Cevap: Evi terk eden eşe ihtar
Alıntı:
umudayolculuk rumuzlu üyeden alıntı
bir sorum olacak bu ihtar ile ilgili 4 ayın dolmasını bekliyordum ihtar için ama 4 ay dolmadan eşim dava açmış.
şimdi ben eve dönmesi için ihtar çekebilirmiyim mahkeme yolu ile..yoksa mahkeme açıldığı için böyle bir hakkım yokmu?
Hayır ihtar çekemezsiniz artık.
Ama eşinize ya karşı dava açabilirsiniz, ya da eşinizi sevdiğinizi boşanmak istemediğinizi dile getirip boşanma davasını kabul etmeyin derim.
Cevap: evi terk eden eşe ihtar
Alıntı:
zogurt rumuzlu üyeden alıntı
İhtar, terk tarihinden itibaren en az dört ay geçtikten sonra çekilebilir. Bu süre dolmadan çekilen ihtar geçersizdir.
İhtardan sonraki iki ayın dolmasının ardından, davacıya istediği bir tarihte boşanma davası açma hakkı doğar.
Merhaba
Başka bir avukattan aldığım bilgiye göre 4 ay beklememize gerek olmadını hemen ihtar çekebileceğimizi söylediler. Ayrıca ihtar süresinden sonra eve geri gelmez ise biz boşanma davası açmak istemiyoruz.Karşı tarfın dava açmasını beklediğimiz için ( boşanmak istemiyoruz ) bu zaman zarfından çocugun velayeti ile ilgili ne yapılabilir ?
Teşekkür ederim.
Alıntı:
oznurk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Başka bir avukattan aldığım bilgiye göre 4 ay beklememize gerek olmadını hemen ihtar çekebileceğimizi söylediler.
Çekebilirsiniz ama geçerli olmaz. Her kim söyledi ise yanlış söylemiş.
Alıntı:
Av.Nazlı Hilal Çelik rumuzlu üyeden alıntı
Çekebilirsiniz ama geçerli olmaz. Her kim söyledi ise yanlış söylemiş.
Peki bu 4 aylık zaman zarfında çocuk ne olacak. Kreş yaşı geldi.Bulundugumuz yerde eve yakın bir kreş var göndermek istiyoruz. Ama çocuk annede ve istediğiniz zaman görebilirsiniz diyor kreşe izin vermiyor. Ayrıca çocugun şu anda bulundugu ortam gelişimi için hiç uygun degil.
Bunlar hakkında da yardımlarınızı rica ediyorum.
Teşekkürler
Alıntı:
Peki bu 4 aylık zaman zarfında çocuk ne olacak. Kreş yaşı geldi.Bulundugumuz yerde eve yakın bir kreş var göndermek istiyoruz. Ama çocuk annede ve istediğiniz zaman görebilirsiniz diyor kreşe izin vermiyor. Ayrıca çocugun şu anda bulundugu ortam gelişimi için hiç uygun degil.
Teşekkürler
acil yardımlarınızı rica ediyorum
Alıntı:
Teşekkürler
Anne çocuğu istediğiniz zaman görmenize izin veriyorsa gidip görün. Her çocuk illaki kreşe gitmiyor ki Türkiye'de. İlkokula göndermiyor gibi aktarıyorsunuz.
Alıntı:
Teşekkürler
benim sorun evi terk eden annesi ve bulundugu ortam uygun degil. bunun için ne yapabilirimdi
Alıntı:
Teşekkürler
Bu çok yuvarlak bir laf. Ve bu laftan ben tek bir mana çıkaryorum. Burada yazmak istemiyorum ama benim aklıma o ortamın ne olabileceği konusunda tek birşey aklıma geliyor.Çocuğunuz gayri-ahlaki bir ortamda şu an.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Bu çok yuvarlak bir laf. Ve bu laftan ben tek bir mana çıkaryorum. Burada yazmak istemiyorum ama benim aklıma o ortamın ne olabileceği konusunda tek birşey aklıma geliyor.Çocuğunuz gayri-ahlaki bir ortamda şu an.
Ne düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum ama öle bir yer degil. bulundugu ortam aile ortamı ama şimdiye kadar bulundugu ,yetiştiği ortamdan çok farklı. gelişmesini etkileyecek bir ortam oldugundan bahsediyorum. şu anda ne görürse onu yapacak yaşda oldugu için bulundugu ortamı tasvip etmiyoruz.
Annede bunu görmüyor yada işine geldiği için görmemezlikten geliyor ve çocugun eğitimine ve gelişimine engel oluyor.
Umarım bu sefer derdimin ne oldugunu anlatabilmişimdir.
Alıntı:
Ne düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum ama öle bir yer degil. bulundugu ortam aile ortamı ama şimdiye kadar bulundugu ,yetiştiği ortamdan çok farklı. gelişmesini etkileyecek bir ortam oldugundan bahsediyorum. şu anda ne görürse onu yapacak yaşda oldugu için bulundugu ortamı tasvip etmiyoruz.
Annede bunu görmüyor yada işine geldiği için görmemezlikten geliyor ve çocugun eğitimine ve gelişimine engel oluyor. ...........
.............
Umarım bu sefer derdimin ne oldugunu anlatabilmişimdir.
............