-
Sayın zkeskin
Şikayet ettiğiniz zaman işverenlerin gerek bölge çalışmada gerekse ssk kurumu içerisinde besledikleri elemanları var
Benim görev yaptığım kurum SSK bu ifadeniz eğer hukuktan haberdarsanız hakaret suçunun Türkiye'de hala suç olduğunun farkındasınızdır.
Sayın yöneticiler bu sitede herhangi bir dava takibi yapmak istemiyorum.Bu site nedeniyle dava da açmak istemiyorum.Ancak bu yazıların silinmesini de sizden rica ediyorum.Tüm SSK çalışanlarını zan altında bırakan bu ifadeler beni ve dürüstlüğünden asla şüpheye düşmediğim iş arkadaşlarımı karalar niteliktedir.
Bir insanın bozuk olması Tüm İnsanları bozuk yapmaz.Abdullah Öcalan nasıl ki insanları temsil etmiyorsa SSK'da çalıştığını söylediğiniz kişi de bizleri temsil etmez.
Bu yazdıklarınız doğru ise sadece hakaret suçu değil.Suçu gizlediğiniz için de suç işlemişsiniz.
-
''Bu yazdıklarınız doğru ise sadece hakaret suçu değil.Suçu gizlediğiniz için de suç işlemişsiniz.''
Ancak ben dürüst bir vatandaş olarak görevimi yaptım .Gerekli işlemleri yaptım ve o arkadaşın görev değişikliği yapıldı.Demekki yazımı iyi okumamışsınız sevgili kardeşim.Bir kez daha okuyunuz.
Ben çalışma hayatının sonuna gelmiş(yaklaşık 30 yıl)birisi olarak ssk ile onca yıldır haşır neşirim.En çok yolsuzluk ve usulsüzlün yapıldığı kurum olarak ssk gösterilmektedir.Bunu ben söylemiyorum Ulusal basın bangır bangır bağırıyor.35 bin insanın usulsüz emekli edildiğini.Bu konuda çetelerin çökertildiğini.Bu işlerin içerden eleman olmadan hayatta mümkün olamayacağını sizin bilmeniz gerekir sevgili kardeşim.Hatta öyleki bir gün dahi sigortası olmayan insanların emekliye sevkedildiklerini münferiden olna bu işleri organize çetelerin yaptığını ulusal basından okudum.televizyonlardan izledim..Yani siz nerede yaşıyorsunuz bu işleri sadece benim uydurduğumu ve insanları zan altında bıraktığımı söylüyorsunuz.Hayret edilecek bir uslubunuz var.Önce bir araştırın.Fikir sahibi olun ondan sonra da görüşlerinizi belirtin.Ben yaşadığım bir olayı önce yetkilililere bidirdim ve yıllar sonra da yeri geldi bu sitede yazdım.Bildirmese ve burada yazmasa idim esas ozaman kendimden utanacak ve vicdan azabı çekecektim.Anne babam ve Türk eğitim sisteminin bana verdiği şekil ve formasyonun gereğini yaptım merak etme.Ama payıma senin gibi bir hukuçu tarafından neden bu konuları açtığım hususunda eleştiri düştü..O da ayrı bir konu tabii...
İmzanız çok hoş anlamlı ve de manidar...
-
Sevgili Ali ŞİNKAY kardeşim
sanırım yeni mezun oldunuz ve SSK ya girdiniz.Çünki Mart Nisan aylarında henüz hukukçu olmadığınızı belirtiyordunuz.Nasırına basılmış gibi bağırmanıza gerek yok.Yazımı da iyi okursanız suç işlemediğimi( bir suçu saklayarak) dürüst bir vatandaş olarak vatandaşlık görevimi yaptığımı ancak ilgili kişi hakkında soruşturma açılmadığı gibi sadece kurum içi görev değişikliği yapıldığını görürsünüz.Yani ben de SSK lı birisi olarak 25 yıldır kurumla iç içeyim ve kurumdaki yolsuzluklar ayyuka çıkmışkan sizin ssk kurumunu münferit kişisel olaylarla suçlayamayacağımı söylemeniz anlaşılmaz bir mantık.Kurumdan 35 bin kişinin diğer tüm insanların hakkını gasbederek haksız yere (hatta bir çoğunun bir gün dahi ssk lı olmadığı müfettiş raporları ile sabitken) emekli edildiklerinin tesbit edildiğini basına yansımışken çıkıpta sizin benim başımdan geçen bir örnek olayı burada anlatmamı kurum ve çalışanlarını zan altında bıraktığımı belirtmeniz biraz tuhaf kaçıyor ve kendi adalet anlayışınız ile çelişiyorsunuz.Eğerki münferit de olsa burada o olayı ihbar etmese idim ve bu olayı burada anlatmasa idim kendimden utanacak ve olana bitene seyirci kaldığım için anne babam ve Türk eğitim sisteminin bana verdikleri ile çelişen bir davranış,TUTUM SERGİLEDİĞİM GEREĞİNİ YAPMADIĞIM İÇİN ÖMÜR BOYU VİCDAN AZABI ÇEKECEKTİM.Bu yüzden müsterihim görevimi yaptım.Ve görevimi yaptığım için de siz genç hukukçu kardeşimin eleştirilerine muhatap olduğum için de üzülmüyorum..
