvuru yapıyorsunuz.yoklama memurluğuna gidiniz durumunuzu bildiriniz.size yardımcı olacaklardır.bu reformdan sonra şikayetler kabul olunuyor.onlar araştırma yapıp ankaraya bildiriyor.araştırmayı gizli yapıyorlar.muhtarlık ve komşulardan istihbarat alıp ankaraya bildiriyorlar.dilekçe yoklama memurluğunun eline geçer geçmez 4 yada 6 ay zarfında bilemedin sonuca ulaşıyor.ben reforma yasası çıktı hemen müracat ettim hesap edin yani 2 aydırda alıyoruz maaşı.geriye dönük faizini zaten sgk alıyor devleti devlete şikayet etsen ne olacak ki.dilekçe verdim geriye dönük sgk ' a aitmiş faiziyle para.yani geriye dönük alamadık sadece tam olarak alıyoruz kesilmeden yani.