kararın kesinleşmesine müteakip... dosyasından bakın hangi tarihte kesinleşmişse o tarihte başlar..... aralıkta yargıtaya gidip haziranda temyiz talebini geri çekmesi biraz garip... o tarihe kadar yargıtay karar vermiş olabilir...
Printable View
kararın kesinleşmesine müteakip... dosyasından bakın hangi tarihte kesinleşmişse o tarihte başlar..... aralıkta yargıtaya gidip haziranda temyiz talebini geri çekmesi biraz garip... o tarihe kadar yargıtay karar vermiş olabilir...
Özür dilerim ama garip olduğunu düşündüğünüz konuyu anlayamadım Fırat bey. Ayrıca sizin az önce yaptığınız yorum kafamı karıştırdı benim tazminat davası açabilmem için boşanmış olmam yada boşanma davası açmammı gerekirrr...??
Ben yeni üyeyim ve şuanda yetkim yokk...
temyizden 6 ay sonra vazgeçmiş olması garip dedim....
şimdi 3 yılın sonunda size yine dava açarsa.. o zmn karşı dava ile birlikte tazminat taleplerinizi de sunarsınız mahkemeye
mahkeme de kusura göre karar verir...
Teşekkür ederim
rica ederim kolay gelsin...
Ben tam olarak şunu öğrenmek istiyorum aslında.. Karar kesinleştikte 3 yıl sonra her ne şartla olursa olsun hakim boşamak zorundadır deniliyor bu doğrumu gerçekten?
Aynen şöyle denmekte:
E-REDDEDİLEN BOŞANMA DAVASININ KESİNLEŞMESİNDEN İTİBAREN 3 YIL GEÇTİKTEN SONRA AÇILACAK BOŞANMA DAVASI
1-Önceden açılmış bir boşanma davası olmalı ve bu boşanma davası retle sonuçlanmış olmalıdır.
2-Retle sonuçlanmış bu boşanma davasının kesinleştiği günden itibaren 3 yıl geçmiş olmalıdır.
3-Bu 3 yıl içinde taraflar bir araya gelmemiş ve aile birliğini devam ettirmemiş olmalıdır.
Açılacak boşanma davasında herhangi bir boşanma sebebi ileri sürülebilir.Davayı ilk davada davalı olan da açabilir,davacı olan da…Eşlerin 3 yıl içinde bir araya gelmedikleri tanıkla ve diğer delillerle ispatlanabilir.Mahkemece 3 yıl içinde tarafların bir araya gelmedikleri saptandığı takdirde başkaca bir durum araştırılması yapılmayacak,kusur veya diğer hususlar araştırılmayacaktır. Bu takdirde tarafların boşanmalarına M.K.166/4 maddesi uyarınca karar verilecektir.
Bu süre içerisinde evlilik birliğinin yeniden kurulduğu ve bu amaçla eşlerin bir araya geldiği iddiası var ise iddiada bulunan eş ,tanık,resim, video bandı,belge ve tanık gibi her türlü delil ile iddiasının ispat etmek zorundadır.
Eşlerin evlilik birliğini yeniden kurma amacıyla olmaksızın bir araya gelinmesi ( nafaka ve velayetin görüşülmesi gibi) eşlerin bir araya geldiği anlamına gelmez.
Fiili ayrılık süresi içerisinde davalı eşin nafaka aldığı sabit ise eşlerin bekleme süresi içerisinde bir araya gelmediklerine karine teşkil eder.
Çok teşekkür ediyorum....
Rica ederim.
Eşinizin başk biriyle yaşadığını iddia ediyorsunuz.
Bu iddianızı ispatlayacak somut delilleriniz varsa, eşinizin bu kadınla yaşadığını,gezdiğini, o adreste ikamet ettiğini gören şahitler, elele çekilmiş fotograflar, 3 yıllık fiiili ayrılığı beklemeden ZİNA sebebi ile dava açabilirsiniz. Ve Bu zina davası açarken maddi+manev tazminat talep edebilirsiniz. Tabiki 2 çocuğunuz ve kendiniz için nafaka da talep edebilirsiniz. Müşterek eviniz kira ise(eşinizle oturduğunuz ev), bu evin kirasını da talep edebilirsiniz.