Sevgili Ali Şinkay imzanız çok hoş ve anlamlı ve manidar....
-
5,5 yıldır SSK'da görev yapıyorum.Buradaki suç (MÜFETTİŞİN İŞLEDİĞİ) görevi kötüye kullanmak suçu.Eğer sadece idari yaptırım yapıldı ise ve Cumhuriyet Savcılığı haberdar edilmediyse sizinle beraber kurum yetkilileri de aynı suçu işlemiştir.
SSK'da herşey rüşvetle yapılır propogandası yapmışsınız.SSK bu ülkenin %60 'ından fazlasına hizmet götüren dev bir kurum.Ve mutlaka herkesin ama herkesin yada en azından bir yakınıNIN ssk ile bir ilişkisi var.Ben de görevim nedeni ile muhasebecilerden milyonlarca örnek verebilirim.
Burada hatırladığım bir yazıda da muhasebecinin 2+2 'nin kaç etmesi gerektiğini işverene sorduğunu da biliyorum.
Tekrar diyorum öğretmen olsaydım öğretmenlere yapılan bir hakareti üzerime alırdım.Hukukçulara yapsaydınız hukukçu olarak alınırdım.SSK çalışanlarına (ki en fazla özveri gösteren memurlardır) karşı bir kişinin yaptığını genelleyerek böyle bir yazı yazmanız beni rhatsız ettiği gibi size de yakışmadı...
-
Sevgili Ali Şinkay yine yanılgı içerisinde fevri konuşuyorsun.Ben vatandaşlık görevimi yaptım.SSK daki yetkililere olayı bildirdim.Görevim orada bitmiştir.Savcılığa suç duyurusunda bulunmak benim görevim değildir.Maddi delillerin toplanması ve soruşturmanın gelişimine göre suç duyurusunda bulunmak kurum yetkililerinin görevi olsa gerek.Eğer ki ben direkt savcılığa mesnetsiz gerekli delilleri toplamadan ayakları havada bir suç duyurusunda bulunsa idim işte sizin belirtmiş olduğunuz o suçu (suç olmadığı halde) işlemiş duruma sokulurdum.Kurum yetkilileri mesleki dayanışma ruhu içerisinde delilleri karartarak üstüne üstlük yersiz suç isnadında bulunduğum için müfettiş arakadaşlarını koruyarak beni yargı önüne çıkartırlardı.Bilmem anlatabildim mi?Gücüm ancak o kadara yetti.Dürüst vatandaşlık görevimi yaptım.
Peki siz farkındamısınız ? dürüst vatandaşlık görevimi yaptığım için neden bunları yapmışım ve anlatmışım diyerek beni suçladığınızın ve benim gibi dürüst vatandaşları suç duyurusu ya da yetkililere şikayet te bulunduklarında koskoca kurum çalışanlarını zan altında bıraktıkları için başlarına korkunç şeyler gelebileceğini suç işlediklerini ve yargılanabileceklerini belirterek aba altından sopa gösterdiğinizin.....
Karar verin Ali Şinkay kardeşim...Ben bu forumu çok iyi izliyorum..Hukukçumusunuz....5.5 yıldır ssk da çalıştığınızı söylüyorsunuz.Demekki çevrenizde olan bitenle ve akıp giden zaman içerisinde gelişen olaylarla hiç bilginiz yok..Yoksa basında çıkanları halk arasında anlatılan ve yaşanılanları şehir efsaneleri mi sanıyorsunuz?
-
konunun yönü değişti sanki.
kişisel atışma şekline dönüştü.
bunu başka bir ortamda gerçekleştirsenizde burayı sadece derdine derman sorununu çözmeye yardım arayanlara kalsa burası daha iyi olmazmı ?